ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Тийнейджърът и сексът – как да поговорим с него?

Puls.bg   |   22 ноември 2013   |   Коментари 2
   
   

Когато сме родител на тийнейджър, почти всичко, което казваме или правим, може да засрами детето ни. Когато се засегне темата за секса обаче, срамът се удвоява. Въпреки че родителите са най-подходящият източник на подобна информация, за тийнейджърите те са последните хора на земята, с които биха искали, или биха се чувствали комфортно, да разговарят за секс. 


Независимо от неудобството отстрана и на двете страни, този разговор трябва да се проведе от родител и въпреки че няма как да не засрамим детето, можем да се постараем да смекчим малко атмосферата...
Коментари (2)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Мнението на един вече пораснал     2017-11-30 21:43:38
Предишното мнение е много показателно - младите хората ги е срам да обсъждат сексуалния си живот с най-близките хора, с които живеят под един покрив, докато правят секс и/или го обсъждат често с напълно непознати или малко познати хора. Това говори за едни насадени от ранни години (често от възрастни "възпитатели") и дълбоко вкоренени комплекси, че секса е "нещо мръсно". Според мен е редно да се срамуваш, ако криеш нещо от близките си хора.
Мнение на един подрастващ     2014-06-23 01:34:20
Аз съм на мнение, че в днешно време, това НЕ трябва да го прави родителя. Ако едно дете, не е споделяло като по малко, за проблемите си и за това което става около него, е НЕВЪЗМОЖНО да го направи като по- голямо. А в днещно време тийнейджърите сами се информират, бъдете сигурни, че то не чака вас, да му обясните. Тийнейджърите са на мнение, че родителите НЕ трбва да знаят, за тчхният сексуален живот или за тяхните познания по това отновшение!
2 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Атопичният дерматит: чувствителната връзка между кожата и доброто емоционално състояние

реклама
Галерия
реклама
Изгодни оферти

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising