ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Д-р Олег Торсунов: Стресът е причина за много болести

Puls.bg   |   24 януари 2017   |   Коментари 0
   
   
Д-р Олег Торсунов: Стресът е причина за много болести

Източник: iStockphoto

Стресът има вина за множество болестни състояния. Високите нива на стрес имат негативен ефект върху физиката, емоциите и концентрацията ни. Всеки е чувал съвета да намали стреса в един или друг момент в живота си. Как обаче действително можем да се справим със стреса?
 
„Стресът е неспецифична реакция на тялото, свързана с психиката на човека, която бих определил като болестно състояние.“ казва д-р Олег Торсунов, известен лектор на семинари и автор на множество книги в областта на личностното развитие.
 
 „Човешката психика се състои от три структури: на ума, на разума и на разбирането ни за себе си като личност. Стресът се явява „болест на разума“, тогава губим разбирането на целите си в живота, представите си как можем да изпитваме щастие и да постигнем успех.
 
Стресът не е малко препятствие. Напротив, той е голямо препятствие, което може да продължи година и половина - две. Стресът има своите стадии на развитие. В началото се изпитва шок, после идва обвиняването на съдбата, след това настъпва разкаянието и в последствие се изпада в депресия. После, после започваме да променяме представата си за живота и т.н.“ продължава д-р Олег Торсунов.
 
Според него стресът има предназначение. И то е да ни изведе на нов етап от съществуването ни. Стресът предразполага развитието на личността, казва той.
 
„Обикновено при стрес се намираме в психично състояние, при което страда сънят ни, апетитът ни, изпитваме силно вътрешно емоционално напрежение, което действа продължително време.
 
Причините за стреса обикновено са загуби и препятствия, които възникват в съдбата на човека, но коренът на проблема е неправилното разбиране за целта на живота. Ако дадена личност си  поставя по-високи цели, тя е способна да преодолее всички препятствия, които възникват във външното пространство и в живота, защото по-високите цели са свързани с духовността на човека и зависят от вътрешното му състояние, а не от някакви външни ситуации в живота. Целта на моя семинар е да науча хората как да си поставят правилни цели и да побеждават всички външни препятствия, без да страдат от „болестите на разума“.
 
За преодоляването на стреса трябва да се направят няколко стъпки. Първата стъпка е да получим знание как да живеем правилно, какво е стрес и как да се борим с него, как той ни влияе, как ни завладява, как правилно да поставяме целите си и после следва да развиеем способности да прилагаме лесно тези познания на практика в живота, при сблъсък в ситуации да се научим лесно да преодоляваме всички тези препятствия и да побеждаваме стреса.“ споделя д-р Торсунов.
 
 
Повече познания за природата на стреса и начини за придобиване на умения за справяне с него можете да получите на тридневния семинар на д-р Олег Торсунов „Преодоляване на стреса“, който ще се проведе от 27 до 29 януари в НДК, София.
 
Д-р Олег Торсунов е кандидат на медицинските науки, старши преподавател в Уралския държавен университет, специалист по обществено здраве, известен експерт по Аюрведа. Създадената от него оригинална авторска методика за терапия на различни състояния  комбинира грижата за духа, ума и тялото. Смятан е за един от най-харизматичните лектори от аудиторията.  В лекциите и трудовете си д-р Торсунов представя по разбираем и адекватен за съвремието ни начин познанието, оставено в древните Веди.
 
Семинарът е насочен към широката аудитория и е предназначен за търсещи развитие личности, които искат да променят своята жизнена ситуация в личен, професионален и здравословен план. Защото здравето на тялото е непълно без здраве на духа, емоциите и ума...
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Д-р Васил Даскалов: В нашето майчино здравеопазване са пропуснати някои основни изследвания

реклама
Още от Алтернативна медицина
реклама
Галерия
Как да намалим симптомите на менопауза?
Как да намалим симптомите на менопауза?
Как да намалим болката в гърба?
Как да намалим болката в гърба?
Алтернативни начини да откажем цигарите
Алтернативни начини да откажем цигарите
Звезди, лекуващи се с алтернативни методи? 2
Звезди, лекуващи се с алтернативни методи? 2
Изгодни оферти
Още от Естетични процедури
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising