ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Ето кои са подходящите грижи за кожата.
Откри френски научен екип
Доколко правилно е да се отрича който и да е от двата вида?
Опасността идва от жената кръводарител.

Кръвна картина

Място за Вашите мнения, предложения и препоръки за сайта

Модератори: админ, консултанти, Приятели

Teodor1989
Мнения: 2
Регистриран на: 04 окт 2017 10:42

Кръвна картина

Мнение от Teodor1989 » 04 окт 2017 10:54

Здравейте,ще ми дадете ли мнение относно кръвната ми картина,мъж на 28 г съм, благодаря предварително!

PCT 0.202 % 0.108 - 0.282
RDW-CV 13.8 % 11.0 - 16.0
RBC 4.52 x1012/L 3.50-5.50
Lymph# 1.7 x109/L 0.8-4.0
PDW 16.3 9.0 - 17.0
MPV 8.6 fL 6.5 - 12.0
PLT 235 x109/L 140 - 440
RDW-SD 48.3 fL 35.0 - 56.0
MCHC 357 g/L 320-360
MCH 32.7 pg 27.0-34.0
MCV 90.4 fL 80.0-100.0
HCT 0.408 L/L 0.370-0.540
HGB 148 g/L 110-180
Gran% 48.6 % 50.0-70.0
Mid% 15.7 % 3.0-14.0
Lymph% 35.7 % 20.0-40.0
Gran# 2.3 x109/L 2.0-7.0
Mid# 0.7 x109/L 0.1-1.2
WBC 4.7 x109/L 4.0-10.0



Имам и завишен холестерол 6.21..

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Кръвна картина

Мнение от д-р Цончев » 04 окт 2017 20:26

Освен завишения холестерол не виждам нещо друго проблемно.

Teodor1989
Мнения: 2
Регистриран на: 04 окт 2017 10:42

Re: Кръвна картина

Мнение от Teodor1989 » 06 окт 2017 13:22

Ами gran и mid са ми извън нормите?

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Кръвна картина

Мнение от д-р Цончев » 09 окт 2017 20:34

Това не е проблем

elenaiivanova
Мнения: 3
Регистриран на: 10 окт 2017 12:14

Re: Кръвна картина

Мнение от elenaiivanova » 10 окт 2017 12:23

Здравейте,ще ми дадете ли мнение относно кръвната ми картина,жена на 30 г съм, бременна в 6-месец. Благодаря предварително!
СУЕ H 29 mm/h < 25
Левкоцити H 12.9 G/L 3.5 - 10.5

elenaiivanova
Мнения: 3
Регистриран на: 10 окт 2017 12:14

Re: Кръвна картина

Мнение от elenaiivanova » 10 окт 2017 12:39

Здравейте,ще ми дадете ли мнение относно кръвната ми картина,жена на 30 г съм, бременна в 6-месец. Благодаря предварително!
СУЕ H 29 mm/h < 25
Левкоцити H 12.9 G/L 3.5 - 10.5
Неутрофилни левкоцити-% 74 % 44 - 76
Неутрофилни левкоцити-бр. H 9.56 G/L 2,0-7,8
Еозинофилни левкоцити-% 0.92 % 0,00-6.00%
Еoзинофилни левкоцити-бр. 0.12 G/L 0.00-0,700
Лимфоцити-% L 17.2 % 20 - 40
Лимфоцити -бр. 2.23 G/L 0,6-4,1
Моноцити-% 7.47 % 3-13 %
Mоноцити-бр. 0.97 G/L 0,2-1,5
Базофилни левкоцити-% 0.41 % 0,00-2,00
Базофилни левкоцити-бр 0.05 G/L 0.00-0.2
Еритроцити L 3.61 T/L 3.70 - 5.40
Хемоглобин 115 g/L 115 - 160
Хематокрит L 0.33 L/L 0.35 - 0.44
Ср. обем на еритроцитите 90.7 fl 82 - 98
Ср. Hgb. конц. в ер. 32 pg 26.5-32.0
Ср. Hgb. съдърж. в еритр. 353 g/L 295-360
Девиация на ер. разпред. 12.2 % 11.5-14.5
Тромбоцити 240 G/L 130 - 440
Ср. обем на тромбоцитите 8.9 fL 6,5 - 11,5
Девиация на тромбоцитно
разпределение 18.7 % 15.5-30.5
Тромбокрит 0.214 L/L 0.0020-0.45

Биохимия
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Глюкоза 4.54 mmol/l 3.3-6.0
Микробиология
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Сифилис-RPR (-) negative
Вирусология
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
anti-HIV type 1 and 2 (-)negative
HBsAg (-)negative

Урина
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Урина ОХИ 10 параметъра
pH урина 6.0 4.5-8.0
Белтък урина (-)negative (-) negative
Глюкоза (-)negative (-)negative
Кетони (-)negative (-)negative
Билирубин (-)negative (-)negative
Кръв (-)negative (-)negative
Левкоцити (-)negative (-)negative
Нитрити (+)positive (-)negative
Уробилиноген неувеличен normal
Oтн.тегло 1.025 1.000-1.040
Урина-седимент
Други 0
Бактерии масово none
Епителни клетки 2-4 до 15 на поле
Левкоцити 3-4 до 4 на поле
Еритроцити 0 до 1 на поле

elenaiivanova
Мнения: 3
Регистриран на: 10 окт 2017 12:14

Разчитане на кръвни изследвания

Мнение от elenaiivanova » 10 окт 2017 12:52

Здравейте,ще ми дадете ли мнение относно кръвната ми картина,жена на 30 г съм, бременна в 6-месец. Благодаря предварително!
СУЕ H 29 mm/h < 25
Левкоцити H 12.9 G/L 3.5 - 10.5
Неутрофилни левкоцити-% 74 % 44 - 76
Неутрофилни левкоцити-бр. H 9.56 G/L 2,0-7,8
Еозинофилни левкоцити-% 0.92 % 0,00-6.00%
Еoзинофилни левкоцити-бр. 0.12 G/L 0.00-0,700
Лимфоцити-% L 17.2 % 20 - 40
Лимфоцити -бр. 2.23 G/L 0,6-4,1
Моноцити-% 7.47 % 3-13 %
Mоноцити-бр. 0.97 G/L 0,2-1,5
Базофилни левкоцити-% 0.41 % 0,00-2,00
Базофилни левкоцити-бр 0.05 G/L 0.00-0.2
Еритроцити L 3.61 T/L 3.70 - 5.40
Хемоглобин 115 g/L 115 - 160
Хематокрит L 0.33 L/L 0.35 - 0.44
Ср. обем на еритроцитите 90.7 fl 82 - 98
Ср. Hgb. конц. в ер. 32 pg 26.5-32.0
Ср. Hgb. съдърж. в еритр. 353 g/L 295-360
Девиация на ер. разпред. 12.2 % 11.5-14.5
Тромбоцити 240 G/L 130 - 440
Ср. обем на тромбоцитите 8.9 fL 6,5 - 11,5
Девиация на тромбоцитно
разпределение 18.7 % 15.5-30.5
Тромбокрит 0.214 L/L 0.0020-0.45

Биохимия
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Глюкоза 4.54 mmol/l 3.3-6.0
Микробиология
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Сифилис-RPR (-) negative
Вирусология
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
anti-HIV type 1 and 2 (-)negative
HBsAg (-)negative

Урина
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Урина ОХИ 10 параметъра
pH урина 6.0 4.5-8.0
Белтък урина (-)negative (-) negative
Глюкоза (-)negative (-)negative
Кетони (-)negative (-)negative
Билирубин (-)negative (-)negative
Кръв (-)negative (-)negative
Левкоцити (-)negative (-)negative
Нитрити (+)positive (-)negative
Уробилиноген неувеличен normal
Oтн.тегло 1.025 1.000-1.040
Урина-седимент
Други 0
Бактерии масово none
Епителни клетки 2-4 до 15 на поле
Левкоцити 3-4 до 4 на поле
Еритроцити 0 до 1 на поле

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Кръвна картина

Мнение от д-р Цончев » 16 окт 2017 20:14

Няма нещо притеснително в тия резултати

Отговори

Върни се в “Коментари, идеи, препоръки”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта

cron