Форум |
|
За трета поредна година
По-голям е процентът на засегнатите жени
Копривата е природен антихистамин
|
Модератори: админ, консултанти
Относно пролапс на митрална клапа. И аз имам същия проблем. До сега не чувствах нищо и нямах особенни оплаквания, но напоследък усещам нещо като затопляне и щипкане. Моята кардиоложка ми каза, че се дължи на този пролапс. Искам да попитам и тебе, дали това е нещо сериозно и имали сте подобни оплаквания /Мими/alegsander написа:Не се притеснявай.Параметрите ти са в нормата.Не съм лекар, но преди 7 г. ми правиха операция и имам митрална протеза.През тези години изчетох достатъчно специализирана л-ра по тези въпроси и съм наясно с много неща. Имах същата диагноза, но с 3-4 степен регургигация.При твоето положение, можеш да продължиш да живееш така дълги години и да не се наложи операция.Само ще ти дам един пример- при мен лявото предсърдие е 67мм, живея при абсолютна аритмия и въпреки това се чувствам добре и водя пълноценен живот.Не пуши , не пий концентрати, избягвай газирано, мазните и пържени храни, ходи повече пеш и всичко ще е наред.Като гледам и ФИ- 72 е нормално.Едно от условията, че нещата се влошавате е недостигът на въздух, особено по време на сън.Успех и по- оптимистично.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост