ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
При мъжете гърдата е рудиментарен орган
Има създадени ваксини за защита от инфекцията
Мозъкът е неспособен да запази тази информация

Холотропно дишане

Не ни убива стреса, а начина, по който реагираме на него...

Модератори: админ, консултанти, Приятели

stefanova71
Мнения: 9
Регистриран на: 08 юли 2009 22:02
Местоположение: sofiq

Холотропно дишане

Мнение от stefanova71 » 01 авг 2009 11:46

Ще бъда благодарна, ако някой, който е посещавал семинарите по холотропно дишане при д-р Тенчев сподели впечатленията си. Наистина ли холотропното дишане действа пречистващо и успокояващо?

tuanake
Мнения: 52
Регистриран на: 07 ное 2010 11:12
Местоположение: София

Re: Холотропно дишане

Мнение от tuanake » 06 яну 2011 18:50

И идея си нямам. Знам само че в Тайдзицюан (с което се занимавам от известно време), дишането е оставено да е естествено.Когато се практикува правилно и дишането става по правилния начин. Насилването на дишането не води до нищо добро - противоестествено е. А ако не знаеш какво е Тайдзицюан?
Ето какво е това.
Тайдзицюан е изкуство, което помага на хората. Тайдзицюан прави хората по-здрави, по-силни, по-добри, по-човечни, по-истински. В Тайдзиюан, като вътрешен стил на Кунг фу, има сливане между тяло, дух и енергия. Бавните и плавни движения, характерни за Тайдзицюан, позволяват изкуството да се практикува от хора на всякаква възраст. Оздравителният ефект от практикуването е естествен и доказан. Упражненията са ефикасна система за подобряване на мускулната и костната система. Практикуването на Тайдзицюан ни дарява дихателна култура, ползите от която усещаме през целия си живот. Тайдзицюан е незаменим помощник за концентрация и сила на ума, за неговото поддържане и непрестанно трениране. Тайдзицюан ни помага да съхраним спокойствието и усещането за пълноценност във всяка една ситуация от ежедневието ни. И не на последно място, Тайдзицюан е един от най-ефективните познати методи за самозащита. За повече инфо, вижте сайта на Световната Чън Сяоуан Тайдзицюан Асоциация - България http://www.taiji-bg.com/

tuanake
Мнения: 52
Регистриран на: 07 ное 2010 11:12
Местоположение: София

Re: Холотропно дишане

Мнение от tuanake » 04 фев 2011 18:44

Между другото, в София стартира нова група за начинаещи по Тайдзицюан (стартира на 6.02.2011). За повече инфо, вижте сайта на Световната Чън Сяоуан Тайдзицюан Асоциация - България http://www.taiji-bg.com/

ivansemkov88
Мнения: 6
Регистриран на: 03 юни 2011 17:12
Местоположение: София

Re: Холотропно дишане

Мнение от ivansemkov88 » 03 юни 2011 17:28

Ехх ама, че сте и Вие. За Тайдзицюан разбрахме вече, въпроса беше относно холотропно дишане. За жалост и аз не съм го пробвал и незнам, какво представлява. Дано скоро някой, който знае нещо по темата да се включи и да ни разясни за какво става дума.

severen1
Мнения: 16
Регистриран на: 25 сеп 2011 19:34

Re: Холотропно дишане

Мнение от severen1 » 04 ное 2011 02:02

Не е за холотропното дишане,но е по темата.Релакса идва след напрежението.Наппрегнете се до краен предел и след това релаксацията е най-естественото нещо.Не само физически,всяко напрежение доведено до краен предел води след това до отпускане.Но релаксацията,да се търси сама по себе си е глупаво.
Има различни дихателни техники,но те си имат цел.Има обаче едно упражнение,което автоматично коригира дишането,носи голямо спокойствие,но изисква предварителна подготовка,поне малко, по концентрация.
Затворете очи,фокусирайте ги в точката между двете вежди и гледайте известно време в тази точка.Дишането ви автоматично става бавно и дълбоко.

cvetelina.andonova
Мнения: 21
Регистриран на: 15 авг 2016 13:17

Re: Холотропно дишане

Мнение от cvetelina.andonova » 09 сеп 2016 10:35

Холотропното дишане не се възприема от всички като нещо позитивно.Както с всяко нещо,което не се знае как точно действа и какво можем да очакваме.Дали например има реална полза или е на базата на плацебо ефект.

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Холотропно дишане

Мнение от fantagiro » 10 сеп 2016 08:48

Когато имаш житейски несгоди, работа с идиоти, холотропното дишане няма как да помогне. Както и да дишаш, проблемите си остават. Когато се съсредоточа в слънчевия си сплит, откъм гърдите, се успокоявам донякъде, чувствам мисълта си донякъде концентрирана. Все пак... докато не изляза от поредното съмнение за конспирации, което си е вид психоанализа, нищо не помага да се успокоя.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

veselin ivanov
Мнения: 158
Регистриран на: 18 фев 2016 03:30

Re: Холотропно дишане

Мнение от veselin ivanov » 11 окт 2016 01:12

Говорите за нещо ,за което и бъкел си нямате,......взирате се в точката между очите , и автоматически се коригирало!?.........правилно дишане може да усвоите при Мантак Чиа -Тайван и д-р Ван Циендюн-китай...........ама и ако дишате неправилно ,може да ви хванат сипноми на 160 вида болести,..........и затова има една поговорка,......колкото по-бързо дишаш ,...толкова по-бързо ще умреш1 :?:

Отговори

Върни се в “Релакс”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта