ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Криотерапия – лечение на брадавици със замразяване

Puls.bg   |   07 декември 2017   |   Коментари 0
   
   
Криотерапия – лечение на брадавици със замразяване

Източник: iStockphoto

Брадавиците са доброкачествени туморни образувания по кожата, причинени от инфекция с т.нар. човешки папилома вирус. Според щама на вируса, с който е заразен човек, може да се появят различни типове брадавици и на различни места по тялото. Общото при всички тях е много добрата им реакция към криотерапията.

 

Това е неинвазивен метод за лечение чрез замразяване, който в случая с лечението на брадавиците показва много по-добра ефективност в сравнение с класическите методи от традиционната медицина - лекарствената терапия или хирургичната интервенция.

 

В повечето случаи брадавиците не провокират болков синдром и изчезват от само себе си, но понякога този процес отнема години. Криотерапията позволява напълно безболезненото им и трайно премахване за много кратко време.

 

Брадавиците се образуват вследствие на свръхрастеж и делене на кожни клетки. Замразяването им чрез излагане на много ниски температури за много кратко време прекъсва процесите на клетъчно делене и брадавицата изчезва в рамките на няколко дни.

 

Криотерапия при брадавици – същност и ефикасност

Методът на криотерапия включва третиране на брадавицата с течен азот с температура от около – 196о С. Предварително се отстраняват повърхностните епидермални клетки върху брадавицата, за да проникне течният азот в дълбочина. Една сесия за замразяване на брадавицата трае до 10 секунди и в повечето случаи не се налага втора. Повече от едно замразяване е необходимо единствено при по-големите и стари брадавици.

 

Лечението на брадавици е един от класическите примери за това, че методите на алтернативната медицина може да бъдат по-ефективни от традиционния хирургичен или лекарствен подход.

 

 

Инфекция, причинена от човешки папилома вирус, включително формирането на брадавица, не може да се овладее с традиционен медицински подход. По отношение на лечението на брадавици обаче алтернативният подход с ползване на криотерапията е най-успешният за момента.

 

Проучванията от последните години показват, че чрез замразяване се премахват успешно около 75% от брадавиците, включително по-проблемните типове, например гениталните брадавици.

 

Важно е да се отбележи, че криотерапията повлиява много добре външните кожни прояви на човешкия папилома вирус, но не излекува напълно инфекцията. Затова брадавици може да се появят повторно след криотерапия и може да засегнат други зони на тялото. В повечето случаи обаче премахването на по-големите брадавици в определени зони действа стимулиращо на имунната система и тя успява са пребори успешно заразените с вируса клетки в тези зони. Така по-малки брадавици, разположени в близост, често изчезват сами.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Естетични процедури
реклама
Галерия
За пластичните процедури отблизо
За пластичните процедури отблизо
Какво трябва да знаем за татуирането? Втора част.
Какво трябва да знаем за татуирането? Втора част.
Изгодни оферти
Още от Зачатие
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter