ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Точният хранителен режим може да помогне борбата с целулита
Множеството изследвания са доказали вредата от UV лъчите върху...
Бебетата, започнали да ядат твърди храни по-рано, се събуждат ...

Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Потопете се в дълбините на психката и неразгаданите тайни на нашите способности

Модератори: админ, консултанти, Приятели

Ivo_Todorov
Мнения: 38
Регистриран на: 27 дек 2014 02:03

Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Мнение от Ivo_Todorov » 13 юли 2017 15:00

Здравейте, със приятелката ми се разделихме наскоро. По-точно тя ме заряза почти пиян, и тя беше не малко пила. Както и да е, страдам от натрапчиви мисли от години. И аз също исках да скъсаме и го обмислях дълго, но да не е по този начинн. След като ме заряза, някъде ден два след това се активизираха мислите. Почнах да мисля какво точно станало как са протекли събитията. Вече шест дена съм в това състояние. Ходя на психолог, даже след раздялата се чувствах добре. А сега май започвам да навлизам в депресия, наруши ми се и саня. Преди време изживях две депресии като едната пак беше зарди момиче. Много съм объркан, не искам да изпадам в депресия. Чета доста работи свързани със психология и техники за справяне. Спортувам, правя йога. Но незнам до кога ще мога да издържа на непрекъснатия напор на мислите. Чувствам че почвам да губя почва под краката си. И да се отнасям нанякъде, в тила на главата ми все едно непрекъснато напира нещо. А най-вероятно в това състояние и секс не бих могъл да правя с някое момиче. Съзнанието ми е непрекъснато фокусирано в това какво се е случило вечерта при конкретната раздяла, а дори и тя не помни ясно. И не и пука явно, щом така постъпи а знаеше че страдам от натрапчиви мили и пия антидепресанти. Психолога ми каза че най-важното го помня, че е заради нетърпимостта между нас. Но съзнанието не ми дава мира. Моля ви ако някой е имал подобен проблем да помогне ще съм ви много благодарен. Не искам да изпадам в депресии и да полудявам, имам много задължения незнам какво да правя. :(

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Мнение от fantagiro » 17 юли 2017 10:15

Бях прочела, че когато просто обичаш присъствието на някой, това било любов.
Понякога обаче изпитвам непоносимост към всички и просто искам да остана сама. На децата самите им писва и искат и други контакти. Това обаче не е непременно отминала обич.
Това "двамата навсякъде" е вредно...
Освен това комплексарите сме склонни да мърморим, докато тия с бордърлайн влизат в роли и са забавни.
Макар че съм комплексар, изпитвам непоносимост към мрачни натури.
Доколкото натрапливостите... те са чувство за вина. Или погрешно наименовано чувство. Тоест... между злорадство и пренебрежение, порицание има разлика.
И само ако си честен за обществено неприетите прояви можеш да се разбереш.
За мен експериментите в секса съсипват взаимното уважение....
За мен просто ти липсва взаимността, а дали е любов... във всички случаи ако можех да върна времето назад нямаше да се омъжа преди да съм завършила психотерапията си и да съм си изяснила същината на натрапливостите.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Ivo_Todorov
Мнения: 38
Регистриран на: 27 дек 2014 02:03

Re: Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Мнение от Ivo_Todorov » 18 юли 2017 21:09

Ами да взаимното разбиране, но проблема не идваше само от мен а и от нея. Но тъй като тя не страда от ОКР, някак много неглеже ги прие нещата. А реалната раздяла беше по чата на фейсбук, нещо което исках и имувах да се случи очи в очи. Нарани ме това че за тези години поне това бях заслужил очи в очи. Но нея вече я интересува професионалното и развитие и големите пари. Аз не влизам явно в тези сметки, единствено ставах за оплаквателно бюро в тежките за нея моменти. След това вече не съм необходим.

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Мнение от fantagiro » 18 юли 2017 22:58

Ами то и брачните взаимоотношения повечето са така. По принцип очи в очи се зарязва ако се надяваш на обратното. Най-вече нея я е било страх да види реакцията ти. Такава съм била поне аз. Според мен.
Доколкото натрапливостите... когато изпиташ такава трябва да знаеш какво я е предизвикало. Следващото е да си се обясвиш сам на себе си, че всичко, което чувстваш е нормално. В смисъл, че в ситуциите, в които ти получаваш натрапливости, с паническо разстройство получават ПА. Ако не си чел за него, чети. С това ще си изясниш взаимоотношенията между хората, а от там ще си по-наясно със себе си.
Аз деля натрапливостите на няколко вида.
- едните са ефект от забранени нормални положителни чувства. За тия случаи психоанализата помага да си подредиш и разрешиш нормалните чувства. Пример от мен- със страха да не урочасам децата. То беше като да си забраня да им се радвам. Сега нямам проблем с нищо по отношение на тях.
- забранени негативни чувства. Значи да направя магарии на мъжа ми... ми всеки мъж след него ще се чувства заплашен от същото. Предполагам, че искаш да я унижиш публично? Лично аз като усетя натрапливости гледам да прекратя взаимоотношения. Ако е близък - значи тая олигофрения да опишеш как се чувстваш, в какво положение те поставят върши чудесна работа. Така преди известно време отбелязах пред мъжа ми, че ме унижава в една ситуация... така му съобщих, че вече не съм служител, а жена.
Доколкото кариерата и големите пари... виж... баща ми беше зависим финансово от майка ми. Със смачкано самочувствие. Аз съм зависима от мъжа ми- :P виж какви фермани, симптоми и тормоз е.... Това е хубаво решение.
Освен това на вас ви прилича и на по 35-40 да се ожените.
Бих те посъветвала да излизаш с приятели редовно, винаги, когато можеш. Не се застоявай вкъщи.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Мнение от fantagiro » 18 юли 2017 23:28

Коментирай тук ако искаш какво ти казва психито. Дали защото аз знаех кои са ситуациите, оставили ми следа- и двата пъти, когато ходих, си тръгнах с прозрение. То всъщност едното нареди пъзела тотално. Добих завършен родителски любящ поглед над миналото си, себе си. Другото - писането от тогава досега... абсолютно 3 години не мога да превъзмогна факта, че съм си съсипала възможностите за нормален живот 100%во.
Циклиш над случилото се? Помага съсредоточаването над задълженията, но... аз с тая зависимост/циклене/ ги избягвам.
Аз си представям връзка, в която споделяме и разпределяме кой какви задължения да има вкъщи. Сигурно към това трябва да се стремиш. Знаеш ли, моето обкръжение сме изтъкани от предрасъдъци. Така нормална връзка е невъзможна.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Мнение от fantagiro » 22 юли 2017 13:04

Това с увехналия самолет :P е от антидепресантите. Иначе ако не ти се прави секс на всяка цена е.... нормално поведение на зрял мъж. Четох за някакви, които получавали оргазъм от бръмченето на самолет. :lol: Статията беше толкова сериозно написана, че всеки втори пубертет би се увлякъл. :P Това сигурно е ушен оргазъм.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Ivo_Todorov
Мнения: 38
Регистриран на: 27 дек 2014 02:03

Re: Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Мнение от Ivo_Todorov » 24 юли 2017 19:01

Ами започнах да влизам често в профила и във фейсбук, да след публикации. И сега отново едно нешо ми глйожде мисалта и се тормозя да вляза но от вчера не съм. А много ме тормози, опитвам се да спра да правя това. И си втълпявам някакви неща, дето даже незнам така ли са. Според доктора проявявам някакво съревнование с мъжете. Защото сега нямам и работа, чувствам се много гадно. А тя най-верятно си има даже някой за секс вече. Много е неприятно, но искам да се спра.

Ivo_Todorov
Мнения: 38
Регистриран на: 27 дек 2014 02:03

Re: Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Мнение от Ivo_Todorov » 24 юли 2017 20:34

Преди време се оправих от един омагьосан кръг сега съм пак в друг

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Мнение от fantagiro » 25 юли 2017 13:05

По принцип колко студентчичета копи - пейстнаха?! Тя чистата мисъл идва когато си подсигуриш естествен регулатор на хормоните. Внимавайте само да не ви нахлузят някоя диагноза, от която няма измъкване. Всичките сте с бордърлайн и доза ексхибиционизъм, какво по-хубаво от това?
Да ти кажа, че ако имаше безплатен учебник за основите на физика, химия, че и математика, плюс електротехника във фейсбук формат, щях да съм толкова улисана в четене или рисуване и т.н, но така, последователно, прилежно.... иначе ме интересува състоянието ви.
Но откакто нямам никакви приятели във фейс, ми е много спокойно. Информацията, тревожната, достига до мен само когато искам. Или от реалността. Но не е като да ме заливат нонстоп с трагедиите на някой. Ех... да не говорим, че си повтарям.... има дете, дете, дете, нидей се мъчи да сриваш толкова... и т.н. Но това е моментно чувство. В реалността, в която има промеждутък на срещите, имам достатъчно време да прескоча на по-човешка емоция.
На тия години някой да се подиграва с мене.... :P
Доколкото теб... аз мога да те разбера, само ако преплета със себе си.
Куца ти егоизмът. Ако имаш положително мнение за себе си, няма да отнасяш всякакво действие от нейна страна като сочещо твоя лоша черта.
Аз бих работила с тревожността ти, но не от фейсбук. Това е нещо, което беше за складиране на снимки и пазене на контакти, както атол.бг, регистрацията в който беше платена. В мисъл бих го оставила накрая, колкото да чоплим семки заедно. :P
Тогава когато успея да кажа, че не ми пука кво лалат за мен, не влизам на това място.... толкова ми олеква.
Макар че... зависимостта от нет ше е най-новата епидемия в сферата на пси проблеми.
Ъъъъъъъ... щот имаш време да си губиш времето, затова.
Няма да питам кой ти е терапевта. По-хубаво накрая да кажеш.
Аз пак бих ти препоръчала"моите", но не толкова убедително като преди.
Нямам идея как да ти помогна затова.
Аз не възприемам зависимостта си като толкова голям проблем.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Мнение от fantagiro » 25 юли 2017 13:21

Ше трябва да се примириш с правилото на трите поста. Струва ми се, че това да хванеш един проблем от края, за да стигнеш до началото.... :P сам си си виновен, Т. Тодоров...
Поне изхождайки от себе си, Иво, натрапливостите са опит да убиеш желанието си да се конкурираш. А, да. Точно
Това е опит да помъдрееш и да се разбираш с приятелите си като с равностойни партньори, а не - съперници.
Обаче пък отсъства спортния/конкурентен дух/и.... лично мен трудно би ме амбицирал да се боря за работно място. Примерно.
В някои сручаи натрапливостите са мъдрост. Но! трябва да се пребориш с желанието да сриваш, убиваш буквално ако щеш... и просто да се скарваш с такива хора.
Само за майка ми правя компромис като още се чудя как ще избегна разговорите за бъдещето.
Няколко неща са.... Като преборя притеснението мога да помогна.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Мнение от fantagiro » 25 юли 2017 13:37

Напиши си на един лист всички ситуации, които смяташ са причина за разстройството ти. Нали, в моя случай бяха ситуацията с баща ми плюс че съм левичар, който тормозеха да пише с дясната ръка. И след като се научих да си обувам гащите на 5-7 години, ме съблече гола да ме къпе майка ми. Това е нещо, дребно на пръв поглед, но то пък обяснява защо се притеснявах от баща си, но се преобличах пред него, докато не ме питаха не ми ли иде на ум да се крия, понеже съм вече голяма.
Трябва да си наредиш пъзела.
После иде ред на:да си позволим конкуренция, когато си струва усилията. Като се справя с притеснението, ще пиша и тук.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Мнение от fantagiro » 25 юли 2017 13:51

Принципно отчитам като грешка писането тук. Те всите ми приятели са с някакво разстройство. Нито един от тях не е бил етичен спрямо мен. Не че аз съм била, но това, в което съм участвала е било за тяхно добро. Тоест... можеше да ги използвам и в това нямаше нищо лошо. Да реша да изполдвам някой от тях за.... намиране на работа примерно.... някой ще се плесне от тук и ще ги информира.... от там на никой няма да му хрумне, че това е минало и аз изпитвам благодарност. Не ми се занимава вече с излишни драми. :P
Ако можеш се заобиколи с хора на които можеш да разчиташ. Не бързай да се караш с никой. Не разяснявай на всеки разстройството си за да не се налага само за това да говориш.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Мнение от fantagiro » 25 юли 2017 13:52

Важно е да си напишеш на лист всички лоши спомени и т.н. използвай времето без работа за психоанализата си.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Мнение от fantagiro » 25 юли 2017 14:03

Ivo_Todorov написа:
24 юли 2017 19:01
Ами започнах да влизам често в профила и във фейсбук, да след публикации. И сега отново едно нешо ми глйожде мисалта и се тормозя да вляза но от вчера не съм. А много ме тормози, опитвам се да спра да правя това. И си втълпявам някакви неща, дето даже незнам така ли са. Според доктора проявявам някакво съревнование с мъжете. Защото сега нямам и работа, чувствам се много гадно. А тя най-верятно си има даже някой за секс вече. Много е неприятно, но искам да се спра.
Страхът, че пак трябва да се конкурираш, така ли? Че това ти е натрапливостта?
На мен ми се струва, че им куца малко изказът. Но да напиша на Тто всичко, което си спомням за детството си беше причина с две срещи с психиатъра след това да мога да осъзнавам в каква ситуация са ме поставяли/поставят.
Също....трябва да си избера умерена реакция....ама....имам да чистя, готвя....писна ми.
Доколкото теб. Пак. Бяга ми ми мисълта понеже съм се отревожила с пътуване.
Друго нищо не ми хрумва засега.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: Отключване на натрапчиви мисли след раздяла

Мнение от fantagiro » 25 юли 2017 17:36

По принцип аз съм изправена пред дилема:
- да се разведа с мъжа си, който не проявява разбиране към тревожността ми, нито е склонен да прави компромиси със себе си, видя, че ще му е по-евтино да се разведе, не си дава сметка какво ще причини на децата ако умря преждевременно от инфаркт/имала съм 2 пъти кръвоизлив в окото/, нито мисля, че му пука особено.
-да пия хапчета, за да го търпя някакси.
Че и ще ме принуди за второто.
Имам си работа с психопат. Лека форма. Не знам обаче дали е лека.
Ти защо се тровиш с хапчета? Родителите ти ли те тормозеха? Не искам отговор. За теб си е важен.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Отговори

Върни се в “Здрав ум”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост