ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Д-р Олег Торсунов: Стресът е причина за много болести

Puls.bg   |   24 януари 2017   |   Коментари 0
   
   
Д-р Олег Торсунов: Стресът е причина за много болести

Източник: iStockphoto

Стресът има вина за множество болестни състояния. Високите нива на стрес имат негативен ефект върху физиката, емоциите и концентрацията ни. Всеки е чувал съвета да намали стреса в един или друг момент в живота си. Как обаче действително можем да се справим със стреса?
 
„Стресът е неспецифична реакция на тялото, свързана с психиката на човека, която бих определил като болестно състояние.“ казва д-р Олег Торсунов, известен лектор на семинари и автор на множество книги в областта на личностното развитие.
 
 „Човешката психика се състои от три структури: на ума, на разума и на разбирането ни за себе си като личност. Стресът се явява „болест на разума“, тогава губим разбирането на целите си в живота, представите си как можем да изпитваме щастие и да постигнем успех.
 
Стресът не е малко препятствие. Напротив, той е голямо препятствие, което може да продължи година и половина - две. Стресът има своите стадии на развитие. В началото се изпитва шок, после идва обвиняването на съдбата, след това настъпва разкаянието и в последствие се изпада в депресия. После, после започваме да променяме представата си за живота и т.н.“ продължава д-р Олег Торсунов.
 
Според него стресът има предназначение. И то е да ни изведе на нов етап от съществуването ни. Стресът предразполага развитието на личността, казва той.
 
„Обикновено при стрес се намираме в психично състояние, при което страда сънят ни, апетитът ни, изпитваме силно вътрешно емоционално напрежение, което действа продължително време.
 
Причините за стреса обикновено са загуби и препятствия, които възникват в съдбата на човека, но коренът на проблема е неправилното разбиране за целта на живота. Ако дадена личност си  поставя по-високи цели, тя е способна да преодолее всички препятствия, които възникват във външното пространство и в живота, защото по-високите цели са свързани с духовността на човека и зависят от вътрешното му състояние, а не от някакви външни ситуации в живота. Целта на моя семинар е да науча хората как да си поставят правилни цели и да побеждават всички външни препятствия, без да страдат от „болестите на разума“.
 
За преодоляването на стреса трябва да се направят няколко стъпки. Първата стъпка е да получим знание как да живеем правилно, какво е стрес и как да се борим с него, как той ни влияе, как ни завладява, как правилно да поставяме целите си и после следва да развиеем способности да прилагаме лесно тези познания на практика в живота, при сблъсък в ситуации да се научим лесно да преодоляваме всички тези препятствия и да побеждаваме стреса.“ споделя д-р Торсунов.
 
 
Повече познания за природата на стреса и начини за придобиване на умения за справяне с него можете да получите на тридневния семинар на д-р Олег Торсунов „Преодоляване на стреса“, който ще се проведе от 27 до 29 януари в НДК, София.
 
Д-р Олег Торсунов е кандидат на медицинските науки, старши преподавател в Уралския държавен университет, специалист по обществено здраве, известен експерт по Аюрведа. Създадената от него оригинална авторска методика за терапия на различни състояния  комбинира грижата за духа, ума и тялото. Смятан е за един от най-харизматичните лектори от аудиторията.  В лекциите и трудовете си д-р Торсунов представя по разбираем и адекватен за съвремието ни начин познанието, оставено в древните Веди.
 
Семинарът е насочен към широката аудитория и е предназначен за търсещи развитие личности, които искат да променят своята жизнена ситуация в личен, професионален и здравословен план. Защото здравето на тялото е непълно без здраве на духа, емоциите и ума...
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Алтернативна медицина
реклама
Галерия
Как да намалим симптомите на менопауза?
Как да намалим симптомите на менопауза?
Как да намалим болката в гърба?
Как да намалим болката в гърба?
Алтернативни начини да откажем цигарите
Алтернативни начини да откажем цигарите
Звезди, лекуващи се с алтернативни методи? 2
Звезди, лекуващи се с алтернативни методи? 2
Изгодни оферти
Още от Хомеопатия
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter