ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Акупунктурата помага при сезонни алергии

Puls.bg   |   21 февруари 2013   |   Коментари 0
   
   
Акупунктурата помага при сезонни алергии

Източник: Istockphoto

Прилагането на акупунктура може да има благоприятно действие при терапията на сезонните алергични оплаквания, като хрема, сълзене на очите, ринит и пр.

Изследователи установяват, че 71% от подложилите се на лечение с акупунктура за около 8 седмици са намалили симптомите на алергия с 56%.

Освен по-ефективна, акупунктурата е и по-безвредна от медикаментите и стероидните спрейове за нос, които се изписват обикновено при наличието на дадена сезонна алергия.

В проучване взимат участие 422 души, страдащи от алергии. Доброволците са разделени в три групи. Първата група е на лечение с акупунктура, втората с антихистамин и третата е на плацебо.

Осем седмици след началото на проучването и 12 лечебни сеанса по акупунктура, изследователите установяват, че симптомите на алергия са намалели драстично при доброволците от първата група.

Акупунктурното лечение може да облекчи симптомите, но не и да ги премахне, обясняват от изследователския екип. След прекратяването на акупунктурните сеанси се завръща силата на симптомите, допълват те.

Акупунктурата е метод, изполван в традиционната китайска, японка и корейска медицина. Представлява стимулирането на определени точки. Най-често прилаганата стимулация е пенетрацията на кожата с фини игли, които се манипулират ръчно или с електростимулация с различна терапевтична цел. Използват се също термините иглорефлексотерапия, иглотерапия и др.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Алтернативна медицина
реклама
Галерия
Как да намалим симптомите на менопауза?
Как да намалим симптомите на менопауза?
Как да намалим болката в гърба?
Как да намалим болката в гърба?
Алтернативни начини да откажем цигарите
Алтернативни начини да откажем цигарите
Звезди, лекуващи се с алтернативни методи? 2
Звезди, лекуващи се с алтернативни методи? 2
Изгодни оферти
Още от Хранене
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter