ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Риби в депресия помагат за разработване на антидепресанти
Мнението е на експерти по въпросите на грипа
Ето кои са подходящите грижи за кожата.
Може ли един размер да пасне на всички мъже?

Моля за разчитане на резултат от изследвания

Модератори: админ, консултанти, Приятели

btkicoeli
Мнения: 69
Регистриран на: 28 апр 2008 12:05

Моля за разчитане на резултат от изследвания

Мнение от btkicoeli » 10 май 2014 16:55

Здравейте, на 39 години съм,направих си профилактични изследвания.Всичко друго е в норна,но тези са леко извън норма:
LYM# / лимфоцити абс.стойност / 2.10 10^9/l Жени 0.9 - 2.8
MXD# /базофили, еозинофили и моноцити абс.стойност 0.20 10^9/l Жени 0.1 - 1.6

а това пък е под норамата:
MPV / среден тромбоцитен обем / 7.7 fl 8.1 - 12.4
Какво означават?? Благодаря предварително.

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Моля за разчитане на резултат от изследвания

Мнение от д-р Цончев » 10 май 2014 20:03

Не се притеснявайте, само по себе си нищо не означава.

btkicoeli
Мнения: 69
Регистриран на: 28 апр 2008 12:05

Re: Моля за разчитане на резултат от изследвания

Мнение от btkicoeli » 11 май 2014 16:17

Благодаря Ви за бързия отговор!

geiza
Мнения: 1
Регистриран на: 06 юли 2016 13:01

Re: Моля за разчитане на резултат от изследвания

Мнение от geiza » 06 юли 2016 15:29

Здравейте,на 38 г съм,направих си профилактични изследвания,грабнах изгоден ваучер и по повод един сърбеж по ръцете,но личната каза че е от суха кожа,както и да е той спря,може и на нервна почва да е.Падам си хипохондричка.Кръвта дадох малко в състояние на стрес.Всичко в кръвта е в норма,с изключение на Неутрофили бр-5.8 при реф.2,2-4,8.Иначе Неутрофили % е 66,4 при реф.45-70.Личната каза че щом процента е в норма значи няма повод за притеснение.Но все пак искам повече разяснение ако може да ми датете за този показател.Ако може и за урината.Там има отклонения.Личната каза да си пусна отново.Ето и изследванията.
Хематология
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
ПКК 17 показателя FC
левкоцити 8.7 G/L 4,4 - 11,3 FC
лимфоцити бр. 2.4 G/L 1,47 - 2,73 FC
лимфоцити % 27.9 % 20 - 40 FC
MID 0.5 G/L 0,3-1,2 FC
MID% 5.7 % 3-12 FC
неутрофили бр. 5.8 G/L 2.2 - 4.8 FC
неутрофили % 66.4 % 45 - 70 FC
хемоглобин 142 g/L 120 - 160 FC
еритроцити 4.7 T/L 3,90 - 5,90 FC
хематокрит 0.42 L/L 0,35 - 0,47 FC
ср. обем на еритроцитите 89.8 fl 78 - 96 FC
ср. Hgb. съдърж. в ер. 30.2 pg 28 - 33 FC
ср. Hgb. концентация. в еритр. 336 g/l 320 - 360 FC
RDW-CV 13.5 10.8-27.00 FC
RDW-SD 46 % 28,2 - 51,8 FC
тромбоцити 269 G/L 130 - 440 FC
общ обем 0.3 % 0.01 - 9.99 FC
СУЕ 5 mm 2 - 15 manual
Биохимия
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Глюкоза 5.29 mmol/l 2.8 - 6.1 PHOT
Креатинин 65.1 umol/l 44 - 96 PHOT
Урея 4.23 mmol/l 2,60 - 7,40 PHOT
Пикочна киселина 321 umol/l 149 - 363 PHOT
Холестерол 4.26 mmol/l < 5.17 PHOT
Триглицериди 1.44 mmol/l < 1.71 PHOT
ASAT 15 U/l 4 - 31 PHOT
ALAT 13 U/l 0 - 33 PHOT
GGT 13 U/l < 50 PHOT
Урина-ОХИ
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Урина ОХИ и седимент EO (PHOT)
Специфично тегло 1.035 1.010 - 1.030 EO (PHOT)
pH 5.0 5 - 7 EO (PHOT)
Левкоцити (+)positive (-) negative EO (PHOT)
Нитрити (+)positive (-) negative EO (PHOT)
Белтък урина (-)negative mg/dl 0 - 30 EO (PHOT)
Глюкоза (-)negative mg/dl 0 - 25 EO (PHOT)
Кетони (-)negative (-) negative EO (PHOT)
Уробилиноген неувеличен normal EO (PHOT)
Билирубин (-)negative (-) negative EO (PHOT)
Еритроцити в урина (+)positive (-) negative EO (PHOT)
урина седимент наличие на множ. плоски епителни клетки; бактерии; ед. еритроцити; 2-3 левкоцити. EO (PHOT)

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Моля за разчитане на резултат от изследвания

Мнение от д-р Цончев » 07 юли 2016 16:58

Моля, поставяйте подобни въпроси в съответния раздел.
По принцип няма нещо притеснително в тези резултати, всичко е наред. В урината има малко бактерии но може да се касае и за замърсяване на пробата. Особено ако няма симптоматика от страна на пикочната система.

Отговори

Върни се в “Движение и здраве”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron