ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Самовъзстановяне на кожата – как се постига чрез биотехнологиите

Лилия Петрова   |   30 август 2017   |   Коментари 0
   
   
Самовъзстановяне на кожата – как се постига чрез биотехнологиите

Източник: istockphotos

Да се предпазим от остаряването и да го забравим – това е целта на съвременната естетична медицина. Днес методите за изглаждане на бръчки, подмладяване на кожата на лицето, постигане на еластичност и свеж тен вече са доказали своята ефикасност в борбата с белезите на времето.

 

От 2007 г. към традиционните техники за подмладяване се прибавя още една. Тя спокойно може да се нарече „революция“ в борбата със старостта. Това е техниката, наречена Self-Regeneration или „самовъзстановяване“.

 

При техниката self-regeneration се използва концентрат от тромбоцити, получен от кръвната плазма на пациента.

 

Тромбоцитът е малка кръвна клетка. Нашият организъм произвежда едновременно около 500 милиарда такива клетки в костния мозък. Тромбоцитите стимулират обновяването на тъканите, по-специално на фибробластите, произвеждащи колаген и хиалуронова киселина. Използва се естествения заздравяващ ефект, произвеждащ жизненост, освежаване, тонизиране и изглаждане на бръчките.

 

Самата техника се състои в прилагането на концентриран екстракт от тромбоцити, получен от нашата собствена кръв. След кратка обработка той се инжектира в лицето, шията и деколтето.

 

Това са живи клетки, способни да произвеждат жива тъкан, която се самовъзстановява, самоподмладява и самостимулира. Извършва се плазмолифтинг (физиологичен филър), който има попълващ ефект, тоест постига обемност. Тук процесът на стареенето се спира. Кожата „си спомня“ каква е била преди това и като използва резервите си, се възстановява сама. С освобождаването факторите на растежа се предизвиква диференциация и разразстване на стволовите клетки, като се създава фиброзна мрежа. Мрежата се разраства по обем, превръщайки се по този начин във филър (естествен повдигач) на бръчките.

 

Принцип на действие на плазмата

  • Образува се триизмерна фибринова мрежа;
  • Освобождават се фактори на растежа от тромбоцитите и левкоцитите;
  • Хематологично привличане на макрофаги и стволови клетки;
  • Пролиферация на стволови клетки, митоза;
  • Диференциране на стволови клетки;

 

Какви са неудобствата?

Убожданията са повече от едно и продължават 10-20 минути. Инжекцията може да предизвика усещане за затопляне или леко подуване. За да се предотврати подуване, след манипулацията, може да се сложи лед върху лицето. Също така при всяко инжектиране може да се появи кръвонасядане.

 

Предимствата...

Продуктът е 100% биологично съвместим с отлична поносимост. Няма риск от несъвместимост.

Резултатът е напълно естествен, кожата остава плътна и подмладена.

Целите на терапията са: изглаждане на бръчки, фини бръчици, бразди, общо тонизиране, възстановяване жизнеността на кожата и подмладяване на цялото лице.

Спиране процесите на стареене.

 

Какво представлява самата процедура?

Процедурата се извършва амбулаторно, така че не се налага хоспитализация. Методът не оставя никакви белези, което означава, че пациентът може веднага да се върне към нормалното си ежедневие.

 

Процудерата се извръшва на няколко етапа. Преди началото се провежда кратка беседа с лекаря относно цялостното здравословно състояние на пациента, исканията му за подмладяване и очакванията му. Първият етап се състои във вземане на кръв (около 10 куб. см) от вената на ръката. През втория етап взетата кръв веднага се центрофугира за пет минути, като целта е да се извлече плазмата, обогатена с тромбоцити. Третият, най-важен етап, протича с инжектирането на плазмата в различни зони на лицето, шията и деколтето. Обикновено се третират назолабиалните бразди, бръчките тип „пачи крак“, бръчки в междувеждието и по челото, вертикални и хоризонтални линии по шията и деколтето.

 

Резултатите стават бързо видими – кожата се освежава, тонизира и изглажда. Ефектът трае от около 6 месеца до 1 година. 

 

Противопоказания

Противопоказанията са различни заболявания на кръвта, онкологични заболявания на кожата на лицето, настоящо лечение с антикоагунати (аспирин, противовъзпалителни препарати и др.)


Още по темата:
   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от
реклама
Галерия
9 разпространени грешки при диетите
9 разпространени грешки при диетите
Храни, които трябва да избягваме
Храни, които трябва да избягваме
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Здравен хороскоп за месец юли
Здравен хороскоп за месец юли
Изгодни оферти
Още от Сън
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter