ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Площта на изгарянето се определя по правилото на деветките
Притежава редица фактори на патогенност

Сърцебиене след храна; Поднормено тегло

Модератори: админ, консултанти

kamen
Мнения: 100
Регистриран на: 05 фев 2008 16:14

Сърцебиене след храна; Поднормено тегло

Мнение от kamen » 20 фев 2008 17:18

Здравейте,

1. Бих искал да попитам, на какво може да се дължи дискомфортното преживяване на ускорен пулс след хранене? Забелязвам го отдавна. Днес например обядвах два сандвича около 14 - 14:30 ч. Около 15 и нещо - 15:30 получих тези симптоми, а в момента почти са се успокоили (преди 20 минути пулсът ми бе около 105). Поради оплакванията ми, личният лекар ме изпрати да ми проверят щитовидната жлеза преди около 3 години. Всичко бе наред, хормоните са в норма. ЕКГ не показва никакви проблеми, но понякога продължавам да получавам този ужасен симптом, който понякога ме плаши и осъзнаването му вероятно допълнително повишава пулса. Усещането е за една тежест между стомаха и гръдния кош, увеличаване на пулса и сякаш не ми достигат сили и въздух. Когато се храня по-бавно и по по-малко, положението е по-добро, като че ли. Прекарвам доста време пред компютър и в седнала поза. Възможно ли е тази позиция непосредствено след храна да води до тези проблеми?

2. На 25 години съм, ала съм с поднормено тегло - при ръст от около 178 - 180 см. в момента тежа 52 кг. Никога не съм бил повече от 60 (това бе преди 2 - 3 години, но отслабнах). Допускам, че се дължи на режима ми, който включва късно лягане (3 сутринта) и пропускане на закуската. Но така или иначе, дори и преди него съм си бил винаги кльощав. Какво бихте ми препоръчали, за да кача поне 10-ина килограма?

kamen
Мнения: 100
Регистриран на: 05 фев 2008 16:14

Re: Сърцебиене след храна; Поднормено тегло

Мнение от kamen » 20 фев 2008 17:23

Допълнение:

Имам гастрит, а преди близо две години ми откриха много малка язва на дванадесетопръстника, за чието лечение ми бяха предписани Quamatel и диети. При направената снимка и наблюдение бе установено, че каквото погълна, минава бързо през стомаха ми (не знам как се нарича това, но доколкото си спомням, терминът означаваше нещо подобно). Това има ли връзка със слабостта ми? По принцип съм с нервен стомах...

Д-р.Хинкова
Мнения: 3763
Регистриран на: 16 яну 2008 12:09

Re: Сърцебиене след храна; Поднормено тегло

Мнение от Д-р.Хинкова » 20 фев 2008 19:02

Ако имате язва и бързо изпразване на стомаха трябва да спазвате диета и да се храните правилно,което на става със сандвичи за обяд.Така няма и да напълнеете!Имате ли често разстройство,изследван ли сте за фукцията на черен дроб и панмкреас?

kamen
Мнения: 100
Регистриран на: 05 фев 2008 16:14

Re: Сърцебиене след храна; Поднормено тегло

Мнение от kamen » 21 фев 2008 15:43

Благодаря за отговора! (Вчера отговорих, но днес мнението ми липсва.)

Тези изследвания, за които питахте, не са ми правени, единствено след прегледа на стомаха с видеозон ми бе казано, че другите ми органи са наред. Трябва ли да извърша тези изследвания и как протичат - чрез кръвни проби ли?
Разстройство не бих казал, че имам често, освен ако не съм изнервен и притеснен (което се случва често напоследък, имам тревожно разстройство). Диетата, която ми дадоха, е по-скоро какво да не се яде и да се ограничава, което не виждам как ще помогне за наддаването ми. Вие какво бихте препоръчали, да посетя ли диетолог?

Д-р.Хинкова
Мнения: 3763
Регистриран на: 16 яну 2008 12:09

Re: Сърцебиене след храна; Поднормено тегло

Мнение от Д-р.Хинкова » 24 фев 2008 12:27

Аз бих ви препоръчала отново консултация с гасттроентеролог,за изследване на панкреасни ензими.Диетата също трябва да се уточни с него!Ако сте от София,мога да ви препоръчам добри специалисти!

chavdarivanov
Мнения: 2
Регистриран на: 03 апр 2008 14:03

Re: Сърцебиене след храна; Поднормено тегло

Мнение от chavdarivanov » 03 апр 2008 14:28

Аз съм на 51 години. Този симптом на сърцебиене и неспокойствие след храна го имам от преди 10 години. Висок съм 176 см и тежа около 63-65 кг. Всичко беше позатихнало и уж го бях позабравил, но преди десетина дни изкарах грип. Температура, антибиотик и сега това нещо изведнъж пак се появи. Когато не съм ял нищо, като че съм добре. Но като се нахраня, около половин до 1 час след това започва - учестено сърцебиене, чувство на тревожност, некакво странно напрежение и като че ли трябва да се уригна за да ми олекне. Но дори и да се оригна пак не ми минава. Така продължава около 1-2 часа и после леко ми минава. Преди години правих всякакви изследвания и нищо не можа да се разбере. Сега не ми се започва отново да ходя по доктори. Не знам дали има такова заболяване което е свързано с усвояването на храната - може би диабет или нарушен метаболизъм, но явно че това се получава не веднага след хранене, а по късно когато храната започва да се усвоява от организма. Така си мисля аз. Ако някой може нещо да сподели нека пише. Ще съм благодарен много. Поне малко да почувствам облекчение.

Д-р.Хинкова
Мнения: 3763
Регистриран на: 16 яну 2008 12:09

Re: Сърцебиене след храна; Поднормено тегло

Мнение от Д-р.Хинкова » 03 апр 2008 17:51

Смятам,че трябва да се консултирате с гастроентеролог за преглед и изследвания.

chavdarivanov
Мнения: 2
Регистриран на: 03 апр 2008 14:03

Re: Сърцебиене след храна; Поднормено тегло

Мнение от chavdarivanov » 03 апр 2008 23:21

Най-лесно е да отговорите консултирай се с .... Нали за това е този форум, да обясните, да дадете напътствия, предположения, да успокоите хората и т.н. Преди години се консултирах с гастроентеролог. Правиха ми снимка на стомаха и откриха гастрит. Но гастрит май има всеки втори човек, а такива симптоми като моите може би са рядкост. При това ги получавам не при всяко хранене - почти винаги сутрин и по-редко вечер. Така че бих искал ако предполагате нещо да го опишете. Много години вече го имам това нещо, така че може би не е чак толкова опасно, но е много неприятно. Пък и вече съм на години. Може би някой ще ми отговори.

Д-р Янева
Мнения: 1186
Регистриран на: 29 окт 2006 19:50

Re: Сърцебиене след храна; Поднормено тегло

Мнение от Д-р Янева » 06 апр 2008 10:30

Предположение: Понякога след антибиотично лечение(особено с т.нар. широкоспектърни антибиотици) се получава дисбактериоза. Антибиотика унищожава както патологичните бактерии, така и нормалната чревна флора, отговаряща за доброто храносмилане и гастро-интестинален комфорт. В аптеките вече се продават т.нар. пробиотици- това са млечно кисели бактерии в капсули. Обикновено се взимат едновременно с антибиотика, но бихте могли да ги вземете и сега. Консултирайте това все пак поне с личния си лекар. Ние не поизнаваме в детайли вашия случай, това е само предположение с решение.
Успех!

Яна Ангелова
Мнения: 1
Регистриран на: 20 мар 2015 03:31

Re: Сърцебиене след храна; Поднормено тегло

Мнение от Яна Ангелова » 20 мар 2015 03:40

Здравйте! Моля за вашата помощ.Имам сърцебиене след всяко хранене.Пулса ми стига до 115.И стой дълго,дълго време.Няколко часа след това не може да се успокои.Какво да правя?Вече ме е страх да ям и не ям с няколко дни от страх, че това може да се повтори.Спрях алкохола напълно защото и той предизвикваше сърцебеиене,спрях и цигарите, защото и те го предизвикваха , но да не ям....... малко не знам.Сърцето ми е здраво бях на лекар.Какво да правя?Вече си купувам дрехи от децки магазин а съм на 28 години.40 килограма станах.Страх ме е, че ще се разболея, от нещо.Благодаря предварително.

saiclabs
Мнения: 1
Регистриран на: 13 авг 2017 10:40

Re: Сърцебиене след храна; Поднормено тегло

Мнение от saiclabs » 13 авг 2017 10:53

Обърнете внимание има ли зависимост между симптомите и вида храни,които поемата. Такива с високо съдържание на хистамин е възможно да причиняват подобни опллаквания. Ако имате гастрит,то той в 90 процента се дължи на Хеликобактер. Понякога самата инфекция дава оплакванията. Допълнително,щом имате и тревожно разстройство,това означава,че вегетативната Ви нервна система не функционира добре и е по-трудно адаптивна към иначе нормалните за организма стресови ситуации,а неправилното хранене е една от тях.
Бих препоръчал спазване на петкратен хранителен режим, с ограничаване на въглехидрати, редуциране количеството,по три лъжици тъмен сусамов тахан сутрин на гладно, изследване за Хеликобактер,най-добре инвазивно,след гастроскопия с биопсия, курс с магнезий и вит.В,изследване за инсулинова резистенстност и диабет. Ето Ви консултацията с гастроентеролог. Поздрави!

Отговори

Върни се в “Наднормено тегло. Хранене. Диети”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron