ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Как да намалим болката в гърба?

Puls.bg   |   03 юли 2013   |   Коментари 3
   
   

Болките в гърба са едно от най-честите оплаквания. Наблюденията показват, че около 90% от хората са изпитвали поне веднъж в живота си болки в гърба или шията, а при 50% тези оплаквания са периодични.


Не са нужни много усилия, за да се намалят оплакванията и болката в тази област. Важно е единствено да се обърне внимание, за да се намали рискът от задълбочаване на проблема, смятат специалисти.


Предлагаме ви няколко метода, които могат да помогнат...
Коментари (3)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Puls.bg     2014-02-20 00:22:11
Що се отнася до дискови хернии и други патологични образувания, ангажиращи директно лумена на гръбначния канал или самия мозък, загряващите процедури може да имат негативно последствие и да утежнят симптоматиката. Пулс.бг припомня на читателите си, че нашите публикации не заместват консултацията с лекар и снемането на обективен статус. Общо взето нещата стоят така, че екипът автори за Пулс.бг отбелязват основите по терапия и профилактика, разясняват болести, тяхното значение за човек, но не поставят диагноза на пострадалите, защото много симптоми са сходни при различни заболявания, а точното и ясно отдиференциране на отделната болестна единица може да се направи само след жив преглед и снемане на обективно състояние на пациента.
Puls.bg     2014-02-20 00:04:38
Болките в гърба може да са провокирани от различни причини - дископатия, притискане при спондилоза, мускулни схващания и преразтягания. Както и много други. И тъй като стандартно обусловения болков синдром в гърба е от мускулни схващания, разрютягани или притискане на коренчета от шипове, загряващите процедури имат ефект на съдоразширяване и увеличаване в притока на кръв към мускулния апарат на гръбнака, което облекчава спазма и респективно болката.
Яна     2014-02-19 17:57:06
Кой препоръчва затопляне при болки в гърба? Вие нормални ли се?
3 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Варицела и бременност - опасна ли е?

реклама
Галерия
реклама
Изгодни оферти

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter