ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Детето плаче и не спи - няма място за тревога

Puls.bg   |   11 септември 2012   |   Коментари 0
   
   
Детето плаче и не спи - няма място за тревога

Източник: Dreamstime

Когато бебето плаче преди сън, е много по-трудно да се създаде режим на заспиване. Според някои оставянето на детето да плаче през нощта, му носи емоционални травми в по-късен етап от живота.

Специалистите обаче са на друго мнение. Според тях плачът понякога е предвестник на заспиването.

За целта австралийски изследователи проследяват 326 кърмачета, които имат проблеми със заспиването и съня като цяло.

Съставени са две групи. При първата родителите са включени в семинари за обучение, касаещо методи и начини за добър сън при бебето. Втората е контролна. Състоянието на децата е проследявано в продължение на 5 години.


Изследователският екип констатира, че няма видими разлики в двете групи по отношение на емоционалното и психичното поведение на децата.

Родителите не бива да се тревожат излишно, ако бебето им плаче повече преди сън, коментират специалистите. То вероятно усеща тревогата и нервността на родителя в тези ситуации, което допринася още повече за неговото неспокойствие и плач.

 

Опитайте се да успокоите бебето, това е гарант за бърз и пълноценен сън, съветват те. Естествено, добре е да се научите да разпознавате различните видове плач при детето. Едва след като се разгадае причината за него, е добре и да се предприема съответната необходима намеса от страна на родителя.

 

Когато бебето е преуморено или му е скучно, то плаче най-тихо, хлипа. При възбудено състояние плачът може да прерасне в пронизително реване, но и да преминава в смях от време на време.

При дискомфорт, включително и когато бебето е раздразнено, звуците, които издава изглеждат неестествени, наподобява мрънкане, типично е повтарянето на определени звуци.

Не трябва да се бърза с поставянето му в леглото, съветват изследователите. Бебето само подсказва кога му се спи. Важно е родителят да се съобрази с неговия режим на първо време и постепенно да го приучи на този, който е благоприятен за него според часовете на денонощието.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Бебе. Кърмене.
реклама
Галерия
Често срещаните симптоми при бебетата
Често срещаните симптоми при бебетата
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве май 2017
Съвети за стимулиране на кърмата
Съвети за стимулиране на кърмата
Най-честите причини, поради които детето не спи
Най-честите причини, поради които детето не спи
Изгодни оферти
Още от Взаимоотношения
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter