ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Защо да изберем фотоепилацията при обезкосмяване?

Puls.bg   |   10 ноември 2017   |   Коментари 0
   
   
Защо да изберем фотоепилацията при обезкосмяване?

Източник: iStockphoto

Методите за епилиране на кожата и уредите, с които тя се извършва, преминаха през истински ренесанс в последните години, за да осигурят максимална ефективност, безопасност и комфорт при борба с нежеланото окосмяване. Сред методите, които се радват на най-голяма популярност днес, е фотоепилацията.

 

Според дерматолозите фотоепилацията се понася много добре от пациентите и осигурява висока ефективност, а при правилно приложение – и пълна безопасност за кожата и здравето.

 

Фотоепилация – как се прилага?

Този съвременен метод за обезкосмяване разчита на ефекта на дозираните светлинни лъчи за перманентно редуциране на космения растеж и трайно оредяване на окосмението в зоните на кожата, където то е нежелано.

 

Излъчваната от фотоепилатора светлина е в широк спектър, но благодарение на различни системи за регулация, може да се разчита на различни филтри, които да пропускат точно определен тип светлина към кожата. Подборът на подходящ филтър позволява фотоепилацията да бъде еднакво ефективна при хора с различен цвят на кожата и на окосмението.

 

 

Имeнно на база на интензивността на тена и на цвета на окосмението се подбират настройки на фотоепилатора, които да гарантират оптимален за всеки конкретен случаи ефект.

 

При фотоепилация се разчита на способността на корена на косъма да акумулира температурата, генерирана от светлинните лъчи, което прекъсва растежа му. Този принцип на действие гарантира, че колкото по-тъмно е окосмението, толкова по-висок и траен ще бъде ефектът след фотоепилация.

 

Като основна мярка за безопасност се препоръчва фотоепилация да не се прилага при хора с тъмна кожа, поради риск от промяна в пигментацията и поява на пигментни петна.

 

Фотоепилаторът – по-достъпен от всякога

Фотоепилаторите днес стават все по-удобни за масова употреба. Това се дължи не само на неинвазивната, щадяща кожата и скоростна процедура на обезкосмяване, но и на лесното ѝ прилагане в домашни условия.

 

Съвременните фотоепилатори може да бъдат употребявани спокойно и удома. Механизмът им на работа може да бъде регулиран много лесно според особеностите на кожата на потребителя и фотоепилацията може да бъде извършвана вкъщи, без нужда от наблюдения на дерматолог или друг специалист.

 

Фотоеплиаторите от последно поколение предлагат възможност за еднакво ефикасно обезкосмяване на всички зони на тялото с помощта на различни приставки. Това дава възможност за поддържане на гладка кожа и трайно премахване на нежеланото обезкосмяване навсякъде по тялото, без раздразнения по кожата.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Еднократно завишено кръвно прави ли ме хипертоник?

реклама
Още от Естетични процедури
реклама
Галерия
За пластичните процедури отблизо
За пластичните процедури отблизо
Какво трябва да знаем за татуирането? Втора част.
Какво трябва да знаем за татуирането? Втора част.
Изгодни оферти
Още от Здравен дебат
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising