ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Бебето през четвъртата седмица

Puls.bg   |   27 април 2012   |   Коментари 0
   
   
Бебето през четвъртата седмица

Източник: istockphoto

Бебето като че ли вече започва да свиква със света, в който е попаднало – по-малко се стряска, трепка, разперва ръчички. Вече се опитва да надига глава, когато е поставено по корем.

Слухът му е напълно развит, но шумовете около него са му непознати. Все повече обаче използва и развива умението си да издава звуци и определено чрез тях показва усещанията си.

Отделяйте време да му говорите, това е една приятна игра, която може да разнообрази вече установяващата се рутинна практика на храненията и тоалет на бебето.

Три седмици след раждането е срок, за който би следвало да е преминала меланхолията след родилния период. Специалистите обръщат внимание, че ако все пак лошото настроение, плачливостта, липсата на желание за живот все още са налице, следва да се отдели специално време за разговор със специалист.


Дискомфортът, неудобствата и болката в областта на перинеума би трябвало да са отминали, дори и да се е наложила епизиотомия по време на раждането. В случай обаче на оплаквания препоръчително е да се извърши акушеро-гинекологичен преглед.


Все още е рано да се посветите на физически упражнения, достатъчно е да правите гимнастиката за възстановяване на перинеума. Между другото тялото най-точно може да ви подскаже дали сте готова за спорт след раждането. При положение, че по време на съответното занимание не изпитате болка и изтощение, отдайте се на любимата активност, но като започнете с по-слабо натоварване за по-кратко. С времето постепенно променяйте интензивността. Все пак не бива да искате от организма прекалено много след като 9 месеца е работил на друг режим.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Бебе. Кърмене.
реклама
Галерия
Често срещаните симптоми при бебетата
Често срещаните симптоми при бебетата
Форум бременност и детско здраве май 2017
Форум бременност и детско здраве май 2017
Съвети за стимулиране на кърмата
Съвети за стимулиране на кърмата
Най-честите причини, поради които детето не спи
Най-честите причини, поради които детето не спи
Изгодни оферти
Още от Фитнес и рехабилитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter