ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Налагат се заради високите температури
Избягвайте храни, които съдържат Е211 и витамин С
Бета-амилоидът се образува заради него

Трудно придвижване

Модератори: админ, консултанти, Приятели

Iwanttowalk
Мнения: 2
Регистриран на: 05 мар 2016 22:44

Трудно придвижване

Мнение от Iwanttowalk » 05 мар 2016 23:04

Здравейте! На 24 години съм и имам сериозни трудности с придвижването. Не съм спортна натура и рядко по свое желание започвам да спортувам. Физическата ми активност се изчерпваше с часовете по физическо, които бяха близки до изтезание... Предполагам, че имам гръбначно изкривяване заради дългогодишното носене на тежка ученическа раница и стоене в седнало положение - както на училище, така и вкъщи. Не съм с наднормено тегло, дори напротив. А пред последните месеци дори съм прекалено слаб - 60 кг на 178 см височина. Преди 4-5 години мога да кажа, че много обичах да се разхождам. Бягането определено не ми се получаваше (нетренирани мускули, максимум 2 минути с неимоверни усилия), но съм ходил и по 20-30 км пеша... С умора, разбира се, но без особени проблеми. Оттогава обаче състоянието ми постоянно се влошава... Все по-кратки разстояния успявах да измина без да се изморя... 5 часа, 4 часа... 1 час... Сега съм до 15 минути, дори и по-малко. След тези благословени 15 минути усещам слабост в краката (особено десния), при което походката ми става коренно различна и продължаването на разходката е изключително трудно. За бягане е абсурдно да се говори. Нестабилен съм, за темпо изобщо не може да става дума, понякога не мога дори да спра на едно място (не мога да запазя равновесие). С други думи, трябва да седна... Спешно! Или поне да се подпра някъде... Наскоро чаках на опашка 4 часа прав...-Трябваше ми доста почивка, за да успея да се прибера вкъщи. И това се повтаря всеки ден. Не помня вече откога не съм се връщал без обичайното изморяване и постоянно спиране за почивка. Не е точно куцане, но нещо подобно. Десният ми крак особено просто отказва да се подчинява на команди... Дори и да се подчини, е толкова изморен, че понякога (рядко) започва да трепери... И още нещо... стълбите! Неподправен ужас имам към тях, който не е на психологическо ниво. Качването не е лесно, но е поносимо, въпреки че и то става все по-трудно. Но слизането е практически невъзможно, ако нямам парапет, за който да се хвана. Дори тогава е много бавно, понеже имам близка до нулева устойчивост... Без парапет просто губя равновесие и често съм близо до падане... Налага се да слизам странично много бавно... стъпало по стъпало... А помня как съм изкачвал и слизал стълбите до паметника на връх Шипка без никакъв проблем. Е, добрите стари времена!

На какво може да се дължи това? Ясно е, че лекар може да каже най-добре, но какъв специалист бихте ми препоръчали? Изобщо, ще съм Ви благодарен за всякакви идеи по темата!

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Трудно придвижване

Мнение от д-р Цончев » 06 мар 2016 21:40

Добре е на първо време да ви види невролог и да прецени дали се касае за мускулна слабост или да прецени за някаква друга причина за настъпването на бърза уморяемост.

Iwanttowalk
Мнения: 2
Регистриран на: 05 мар 2016 22:44

Re: Трудно придвижване

Мнение от Iwanttowalk » 06 мар 2016 23:01

Предложения за такъв специалист в София? Благодаря!

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Трудно придвижване

Мнение от д-р Цончев » 08 мар 2016 21:32

В София има много невролози... просто изберете някой.

Отговори

Върни се в “Движение и здраве”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron