ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Бебето - на 4 месеца и 3 седмици. Смях. Ярки цветове.

Puls.bg   |   05 март 2013   |   Коментари 0
   
   
Бебето - на 4 месеца и 3 седмици. Смях. Ярки цветове.

Източник: iStockphoto

През петия месец започва осезаемото опознаване на околния свят от бебето за неговия наблюдател. Родителите ще открият новото му умение по изразяването, което само бебетата владеят...

Досега детето комуникира, използвайки плача. От този месец към неговите средства за влияние над околните се добавя и смехът. И той е силен, звучен и завладяващ. Детето се усмихва широко в отговор на забавни за него действия, при това изпитва удоволствие да издава весели нотки, гърлени звуци, да гука и пее.

За да го разсмеете, е необходимо да приложите най-лесните игри „тук съм - няма ме“, да приближавате и отдалечавате любим предмет, да правите „боц“, „фърр“ или „буба лази, де да влезе...“. Забавляват го и смешните физиономии и издаване на различни шумове с уста.

Не бъдете сдържани с бебето! Разкрийте му богатството на положителните емоции и човешките гримаси. Това е най-лесният и бързо резултатният начин да се направи детето щастливо.

Сега е времето бебето да се насърчава да си играе с различни предмети. Подходящи са меките играчки, от специален бебешки плюш. Оставяйте го да борави с играчка само. Въпреки че продължителността на подобно занимание преди бебето да заплаче за възрастните изглежда твърде кратка, за него представлява изморителен процес от набавяне на множество детайли, помагащ му да открива и контролира уменията си за хващане, държане, движения с ръцете, приближаване...


Подходящи играчки, освен меките кукли, дрънкалките, музикалните кутии, са и вариантите на "активната гимнастика", която предоставя разообразни предмети за хващане в ярки цветове, издаващи шум, съдържат различни по текстура материи, звънчета.

На този етап бебето го привличат ярките цветове – червено, оранжево, синьо, зелено, но то все още не е в състояние да различи близки тонове като червено и оранжево, затова подавайте му предмети в контрастни нюанси – в червено и зелено или жълто.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Жълтеница при новороденото - къде е границата с физиологичното състояние?

реклама
Още от Бебе. Кърмене.
реклама
Галерия
Често срещаните симптоми при бебетата
Често срещаните симптоми при бебетата
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве май 2017
Съвети за стимулиране на кърмата
Съвети за стимулиране на кърмата
Най-честите причини, поради които детето не спи
Най-честите причини, поради които детето не спи
Изгодни оферти
Още от По-красиви днес
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising