ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Бебетата учат лексика от бащите си
Честата консумация на леща регулира кръвното налягане

Sindrom na Brugada

На въпроси за кардиологичното здраве на децата ще отговарят специалисти от Националната кардиологична болница

Модератори: админ, консултанти

Mirilm
Мнения: 2
Регистриран на: 02 юли 2012 19:09

Sindrom na Brugada

Мнение от Mirilm » 05 авг 2012 19:24

Бихте ли ми отговорили,

1.Как да се различи частичен десен беден блок от синдром на Бругада на ЕКГ, като и следното:

2.Ако е наличен Синдром на Бругада, той е вроден. Тоест може ли да бъде изявен на по-късен етап от живота, или кардоиграмите от детството също биха показвали СТ елевация или някакава друга абнормалност?

3. Кои специалисти в България се занимават с тази конкретна болест, тоест коя е най-добрата школа на Електрофизиолози, които иха могли точно да диагностицират този синдром?

Благодаря ви предварително.

доц. Александра Лачева
Мнения: 6
Регистриран на: 25 юни 2012 14:34

Re: Sindrom na Brugada

Мнение от доц. Александра Лачева » 09 авг 2012 10:16

1. Освен частичен бедрен блок при този синдром характерните ЕКГ промени са изразена ST-елевация, която заедно с десния бедрен блок дава типичния ЕКГ образ, наричан "признак на Бругада".

2. Доказано е, че синдрома на Бругада е генетично обусловен като болеста се предава автозомно-доминантно, като от нея боледуват повече мъжете и то в 3-то и 4-то десетилетие. Клиничната картина се изразява в анамнеза за синкоп или внезапна сърдечна смърт. Липсват морфологични изменения в сърцето.

3. Болеста е рядка и няма специално обособено отделение, позната е на всички кардиолози. По отношение на електрофизиолози - в Националната кардиологична болница има отделение за електрофизиологични изследвания.

Emilia.ag@gmail.com
Мнения: 1
Регистриран на: 10 авг 2017 10:26

Re: Sindrom na Brugada

Мнение от Emilia.ag@gmail.com » 10 авг 2017 11:02

Синът ми е на 7г преди месец му правиха операция за апандесит правиха вс изследвания и задалжителна кардиограма преди операцията.Кардиограмата показа белег на бругада но трябва да отбележа че синът чи имаше 39градуса температура цели 10 часа,след операцията минаха 4дена и пак направиха кардиограма която била добре (незнам какво означава)дадоха ни лист със списък какви лекарства може и какви неможе да пие забравих да отбележя че сме във Италия и не всичко разбираме.Питаха дали някои е умирал от сарце млад от нашите семейстава но ние със съпругат ми нямаме такива наблюдения....със две кардиограми поставя ли се такава диагноза?Забравих да спомена че точно седмица преди операцията пломбирахме две зъбчета със упойка вазможно ли да има вразка или грешна диагноза и много ли е опастно това састояние .....незнам какво да си мисля

Отговори

Върни се в “Кардиологичните проблеми при деца”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron