ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Реването при бебетата - показател за поведенчески проблеми по-късно

Puls.bg   |   21 април 2011   |   Коментари 1
   
   
Реването при бебетата - показател за поведенчески проблеми по-късно

Случаите на постоянен рев от страна на бебето без видима причина показват висок риск от поведенчески проблеми по-късно, се пише в статия на Archives of Disease in Childhood на базата на сериозно научно изследване.

В този случай не става въпрос за основания, дадени от страна на родителя или страдания заради колики. Специалистите изтъкват, че става въпрос за кърмачета над 3-месечна възраст -  когато периодът на коликите би следвало да е отминал – когато реването рефлектира върху съня и храненето им.

При проучването на данните на близо 17 000 деца учените установяват, че едно от 5 случая на вечно недоволните бебета развива Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

Други 22 изследвания на поведението на децата, проведени от 1987 до 2006 г. също сочат съществуването на подобна връзка. Постоянният краен плач в кърмаческа възраст е признак за хиперактивност, нарушена концентрация, тревожност и склонност към депресия по-късно при детето, отчитат специалистите.

Според проф. Витър Уолк, от Университета на Уоруик, 100% е вероятността за изявата на подобни поведенчески проблеми, ако при бебето се проявят едновременно няколко признака като склонност към рев, проблеми със заспиването и храненето.

Въпреки че британските експерти смятат изследването за важно, все пак обръщат внимание на родителите, че не бива да се тревожат излишно относно изнесената статистика. Според коментарите им, би било наистина от полза, ако при установяването на ранни признаци на бъдещи поведенчески проблеми, родителите са подготвени професионално как да коригират държането на детето си с минимални, но ефективни, усилия. Действително е наложително на децата да се обръща пълноценно внимание и достатъчно време от страна на родителите в ранна възраст, тъй като от тогава могат да се предотвратят бъдещи проблемни прояви в поведението им, акцентират експертите в статията.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Lola04     2011-08-28 19:11:36
Доста интересно! :)
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Бебе. Кърмене.
реклама
Галерия
Често срещаните симптоми при бебетата
Често срещаните симптоми при бебетата
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве май 2017
Съвети за стимулиране на кърмата
Съвети за стимулиране на кърмата
Най-честите причини, поради които детето не спи
Най-честите причини, поради които детето не спи
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter