ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Татуировка на тийнейджър? Може, но при едно условие

Puls.bg   |   21 септември 2017   |   Коментари 0
   
   
Татуировка на тийнейджър? Може, но при едно условие

Източник: iStockphoto

Срещали ли сте термините Поколение Y, милениали, милениум поколение? Това са все синонимни изрази, които описват поколението на хората, родени в периода от края на 80-те до средата първото десетилетие от новия век. Докато първите милениали вече са около 30-годишна възраст, то родените в края на посочения период в момента са активни тийнеджъри. И наред с другите особености на възрастта си, днес те са сред най-активните „потребители“ в сферата на татуирането.

Според статистиката 38% от представителите на милениум поколението имат поне 1 татуировка по тялото си и биха си поставили още. Освен това голяма част от останалите им връстници не крият желанието си да ги последват. За сравнение едва 6% от представителите на предходната генерация са татуирани. Всичко това извежда на преден план въпроса за особеностите при татуирането в юношеска възраст и най-вече – доколко безопасно е това?

По този повод група педиатри от САЩ представят първи по рода си набор от препоръки за безопасност при татуиране, касаещи тийнейджърите. Основната идея на тези препоръки е да се насочи вниманието на юношите и на техните родители към главното условие за безопасност при татуиране, а именно качествен избор на опитен татуист и стриктно придържане към препоръките му.

Това е най-сигурното превантивно средство за контрол на евентуалните последствия след татуиране – зачервявания, обриви, локални или общи инфекции и др. Изключително важно е да се разчита на поддържани студия, добре стерилизирана апаратура, прясно мастило, хирургически ръкавици и прочие, но стриктното придържане към препоръките на специалистите  не отстъпва по важност на тези условия.

А тези препоръки включват както внимание по време и след татуиране, така и мерки, касаещи периода преди поставяне на татуировка. В това число влизат 2 много важни условия:

 

 

  • хора, които се лекуват със стероиди или други имуносупресори, които отслабват имунитета и може да нарушат оздравителния процес на кожата, трябва да избягват тауирането
  • същото важи и за хората, които не са си поставили ваксина против хепатит или тетанус

В допълнение специалистите напомнят, че премахването на татуировка е много по-трудно от поставянето ѝ и това изисква пълна убеденост в желанието за татуиране. Това е важна особеност, особено в тийнейджърска възраст, когато непостоянството е „втора природа“ на човека.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Естетични процедури
реклама
Галерия
За пластичните процедури отблизо
За пластичните процедури отблизо
Какво трябва да знаем за татуирането? Втора част.
Какво трябва да знаем за татуирането? Втора част.
Изгодни оферти
Още от Здравен дебат
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter