ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Минерални бани - роля при лечение на псориазис

Puls.bg   |   09 ноември 2017   |   Коментари 0
   
   
Минерални бани - роля при лечение на псориазис

Източник: iStockphoto

Като хронично рецидивиращо заболяване, псориазисът протича с отчетливи периоди на ремисия и обостряне на симптомите. Изявите на заболяването се изострят осезаемо през есента. В условията на сухо и студено време не само кожните прояви са по-редовни и тежки, но се влошават оплакванията и от най-честото придружаващо псориазиса състояние – псориатичен артрит.

 

Мрачното време и по-трудното справяне със стреса през есента допълнително отежняват здравословните проблеми на пациентите, тъй като стресът е основен провокиращ фактор за обостряне на псориазиса. При наличието на всички тези особености, минералните бани през есента се явяват терапевтичен метод с благоприятен ефект върху всички съпътстващи псориазиса прояви.

 

Минералните бани са основен способ в балнеолечението, а българската дерматологична практика е сред пионерите във внедряването на този способ при лечението на псориазис. Редовните минерални бани, особено през есента, са най-препоръчваният и успешен метод за удължаване периода на ремисия на всички псориатични прояви.

 

Като алтернатива на лечението на псориазис с медицински средства, минералните бани предлагат много по-комплексен ефект. Процедурите с богато минерализирана вода действат в четирите най-важни направления, търсени при лечението на псориазис:

  • Снемат стреса;
  • Намаляват възпалението на кожата и редуцират колониите на бактериите, които населяват кожата и може да отключат нови възпаления;
  • Подобряват циркулацията на кръвта в зоната на кожата;
  • Повлияват добре ставите и успокояват болката в тях;

 

 

Ясно е, че минералните бани помагат както за потискане на отключващите псориазис фактори, така и за директно овладяване на кожните и артритните псориатични прояви. Прилагано редовно, балнеолечението способства за значително оредяване на пристъпите на псориазиса. Така всеки пациент, лекуван с минерални бани, може да се радва на по-дълги периоди на изчистена от плаки кожа и безболезнени стави.

 

Балнеоложката практика показва, че в рамките на триседмично лечение с минерални бани може да се постигне над 50% подобрение на състоянието при пациенти с псориазис. Като най-ефикани се препоръчват процедури с минерална вода, богата на сяра и серни съединения, които дават най-висок резултат за трайно изчистване на кожата.

 

Местата у нас, където може да се ползва силата на минералната вода за лечение на псориазис, са много и всеки пациент може да се възползва от тях за успешно овладяване на честите прояви на заболяването през есента.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Алтернативна медицина
реклама
Галерия
Как да намалим симптомите на менопауза?
Как да намалим симптомите на менопауза?
Как да намалим болката в гърба?
Как да намалим болката в гърба?
Алтернативни начини да откажем цигарите
Алтернативни начини да откажем цигарите
Звезди, лекуващи се с алтернативни методи? 2
Звезди, лекуващи се с алтернативни методи? 2
Изгодни оферти
Още от Зачатие
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter