ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Бебето ви изпитва от осмия месец

Puls.bg   |   14 ноември 2013   |   Коментари 0
   
   
Бебето ви изпитва от осмия месец

Източник: iStockphoto

Отскоро бебето е започнало да захитрява. От втората седмица на осмия месец то съвсем целенасочено изпитва авторитета ви. Отсега е удачно да създавате у него полезни навици и да го възпитавате. В този смисъл време му е да научи, че вещите не се хвърлят просто така, не се късат цветята и дърпа косата на сестричката.

Имайте предвид обаче, че бебето далеч не е злонамерено или лошо настроено, то единствено е любопитно към отношението ви. Другият важен момент е, че то помни не повече от няколко секунди, което означава, че със сигурност се налага да му повтаряте някои неща. Бъдете внимателни и тактични.

През този период бебето открива третото измерение и как предметите са поставени в пространството. Занимава го сблъсъкът между тях, подреждането им едно в или до друго и разглобяването на вещите. То вече е наясно, че предметите са трайни и въпреки че понякога ги губи от поглед те съществуват.


В огледалото разпознава много точно къде сте вие и кое е образът ви, като предпочита да наблюдава вас, а не отражението ви.

За да се заиграва по-дълго – укрепнал е гърбът му, може да го държи дълго време изправен и да се накланя настрани в седнало положение, което способства протягането и взимането на желани играчки.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Бебе. Кърмене.
реклама
Галерия
Често срещаните симптоми при бебетата
Често срещаните симптоми при бебетата
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве май 2017
Съвети за стимулиране на кърмата
Съвети за стимулиране на кърмата
Най-честите причини, поради които детето не спи
Най-честите причини, поради които детето не спи
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter