ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

„Естествената“ корекция под очите трае до 3 години

Puls.bg   |   04 август 2011   |   Коментари 1
   
   
„Естествената“ корекция под очите трае до 3 години

Източник: Dreamstime

Ефектът от инжектирането на мазнини под очите, за придобиване на по-младежки вид, трае около 3 години според ново проучване, проведено сред хора, които са се подлагали на операцията.


Процедурата включва вземане на мазнини от областта на корема или бедрата и инжектирането им под долния клепач на окото. Според хирурзите по естетическа медицина това е зоната, която започва да губи формата си, когато наближим 30 години.


Повечето лекари препоръчват тази процедура, тъй като тя е по „естествена“ и трае по-дълго, в сравнение с инжектирането на изкуствени вещества, предназначени за изглаждане на бръчки.


„По-естественият“ начин да изглеждаме добре обаче включва както риск от усложнения по време на операцията, така и по-висока цена на услугата. Операцията обикновено трае около един час и струва от 3 500 до 4 000 щатски долара.


Процедурата става все по-популярна, обяснява д-р Кори Йех – пластичен хирург от Laguna Woods, Калифорния. По-голямата част пациентите обаче се радват на резултата не повече от 3 години.


Д-р Кори Йех, заедно с д-р Едуин Уилиямс, от Albany Medical Center, Ню Йорк, разглежда снимки на 99 души, подложили се на операцията в периода между 2004 и 2008 година. Пациентите са на възраст от 35 до 71 години, като повечето от тях са жени.

 

 През няколко месеца, в продължение на четири години след операцията, те идват до лекарския кабинет, за да им направят снимка на третирания участък.


Снимките, заснети година, или по-малко, след процедурата, показват, че при 5% от пациентите няма подобрение, 51% от тях имат леко подобрение, а 44% - значително, в сравнение с облика им преди това.


В периода от 2 до 3 години след хирургическата намеса обаче при 14% от пациентите вече не се наблюдава никакъв ефект, при 68% от тях има леки подобрения, а първоначалните подобрения се забелязват едва при 18% от хората.


Възможно е след операцията да се появи оток, който да трае повече от няколко седмици, а при някои пациенти се получава разлика в обема на „уплътняването“.


Д-р Йех обяснява, че ефектът от операцията може да бъде по-кратък при по-възрастните пациенти, при пушачите или занимаващите се често с физически упражнения.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Gery     2011-08-05 00:06:29
Ne na plasti4nata hirurgiq!
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Варицела и бременност - опасна ли е?

реклама
Още от Естетични процедури
реклама
Галерия
За пластичните процедури отблизо
За пластичните процедури отблизо
Какво трябва да знаем за татуирането? Втора част.
Какво трябва да знаем за татуирането? Втора част.
Изгодни оферти
Още от Био продукти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter