ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Татуировката може и да се премахне

Puls.bg   |   20 април 2012   |   Коментари 0
   
   
Татуировката може и да се премахне

Източник: Dreamstime

Процент от направилите си татуировки след време се разкайват за направата им. Тези хора, често са татуирали тялото си в нетрезво състояние или са били лудо влюбени в гимназията и са изписали името на обекта на желанията си върху кожата си.

Съществуват, разбира се, и други възможни причини, които да доведат до съжаляване и желание за премахване на дадена татуировка.

Нова технология може да помогне за премахването й само за период от няколко месеца в сравнение с досегашните методи, които отнемаха около година и могат да оставят белег на третирания участък.

Технологията е известна като "R20" и работи чрез изсмукването на мастилото от кожата, което намалява риска от инфекции и появата на белези.

Макар и значително по-скъпа, новата технология е по-ефективна от досегашните методи, обяснява д-р Кейван Нури, професор по дерматологичната хирургия в университета в Маями.

Специалисти напомнят, че трябва добре да се проучи дерматологът и методът, който той използва за премахването на татуирания участък.

Важно е да се знае, че за всеки размер и цвят на татуировката се използва различна дължина на вълната при нейното отстраняване, допълват те.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Естетични процедури
реклама
Галерия
За пластичните процедури отблизо
За пластичните процедури отблизо
Какво трябва да знаем за татуирането? Втора част.
Какво трябва да знаем за татуирането? Втора част.
Изгодни оферти
Още от Здравен дебат
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter