ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Лазерен 4D лифтинг – красива кожа без усилия

Лилия Петрова   |   10 май 2017   |   Коментари 0
   
   
Лазерен 4D лифтинг – красива кожа без усилия

Източник: iStockphoto

Лазерният 4D лифтинг е революционна нехирургична процедура, която възобновява жизнените функции на кожата и постига дълготраен лифтинг ефект. Процедурата е подходяща за мъже и жени с различен фототип на кожата. Тя намалява увисването на кожата в долната част на лицето, заличава бръчките и подобрява всички видими признаци на стареенето.

 

Какво представлява процедурата?

Процедурата представлява комбинация от четири етапа, които са в пряка зависимост един от друг, за достигане до крайния резултат:

 

• Първи етап - SmoothLiftig (интраорално повдигане):

 

SmoothLiftin е революционно неаблативно интраорално лечение за контролирано нагряване на лигавицата на бузите, което стимулира свиването на колагена. В допълнение към непосредствения ефект, водещ до свиване на колагеновите влакна, започва образуването на нов колаген. Ефектите водят до цялостно подобряване на херметичността и еластичността на третираната тъкан, както и до запушване на назолабиалните гънки отвътре, подобно на пълнеж.

 

• Втори етап - FRAC3 (Частично подмладяване):

 

FRAC3 е триизмерен терапевтичен ефект, който коригира минимални несъвършенства по кожата, свързани с възрастта. При FRAC3 повече околна тъкан остава незасегната, осигурявайки максимално бързо възстановяване и максимално кратък престой на пациента в сравнение с повечето естетични процедури.

 

• Трети етап - PIANO (Стягане на кожата):

 

При него се постига контролирано дълбочинно загряване на кожата до 42 С за определено време. Така се постига стягане на кожата чрез активиране образуването на нов колаген и подобряване на еластиновата мрежа на кожата. Тъй като при режим PIANO епидермисът не се третира с високи температурни пикове, това е най-безопасният режим за достигане на по-дълбоко лежащите тъкани на кожата.

 

• Четвърти етап - Кожно възстановяване - фракционна фототермолиза:

 

Лазерни "иглички" с микроскопична точност "изпаряват" (вапоризират) микроучастъци от кожата, прониквайки в нея многократно на определена дълбочина, създавайки равномерно разпределени термично увредени микрозони, заобиколени от множество здрави и незасегнати зони. Това термично увреждане е безопасно дори и за чувствителни участъци на кожата, но е достатъчно за активация на възможно най-бързото възстановяване на тъканите и постигане на прогнозираните резултати.

 

4D лифтингът не изисква рязане, изгаряне, оперативна намеса, шевове и инжекции. Освен това лазерът оставя повърхността на кожата недокосната, което е удобно за работещите и заети хора, които искат след излизане от кабинета да продължат деня си по обичайния начин.

 

 

Колко процедури са необходими за постигане на оптимални резултати?

За постигане на оптимални резултати обикновено е необходимо провеждането на 3 терапии с интервал около 4 седмици една от друга. Освеженият и подмладен вид на кожата обаче става забележим още след първата процедура и пациенти съобщават, че околните забелязват промяната в тях веднага. Очакваната продължителност на ефекта на процедурата е 12-18 месеца. Разбира се, тя зависи и от начина на живот, начин на хранене, използването на слънцезащитни средства и подходяща козметика. За поддръжка на красивата кожа дерматолозите препоръчват лифтингът да се повтаря веднъж годишно.

 

Обикновено 4D-процедурата продължава 40-60 минути за цялото лице и 90 минути за лице и шия.

 

Рискове

 

Минималната инвазивност на процедурата почти изключва възможността от усложнения и рискове. След терапията може да има зачервяване на третираната област, което е нормална реакция към лазерното лечение и доказва ефективността му. Обикновено след 1-2 дни зачервяването и сухата кожа изчезват. Необходимо е обаче редовното използване на слънцезащитна козметика. След една седмица кожата ще бъде здрава, мека и млада.


Още по темата:
   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от
реклама
Галерия
4 признака за нездравословна връзка
4 признака за нездравословна връзка
Можем ли да удължим живота си?
Можем ли да удължим живота си?
Холестерол - 7 основни факти
Холестерол - 7 основни факти
Здравето през юни
Здравето през юни
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter