ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Експерти по проблемите на недоносените деца събира столицата на 2-3.12.

Puls.bg   |   28 ноември 2016   |   Коментари 0
   
   
Експерти по проблемите на недоносените деца събира столицата на 2-3.12.

Източник: iStockphoto

На 2 декември 2016 г. София ще бъде домакин на Третия глобален форум за подобряване на грижата за недоносените деца. След Колумбия и Полша, България е третата страна, в която се събират известни специалисти, лекари, представители на пациентски организации, институции и медии, за да обсъдят най-наболелите проблеми и основните предизвикателства, пред които се изправят преждевременно родените бебета и техните родители. 
 
В събитието ще вземат участие здравни експерти, неонатолози, пациентски неправителствени организации от десетки държави в Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Африка.
 
В рамките на форума ще бъдат проведени 7 презентационни панела, като всеки от тях ще има своя тема. Общо 19 презентатори от България, Холандия, Швеция, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Ливан, балтийските държави, Сърбия, Колумбия и Бразилия ще споделят опит и ще представят добри практики в проследяващите програми за развитие на недоносените деца. Фокусът на събитието е поставен върху необходимите грижи след напускане на неонатологичното отделение, а акценти в програмата са и офталмологичните, респираторните и неврологичните усложнения при преждевременно родените бебета, както и т. нар. кенгуру майчина грижа. 
 
 
В него ще вземат участие представители на национални и международни организации, работещи в областта на проблемите и грижите за недоносените деца: Силке Мадер, председател на Европейската фондация за грижа за новородените, проф. Мария Катаржина Боржевска-Корначка, президент на Полската асоциация на неонатолозите, д-р Хосе Мария Солано, президент на Колумбийската асоциация по неонатология, проф. Тибор Ертл, председател на Консултативния комитет по неонатология към унгарския секретар по здравеопазването, проф. Мая Кръстева, председател на Българската асоциация по неонатология, проф. Боряна Слънчева, национален консултант по неонатология, доц. Ралица Георгиева, началник на Клиника по неонатология в СБАЛ по детски болести и много други специалисти.
 
За участие са поканени и представители на Офиса на Световната здравна организация в България, Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Български лекарски съюз.
 
Третия глобален форум за подобряване на стандартите  за грижа за недоносените деца е организиран от фондация „Нашите недоносени деца” в партньорство с Българската асоциация на неонатолозите и с подкрепата на АбВи България.
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Бебе. Кърмене.
реклама
Галерия
Често срещаните симптоми при бебетата
Често срещаните симптоми при бебетата
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве май 2017
Съвети за стимулиране на кърмата
Съвети за стимулиране на кърмата
Най-честите причини, поради които детето не спи
Най-честите причини, поради които детето не спи
Изгодни оферти
Още от Секс и здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter