ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Когато употребата му наподобява налудност
Повишен процент на заболели в някои щати на САЩ
Ритъмът сън-бодърстване е от важно значение за развитието

ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ

Потопете се в дълбините на психката и неразгаданите тайни на нашите способности

Модератори: админ, консултанти, Приятели

apostoloff
Мнения: 105
Регистриран на: 05 окт 2008 05:07
Местоположение: София
Контакти:

ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ

Мнение от apostoloff » 30 апр 2015 14:48

ОБКРЪЖЕНИЕТО, КОЕТО ВИ ПОБОЛЯВА

Влиянието на хората около нас върху качеството на живота ни е по-голямо, отколкото си даваме сметка. Както оптимизмът, така и песимизмът е заразен. Затова внимавайте с какви хора се обграждате.
А ето и кои типажи просто трябва да избягвате:

1.Хората, които които внасят стрес в живота ви

Ако имате хора в живота си, които постоянно ви стресират, тогава послушайте себе си и ги отстранете от всекидневието си. Животът е стресиращ сам по себе си. Не е нужно някой да допринася допълнително за това.

2. Хората, които не ви уважават

Всеки почтен човек заслужава да бъде уважаван в замяна. Ако установите, че имате човек или хора в живота си, които имат затруднения да ви удостоят с нужното уважение, кажете им да се отдалечат от вас. Уважавайте себе си и никога не позволявайте на другите да проявяват неуважение към вас.

3. Хората, които винаги успяват да ви наранят

Хората, които са част от живота ни, са тези, за които най-много ни е грижа. Но за съжаление много от тези хора понякога ни нараняват. Ако има някой в живота ви, който постоянно ви наранява, направете си услуга и дръжте този човек на разстояние. Болката може да се възприеме като нещо добро, само ако ви носи урок. В този случай, урокът е да спрем да позволяваме на другите да ни използват като боксова круша.

4. Хората, които не могат да спрат да лъжат

Всеки лъже. В действителност, в рамките на първите няколко минути на срещата с нов човек, той може да ви излъже няколко пъти. Повечето лъжи са безвредни, но всичко това се променя, когато хората, които ви лъжат, са тези, на които имате доверие. Заобиколете се с доверени хора и ще се почувствате много по-добре.

5. Хората, които ви се усмихват, а ви обиждат зад гърба ви

Това са страхливци, които нямат смелостта да кажат това, което мислят. Тези хора се наслаждават, преструвайки се на ваши приятели, докато ви обиждат пред останала част от света. Те ще съсипят репутацията ви. Забравете тези хора. Не заслужават вниманието ви по никакъв начин.

6. Хората, на които не им пука за вас

Всички сме имали хора в живота си, които са наши приятели, само когато им е удобно. Това са "лъжеприятелите" – много е забавно да излизаш с тях, обичат да им се помага, но когато имате нужда от тяхната помощ, не можете да ги намерите. Тези хора са особено вредни, защото ви дават илюзия за сигурност. Мислите, че можете да се опрете на тях за подкрепа, но когато ги потърсите, ще се озовете сами.

7. Хората, които ви дърпат към предишния начин на живот

Животът е интересен и вълнуващ, ако е постоянно прогресиращ. Само когато се движим напред, когато подобряваме себе си и заобикалящата ни среда, сме в състояние да намерим удовлетворение и щастие. Често задържате хора в живота си, които са били част от досегашния ви живот, без да проумявате, че те ви дърпат назад. Вие сте работили усилено, за да прогресирате и да направите промени, но тези хора предпочитат живота такъв, какъвто е бил, и ще опитат всичко възможно да ви върнат в пещерата, от която сте изпълзели.

8. Хората, които просто заемат място

Всичко в живота е ограничено. Ресурсите са ограничени. Времето е ограничено. Местата са ограничени. Каквото можете да постигнете в живота си, е ограничено. Ние не можем и никога няма да бъдем в състояние да имаме всичко. Ето защо трябва да бъдете много внимателни не само с това, което сте избрали да направите, но и с когото решите да го направите. Можете да поддържате само шепа силни връзки в даден момент - просто не разполагате с време и енергия да се справяте с повече. Ако се заобикаляте в живота си с не толкова приятни хора, вие ще създадете за себе си не толкова приятен живот. Ако хората около вас не допринасят за по-добър живот, следва по подразбиране, че те взимат от него.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
****************************
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ

Мнение от fantagiro » 09 май 2015 13:46

На мене мисленето ми стига за повече от това да се пазя от "енергийни вампири". Защото в такъв случай единствено решение е аскетизмът. Тогава не знам обаче животът дали съвсем няма да се обезсмисли. /самообладание :P :P :P :P /
Моето мислене се състои в: как да направя така, че да намаля в национален/глобален мащаб стресът, за да няма "енергийни вампири".
Трепя хора, които казват, че човек се раждал като енергиен вампир, още повече, че сам си избирал къде да се роди.
Някой родител пак се е опитал да се измъкне за грешките си, пишейки подобна книга.

миро83030709
Мнения: 23
Регистриран на: 25 юни 2015 16:37

Re: ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ

Мнение от миро83030709 » 23 юли 2015 21:26

За мен пък важи ситуацията,че се сблъсквам с доста енергийни вампири,но съм си изградил защитна реакция. :roll: Когато имам такъв срещу мен аз всячески да обърна нещата на майтап/шега,като използвам автоиронията ,за да осмея реално "енергийния вампир".Той ,ако е малко по интелигентен ще се почувства некомфортно, ако не е толкова умен-ще се почувства неудобно и пак ще се разкара. Абе...като цяло правя всичко възможно да му стане некомфортно , а на мен да не ми повлияе.(Не че е лесно)

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ

Мнение от fantagiro » 26 юли 2015 18:03

Като чета какво съм писала преди и какво направих тези месеци... направо си вървя стремглаво към аскетизма. :P
Енергийни вампири няма. Има хора с остарели възгледи по - скоро, които дразнят. Също надменни богаташи. Също такива, които като нямат какво да кажат, почват да се оплакват, колкото да поддържат разговора. и т.н. и т.н.
Когато човек има достатъчно самочувствие, разговори от всякакво естество тормозят по - малко.Аз имам проблем с мигновената реакция. Когато някой ме засегне, често премълчавам и едва по - късно се сещам какво съм можела да кажа.
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Forum admin
Мнения: 2882
Регистриран на: 10 авг 2008 01:43
Местоположение: София

Re: ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ

Мнение от Forum admin » 26 юли 2015 18:07

fantagiro написа: Когато някой ме засегне, често премълчавам и едва по - късно се сещам какво съм можела да кажа.
Това почти всеки го прави.

Апостолов е интересна личност. Прочети му другите постове.
Ако искаш да узнаеш бъдещето - изследвай миналото!

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ

Мнение от fantagiro » 26 юли 2015 19:03

:P Аз съм му чела книгата, Джери, има я безплатно някъде в нета. "Безплатният съвет не струва пукната пара" - цитат от книгата, чието заглавие не мога да си спомня. Беше оплюл Слави Трифонов, но пък възхваляваше Къци Вапцаров в края на книгата... :P
Преди бях с хубави впечатления от нея, но не съм сигурна дали нямаше разни енергийни упражнения там, или нещо за енергиите... към момента като чуя за енергии, различни от сексуалната, електрическата, съм с големи резерви. :P Но вече не псувам. :P
Имаше утвърждения, доколкото помня.
Сега смятам, че ако човек има проблеми с личността, задължително му трябва човек, на когото може да се довери и чувства като подкрепа в трудни моменти, поне, докато възвърне самостоятелното си мислене.
Иначе благодарение на това "няма невъзможни неща", работих известно време в банка, въпреки че не зная чужд език добре.
В момента смятам, че "няма невъзможни неща", когато става въпрос за научни открития. И макар че е налудничево на пръв поглед, може пък никой да не се е сетил за "кислородно облъчване" например, по случайност някой учен да ме прочете и да започне теоретични изследвания дали е възможно това или не. Ако е, кой знае, аз ще съм си изпълнила част от мечтата, други пък ще си възвърнат здравето.
Дори да напиша книга с анализ на състоянието си, с някои насоки за провеждане на самостоятелна психотерапия, не съм сигурна дали мога да я напиша така, че освен информативен характер, да има и въздействие върху личността, при все, че при пси заболявания често има нужда първо от смяна на средата, за да е ефективна едва след това психотерапията. Не съм много сигурна дали ако мъжа ми не беше отишъл в чужбина, щях да се осъзная напълно. Сега ако се изселим в Германия, може дори да доближим идеала за семейство, кой знае. А може и да ми се заумира наново... : )
Но със сигурност нямам психози, граничещи с параноидна шизофрения, което във всички случаи е голямо постижение.
Излязох от секта, в която дори не съм стъпвала, но мисленето ми беше абсолютно сектантско заради купищата техни книги, които съм чела.
Според мен, това, че на момента не се сещам какво да отвърна се дължи на ниско самочувствие понякога, а друг път, защото в противен случай трябва да изстудя отношенията си, нещо което в момента се случва с определени хора от обкръжението ми.
Във всеки случай, в момента е абсолютен мор при нас, аз нямам какво да правя, затова и пиша навред. Децата спят или са се кротнали пред телевизора...
Може и да му ги прочета.
:P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Отговори

Върни се в “Здрав ум”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron