ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Лазерен 4D лифтинг – красива кожа без усилия

Лилия Петрова   |   10 май 2017   |   Коментари 0
   
   
Лазерен 4D лифтинг – красива кожа без усилия

Източник: iStockphoto

Лазерният 4D лифтинг е революционна нехирургична процедура, която възобновява жизнените функции на кожата и постига дълготраен лифтинг ефект. Процедурата е подходяща за мъже и жени с различен фототип на кожата. Тя намалява увисването на кожата в долната част на лицето, заличава бръчките и подобрява всички видими признаци на стареенето.

 

Какво представлява процедурата?

Процедурата представлява комбинация от четири етапа, които са в пряка зависимост един от друг, за достигане до крайния резултат:

 

• Първи етап - SmoothLiftig (интраорално повдигане):

 

SmoothLiftin е революционно неаблативно интраорално лечение за контролирано нагряване на лигавицата на бузите, което стимулира свиването на колагена. В допълнение към непосредствения ефект, водещ до свиване на колагеновите влакна, започва образуването на нов колаген. Ефектите водят до цялостно подобряване на херметичността и еластичността на третираната тъкан, както и до запушване на назолабиалните гънки отвътре, подобно на пълнеж.

 

• Втори етап - FRAC3 (Частично подмладяване):

 

FRAC3 е триизмерен терапевтичен ефект, който коригира минимални несъвършенства по кожата, свързани с възрастта. При FRAC3 повече околна тъкан остава незасегната, осигурявайки максимално бързо възстановяване и максимално кратък престой на пациента в сравнение с повечето естетични процедури.

 

• Трети етап - PIANO (Стягане на кожата):

 

При него се постига контролирано дълбочинно загряване на кожата до 42 С за определено време. Така се постига стягане на кожата чрез активиране образуването на нов колаген и подобряване на еластиновата мрежа на кожата. Тъй като при режим PIANO епидермисът не се третира с високи температурни пикове, това е най-безопасният режим за достигане на по-дълбоко лежащите тъкани на кожата.

 

• Четвърти етап - Кожно възстановяване - фракционна фототермолиза:

 

Лазерни "иглички" с микроскопична точност "изпаряват" (вапоризират) микроучастъци от кожата, прониквайки в нея многократно на определена дълбочина, създавайки равномерно разпределени термично увредени микрозони, заобиколени от множество здрави и незасегнати зони. Това термично увреждане е безопасно дори и за чувствителни участъци на кожата, но е достатъчно за активация на възможно най-бързото възстановяване на тъканите и постигане на прогнозираните резултати.

 

4D лифтингът не изисква рязане, изгаряне, оперативна намеса, шевове и инжекции. Освен това лазерът оставя повърхността на кожата недокосната, което е удобно за работещите и заети хора, които искат след излизане от кабинета да продължат деня си по обичайния начин.

 

 

Колко процедури са необходими за постигане на оптимални резултати?

За постигане на оптимални резултати обикновено е необходимо провеждането на 3 терапии с интервал около 4 седмици една от друга. Освеженият и подмладен вид на кожата обаче става забележим още след първата процедура и пациенти съобщават, че околните забелязват промяната в тях веднага. Очакваната продължителност на ефекта на процедурата е 12-18 месеца. Разбира се, тя зависи и от начина на живот, начин на хранене, използването на слънцезащитни средства и подходяща козметика. За поддръжка на красивата кожа дерматолозите препоръчват лифтингът да се повтаря веднъж годишно.

 

Обикновено 4D-процедурата продължава 40-60 минути за цялото лице и 90 минути за лице и шия.

 

Рискове

 

Минималната инвазивност на процедурата почти изключва възможността от усложнения и рискове. След терапията може да има зачервяване на третираната област, което е нормална реакция към лазерното лечение и доказва ефективността му. Обикновено след 1-2 дни зачервяването и сухата кожа изчезват. Необходимо е обаче редовното използване на слънцезащитна козметика. След една седмица кожата ще бъде здрава, мека и млада.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Д-р Васил Даскалов: В нашето майчино здравеопазване са пропуснати някои основни изследвания

реклама
Още от Естетични процедури
реклама
Галерия
За пластичните процедури отблизо
За пластичните процедури отблизо
Какво трябва да знаем за татуирането? Втора част.
Какво трябва да знаем за татуирането? Втора част.
Изгодни оферти
Още от Диети
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising