ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Значителни полови разлики в отнемането на собствения живот
Когато говорим за златния стандарт в медицината
Глутеновата ентеропатия засяга 1-2% от европеидната раса

проблем персистентен субфебрилитет

Модератори: админ, консултанти, Приятели

RoyOrbison
Мнения: 41
Регистриран на: 14 авг 2014 19:13

проблем персистентен субфебрилитет

Мнение от RoyOrbison » 23 дек 2014 15:38

Здравейте, форумци!
Аз съм мъж на 25 години, 180 висок, 75 кг. Обръщам се към всички вас за съвет.
Симптомите:
От доста време - близо 2 месеца установих субфебрилна температура в следобедните часове - от 37 до 37.5. Тази температура съм я засичал и предни години, просто отвреме на време спирам да и обръщам внимание. В редки случаи, когато се затопля повече имам изпотяване докато спя, без значение нощем или денем, но не винаги. Самата температура установих след преживян стрес, но и съвпадна и с една настинка преди близо 2 месеца. Наблюденията ми относно температурата са, че като се събудя от сън е нормална, покачва се в последствие и спада вечер след 2.
От парацетамолно прахче за настинка се нормализира, но на следващия ден отново е на лице. Това ме тревожи. УНГ не констатира проблеми. Нефролога също. Невролога ми направи доплер, и каза че и там всичко е прекрасно. Чести позиви за уриниране, но обикновено когато съм по-напрегнат за нещо, А нощно време почти не ставам.
Имам студени крайници много често ми се случва. Леко потръпване в различни мускули като треморчета но за кратко, когато без особено физическо натоварване си легна да почивам и преди заспиване. Носът ми от как се помня е винаги запушен като че ли..по една или друга причина. Правена ми е снимка на синуси .. всичко е наред и там, но не мога да си го обясня от къде е. Налага се да използвам капки за нос в последно време, за да дишам спокойно. УНГ казва, че всичко е наред. Имам и лека кашлица продължителна, която не се повлия от отхрачващи средства и ципрофлоксацин. Снимка на бял дроб - добра, без промяна от преди 6 месеца.

Хем: 112 / Лев: 5,9 / Ери: 5,91 / Щ-0,10 / Сег: 0,56 / Ео-0,02 / Ли: 0,24 / Мо: 0,08 / СУЕ - 5мм.

Кръвните изследвания са в норма, с изключение на хемоглобина, който е 112, но го отдавам на това, че 2 седмици до изследванията не се хранех стабилно, основно с руска салата и подобни ниско-хранителни продукти, както и в деня на изследването не бях консумирал нищо. Няма патогенни микроорганизми в носен и гърлен секрет. Урината е добре, Ц-реактивен протеин също. Ехограф на бъбреци показва само 2 песъчинки в двата бъбрека. Болки като цяло нямам изразени. В таза от време на време, ако може да се нарекат болки ... и леко главоболие пак от време на време, но много слабо изразени. Черен дроб и слезка не се опипват. Явно са добре.

Придружаващи усложнения: хроничен назофарингит и бета таласемия минор, генерализирано тревожно разстройство (паник атаки но са под известен контрол), и подозирам накаква форма на вегетативна дистония.
След празниците ще си направя манту (което никога до сега не съм хващал изобщо) и тест за хламидия. За момента са ми изписани Цитерал 500мг, Панадол и мукосолван таблетки, от пулмолог.

Чудя се.. има ли от какво да се притеснявам ... Докторите ме водят "неуточнено заболяване" до момента.. някой ми препоръчват да се видя с паразитолог, други с ревматолог за изключване на автоимунно заболяване (колагеноза) .. така миналата година изключихме и МС, със скенер на главата ... плаша се ...
... всъщност ... Знаете ли кой е най-добрия коледен подарък за приятел хипохондрик?
ще ви кажа.. медицинска карта с безплатни прегледи за 1 годиинааа...
хахахахаххаа сещингс?

RoyOrbison
Мнения: 41
Регистриран на: 14 авг 2014 19:13

Re: проблем персистентен субфебрилитет

Мнение от RoyOrbison » 23 дек 2014 15:53

Само да добавя, че имам и един зъб, който все още не ме боли, но знам, че нещо не е наред и там. Но пък левкоцитите са в норма. Възможно ли е да прави някаква фокална инфекция, и да не се отразява на общата кръвна картина.
... всъщност ... Знаете ли кой е най-добрия коледен подарък за приятел хипохондрик?
ще ви кажа.. медицинска карта с безплатни прегледи за 1 годиинааа...
хахахахаххаа сещингс?

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: проблем персистентен субфебрилитет

Мнение от д-р Цончев » 24 дек 2014 18:14

Доста често такива субфебрилитети остават неизяснени. Щитовидна жлеза изследвана ли е?

RoyOrbison
Мнения: 41
Регистриран на: 14 авг 2014 19:13

Re: проблем персистентен субфебрилитет

Мнение от RoyOrbison » 24 дек 2014 20:30

Здравейте, д-р Цончев, първо да благодаря, че въпреки празничните дни се намира някой да успокоява "хипохондрици" като мен, в кръга на шегата разбира се, но да пожелая приятно прекарване на празничните дни преди всичко!

Не са изследвани хормони за тази година все още, първо искат да видят мантуто и хламидия, след това да си оправя проблемния зъб, и чак тогава ще ми изследват други възможности.

Аз се притеснявам не знам защо от стафилококи .. ходих на дерматолог, погледна тези няколко пъпки на различни места, без гной се появяват, по-скоро изведнъж със зачервени точки наоколо, и то не доста често. за месец са се появили точно 3 единични, и мисля, че е от насекоми.. но..

http://postimg.org/image/4zrylj47z/
http://postimg.org/image/tud5go4t1/

След това да добавя, че напоследък стомаха ми играе номера. Рядко но се бунтува, и изпражненията са светлокафяви, меки. Няма кръв или слуз или поне не виждам. Възможно е да е и от нередовния начин на хранене със всякакви боклуци. Ще наблюдавам как ще се държи през следващите 2 седмици, защото се храня стабилно вече.

Колкото до тази температура, единственото нередно е това със изпражненията и това, че в следобедните часове към 6 7 ми припарва леко на очите умората. Единствените признаци са това и по това разбирам че я и имам. Засичал съм я и преди пак за по някой друг месец и отшумява от самосебе си, като забравя за нея. Опитва се да ме прокарват разни болки я по главата или по таза и гърдите, но са по-скоро нервни повърхностни болки, не са остри, нито пулсиращи, сякаш чувствам преумора. Не са и постоянни.

Ако се наложи ще си направя и други изследвания. Стига да се успокоя, че не е от нещо сериозно. И за топлинен скенер се подготвям, ако вече не се установи нещо, но преди всичко ще изкарам 5 дневната терапия с антибиотика, панадола и мукосолван таблетките. Макар, че ципрофлоксацина не повлия. На тази температура Ефералган Ц не действа, само прахчета с парацетамол я нормализират. Каква загадка.. :)
... всъщност ... Знаете ли кой е най-добрия коледен подарък за приятел хипохондрик?
ще ви кажа.. медицинска карта с безплатни прегледи за 1 годиинааа...
хахахахаххаа сещингс?

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: проблем персистентен субфебрилитет

Мнение от д-р Цончев » 29 дек 2014 18:25

Какъв е този топлинен скенер?

RoyOrbison
Мнения: 41
Регистриран на: 14 авг 2014 19:13

Re: проблем персистентен субфебрилитет

Мнение от RoyOrbison » 30 дек 2014 23:46

Всъщност не съм го виждал лично и не съм се запознавал с действието му, но мисля, че реагира на топлина, и съответно ако температурата бива излъчвана от определен орган или място би се видяло на фона на стандартния спектър - синьо-жълто-червено. Нямам представа, но това трябва да е принципа.

А иначе аз за температурата малко позабравих, но паническата атака ми припомни другите си кошмари... като например екстрасистоли отвреме навреме, пораждащи адска паника и страх. Изключително интересното е, че ако съм се наспал това липсва, но мине ли 11 12 часа от как съм станал и започва да ме мравучка,приболява тук там, стяга я гърди я сърце и накрая като обади и някоя друга екстрасистола и животът е прекрасен! След нова година ще си проверя нивата на калий и магнезий, функция на щитовидната + електролитен баланс и ако е възможно цял ден да съм под наблюдение... тоя страх ще ме довърши усещам. Но пък не мога да живея нормално, винаги съм с едно на ум за всичко, което би могло да ми се случи, разбира се примесено с някой друг соматичен проблем и волята ми изчезва безследно. Неработоспособен отвсякъде. Изчел съм доста за паническите атаки и уви .. никъде няма лечение. Наливах се с жълт кантарион, ходих на психотерапевт, психиатър, доктори - каквито се сетиш, но решение .. никакво - здрав като бик ме изкарват а в същото време се чувствам скапан и нетрудоспособен.

Както и да е, чудно ми е, след като бях казал че съм пил ципрофлоксацин по темата и не ми е подействал за 5 дни, са ми изписали цитерал, който е със същата активна съставка... и той не ми помогна, спрях го на 4-тия ден. Не искам да се тровя, още повече, че почна едно подуване (поносимо) на стомаха, а миризмата на газовете и изпражненията леко се изостри, като че ли накиселяваща. Сега 2 дни съм ги спрял, но това си остава. Сигурно и температурата все още си е факт. Но сега както казах ме тормози странното чувство на ПА + екстрасистоли отвреме на време или може би самия страх от тях ги предизвиква.. от страх намалих и цигарите, кафе не пия изобщо, намалих солта, захар почти не пия.. още какво ще спра? Сигурно и да живея.. от страх.. макар, че и това почти съм спрял. Да не изглежда строго песимистично, но наистина се чудя кво да правя. Утре е нова година, и обстоятелствата ми налагат да стоя буден около 17 часа. Аз издържам до 12-тия час с 300 зора. Ще употребя алкохол.. и след това ще ми е невъзможно да пия валериан или да приема валидол ... камоли че ме е супер страх да пия сънотворни :D :D :D Абе какво да ви кажа, превърнал съм се в кълбо от страх. Но! Да ми е за урок. Другия път като си помисля да изпия 10 чаши разтворимо нес кафе за 1 вечер + солидна доза никотин и нестабилен живот като цяло.. води само до панически атаки и страдания за 5 6 години напред, а и още колко ...
... всъщност ... Знаете ли кой е най-добрия коледен подарък за приятел хипохондрик?
ще ви кажа.. медицинска карта с безплатни прегледи за 1 годиинааа...
хахахахаххаа сещингс?

RoyOrbison
Мнения: 41
Регистриран на: 14 авг 2014 19:13

Re: проблем персистентен субфебрилитет

Мнение от RoyOrbison » 31 дек 2014 02:15

http://www.moetodete.com/content/view/529/2/
Малко информация за термо скенера.
... всъщност ... Знаете ли кой е най-добрия коледен подарък за приятел хипохондрик?
ще ви кажа.. медицинска карта с безплатни прегледи за 1 годиинааа...
хахахахаххаа сещингс?

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: проблем персистентен субфебрилитет

Мнение от д-р Цончев » 01 яну 2015 22:03

Нищо не отваря този линк.

RoyOrbison
Мнения: 41
Регистриран на: 14 авг 2014 19:13

Re: проблем персистентен субфебрилитет

Мнение от RoyOrbison » 01 яну 2015 23:43

Пробвам отново, дано не е от форума нещо
http://www.temanews.com/index.php?p=tem ... &aid=10636

http://www.temanews.com/index.php?p=tem ... &aid=10636
... всъщност ... Знаете ли кой е най-добрия коледен подарък за приятел хипохондрик?
ще ви кажа.. медицинска карта с безплатни прегледи за 1 годиинааа...
хахахахаххаа сещингс?

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: проблем персистентен субфебрилитет

Мнение от д-р Цончев » 02 яну 2015 13:40

Ясно, видях, но не съм сигурен дали това ще помогне за поставяне на диагнозата.

RoyOrbison
Мнения: 41
Регистриран на: 14 авг 2014 19:13

Re: проблем персистентен субфебрилитет

Мнение от RoyOrbison » 06 яну 2015 00:22

Ново 20. Бях на гастроентеролог по повод част от оплакванията ми, и на ендокринолог и ревматолог. За колагеноза не можело да се говори в случая. Поне това добре, но ми изписа Фламексин уж за възпаления някакви, а гастроентеролога ми изписа ИПП медикамент Панразол 40мг. И сега сутрин панразол 1 таблетка и вечер Фламексин 1 таблетка. Това хубаво, но отново извадих чаршафите им да ги попрочета... единия пише да не се взима ако има дефицит на Б12 (който аз мисля, че имам... но хайде върви докажи, понеже ми беше изписан от УНГ преди 2 3 месеца под формата на таблетки, или от хематолога беше.. помня ли), а другия ме плаши с доста други неща. Та се чудя дали да ги пия тези медикаменти или по-скоро са предписани от нема й къде. Щом до пироксикам я докарахме.. :D А инак не мога да си извоювам едни серумни нива на магнезий и калий ... казаха ми че нито стреса бил от тях нито сърцебиенето. Инак да, ЕКГ-то не показа отклонения всичко било в норма. Не че нещо на 26 съм.. някак си искам да си щадя все още черния дроб.
Какво мислите вие по въпроса относно казуса с тези двата медикамента?
... всъщност ... Знаете ли кой е най-добрия коледен подарък за приятел хипохондрик?
ще ви кажа.. медицинска карта с безплатни прегледи за 1 годиинааа...
хахахахаххаа сещингс?

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: проблем персистентен субфебрилитет

Мнение от д-р Цончев » 06 яну 2015 23:36

Не виждам проблем да ги пиете известно време. Нищо няма да м унаправят на черния дроб. Ако няма ефект . ги спирате.

RoyOrbison
Мнения: 41
Регистриран на: 14 авг 2014 19:13

Re: проблем персистентен субфебрилитет

Мнение от RoyOrbison » 07 яну 2015 19:20

Проблемът е, че пише при липса на Б12 да не се пие единия медикамент. А аз мисля че имам дефицит. Утре съм отново на ендокринолог и гастро*, тъй като ми е далеч другото ДКЦ.

След като ми пуснат АСАТ АЛАТ и другите му истории, и ТХЦ и ФТ4 за жлезата ще видим какво ще правя. Мен ми се струва,че съм получил метеоризъм от Цитерала и Ципрофлоксацина, защото след приема им започнаха проблемите с тракта. Проблема е че цялото ми тяло изпитва едни дифузни болки, по-често в лявата илична ямка долу, и горе под мишницата, което отива към сърдечната област, но е по-скоро като напомнящи импулси през различно време. Има го и около апендикса, но рядко. На натиск не боли никъде. Като самосиндикални дифузни импулси. Някога се задържат повече, друг път ги няма, но винаги напомнят за съществуването си. Забелязвам, че ако легна след 2 часа вечер нямам изпотяване, легна ли си по-рано обаче примерно снощи в 20 ч. си бях в леглото, към 1 се събудих мокър. Забелязах един обрив ситен точно на дясната кост (ябълката) под корема, който сърби, срещал съм го и зад мишницата дясната също. А температурата си седи.. упорито :) Напоследък страшна тревожност ме е обхванала на епизоди. Чудя се ако взимам Магнерич по една таблетка през деня + мултивитамини на допъл херц, дали няма да се пооправи стреса, но не смея, защото съм чувал, че не е хубво да пресищам организма с минерали, особено ако не са правени изследвания за тях, които никой не иска да ми предпише :( Снощи сънувах, че веднъж ми казват диагноза рак на дебело черво, и след това, че няма такова нещо. Побърквам се, и отвреме навреме сигурно от паническото ме блъсва една миризма като че ли на амоняк идваща от нищото.. луд да станеш малко му е.Някой ще имат големи грехове от "бизнеса" си ... Това си е жива аномалия, най-вече се среща сред младото поколение. Как навремето хората не са страдали от панически тревожни и т.н разстройства и такива болести където никой не ги знае откъде и накъде са ... Ако изключим факта, че не може да съм получил дисбаланс след 10 големи чаши нескафе + много цигари и липса на сън, а тревогата отключена от стрес да не се повторят събитията от нервната криза, създава всички тези аномалични симптоми продължаващи ако не едно 5 години ... но и на това никой не може да ми отговори, по-скоро се държат с мен като "да, разбирам ви, не се чувствате добре" но премълчават това, че не могат и да помогнат (говоря за терапевтите и психиатрите). Изписват ти някакъв инхибитор / антидепресант и се оправяш нататък те пращат в девета глуха за терапия. И така годинките си минават, ти се лъжеш, че си помагаш а дефакто щом има нещо което да се наруши, значи трябва и да има противодействие било то на хормонална основа или друга химична.
Май е време да се поработи и над тия проблеми, не само да гледат андронния колайдер ...
... всъщност ... Знаете ли кой е най-добрия коледен подарък за приятел хипохондрик?
ще ви кажа.. медицинска карта с безплатни прегледи за 1 годиинааа...
хахахахаххаа сещингс?

RoyOrbison
Мнения: 41
Регистриран на: 14 авг 2014 19:13

Re: проблем персистентен субфебрилитет

Мнение от RoyOrbison » 09 яну 2015 14:57

Като цяло всичко е в норма - БЕТОН!

TSH - 1.64 mIU/1
FT4 - 16.26 pmol/1

Na - 141 mmol/l
K - 4.5 mmol/l
Cl - 104 mmol/l

ALP2L - 65.1 U/L
ALTL - 6.9 U/L
ASTL - 11.6 U/L
GGTI2 - 12.4 U/L
MG - 0.82 mmol/L

в четвъртък ще излязат резултати от хламидия (ох майко защо ли ми трябваше) и стерилна урина. В понеделник очаквам отчитане на манту. А температурата си стои... :D
... всъщност ... Знаете ли кой е най-добрия коледен подарък за приятел хипохондрик?
ще ви кажа.. медицинска карта с безплатни прегледи за 1 годиинааа...
хахахахаххаа сещингс?

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: проблем персистентен субфебрилитет

Мнение от д-р Цончев » 09 яну 2015 16:46

С какво я мерите?

Отговори

Върни се в “Движение и здраве”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron