ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Въпрос на полови предразсъдъци или биологични разлики
Какво причинява нарцистичното разстройство на личността?

ЕДНА ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА

Потопете се в дълбините на психката и неразгаданите тайни на нашите способности

Модератори: админ, консултанти, Приятели

apostoloff
Мнения: 105
Регистриран на: 05 окт 2008 05:07
Местоположение: София
Контакти:

ЕДНА ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА

Мнение от apostoloff » 31 окт 2014 08:24

НЕВИДИМИ СПЪТНИЦИ

Много хора се питат дали домът им не е обитаван от духове и дори имат смътното усещане, че около тях витаят духове. Дали е така?...
Ето как ще разберете, дали в дома ви се е заселил дух:

1.Имате усещането, че някой ви докосва

Много хора могат да се закълнат, че са усетили някой да ги докосва по рамото в празна стая. Според учените, занимаващи се с паранормални явления, това е сигурен признак , че около вас има дух на починал човек.

2. Усещате парфюма на любим човек, който е починал

Ако внезапно усетите аромат, който ви напомня за починал ваш близък, то вероятно неговият призрак е близо до вас. Ароматът може да означава, че духът ви пази и закриля.

3. Необяснимо поведение на домашните любимци

Кучетата и котките имат силно развита чувствителност към паранормалното. Когато вашите любимци започнат да се държат необяснимо и странно, то може би те виждат и чуват неща, които вие не усещате. Може би чувстват присъствието на дух в дома ви. Понякога котката сякаш се взира в нищото, но може и да вижда нещо. Свръхестествените способности на животните са ясен показател за наличието на духове.

4. Психокинетични явления

Много хора съобщават за случаи, в които сякаш усещат присъствие в леглото си, чуват отваряне и затваряне на врати, без да има никой в дома им. Необяснимото включване и спиране на уреди в дома са вече по-страховити прояви, които говорят за присъствието на дух.

5. Странни сънища и кошмари

Кошмарите и странните сънища, които са съпътствани от ужасяващи усещания- присъствие в стаята, стъпки и чувство на тежест, също може да са знак, че духовете на ваши близки искат да се свържат с вас.

6. Необясними усещания

Познати на мнозина са и внезапните усещания- струва ви се, че някой ви наблюдава, появава се усещане за студ или топлина без видима причина. Ако подобни възприятия се появяват често, то може би в домът ви има обитатели, за които не знаете.

7. Липсващи вещи

На всеки се е случвало да се кълне, че е сложил определена вещ някъде и след това е изчезнала. Понякога това може наистина да е така. Духовете правят това, за да привлекат вниманието ни.

Често пъти намирайки се в труден период от живота си или след загубата на близък човек, интерпретираме случващото се с нас и около нас по начина, по който ни се иска и сякаш очакваме да видим духа на човека, който е починал…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
****************************
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

Потребителски аватар
annaa2
Мнения: 26
Регистриран на: 30 окт 2014 15:02

Re: ЕДНА ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА

Мнение от annaa2 » 03 ное 2014 14:36

Аз вярвам, че духовете на умрелите живеят с нас. Когато преди години почина мой много любим човек, го сънувах непрекъснато, години наред. Не помня кога и как спрях да го сънувам, но никога не съм се страхувала от факта, че е около мен :)
Щастието е като здравето – ако не го забелязваш, значи го имаш.

apostoloff
Мнения: 105
Регистриран на: 05 окт 2008 05:07
Местоположение: София
Контакти:

Re: ЕДНА ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА

Мнение от apostoloff » 03 ное 2014 15:05

Интересно. Още повече, че и други хора са споделяли с мен подобни неща.
****************************
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: ЕДНА ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА

Мнение от д-р Цончев » 03 ное 2014 22:07

Някои от живите са доста по "ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА" от духовете на умрелите :-))

dimitrinkata
Мнения: 13
Регистриран на: 04 ное 2014 12:31

Re: ЕДНА ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА

Мнение от dimitrinkata » 04 ное 2014 13:03

Д-р Цончев , колко сте прав само ако знаете!! :P

apostoloff
Мнения: 105
Регистриран на: 05 окт 2008 05:07
Местоположение: София
Контакти:

Re: ЕДНА ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА

Мнение от apostoloff » 04 ное 2014 18:06

Така е, но Провидението си знае работата. То ни изпрати Хитлер, за да узнаем на какво е способен човек. Живият човек.
****************************
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

Потребителски аватар
championv
Мнения: 26
Регистриран на: 06 ное 2014 12:24

Re: ЕДНА ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА

Мнение от championv » 06 ное 2014 14:40

Точно преди 2 дена, чух най странните и страшни звуци, които някога бях чувал. Първоначално реших, че някоя съседка е в някаква драма и плаче, но след разпит на съседите се оказа, че не е точно това. Всички сме в дълбока почуда, какви бяха онези странни звуци онази нощ, които продължиха да се чуват и през деня, след което рязко спряха. :shock: :?: :roll: Опредделено духовете живеят сред нас :)

apostoloff
Мнения: 105
Регистриран на: 05 окт 2008 05:07
Местоположение: София
Контакти:

Re: ЕДНА ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА

Мнение от apostoloff » 06 ное 2014 18:27

Не бъдете толкова сигурен! Може и да е полтергайст. Но само опитен парапсихолог може да определи това.
****************************
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: ЕДНА ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА

Мнение от fantagiro » 26 юли 2015 21:13

Без да се заяждам, ще кажа какво аз мисля по въпроса.

1.Имате усещането, че някой ви докосва

Много хора могат да се закълнат, че са усетили някой да ги докосва по рамото в празна стая. Според учените, занимаващи се с паранормални явления, това е сигурен признак , че около вас има дух на починал човек.

- Мисля, че беше при първото завръщане на мъжа ми от чужбина, миналата година през зимата или пролетта. Тогава се бях влюбила в Тодор Тодоров и имаше един ден, в който възприех няколко съобщения в повече от него като по - специално внимание от обикновеното, влизаше по - често от сега, усетих разбиране от негова страна, усетих подкрепа, успявах да преодолея мини психозите си без да стигам до психиатър, освен това... от дълго време не се бях усещала щастлива, а неговите появи във форума ме правеха такава. Олекваше ми, когато ми обръщаше внимание и подпомагаше разбирането на състоянието ми. Според мен бях влязла в едно хипнотизирано състояние целодневно, в което се ровех в спомените си, разказвах за живота си, травмите си, всъщност мисля, че тогава точно се бях заровила в анализирането на точно онези събития, които са поставили основата на психичното ми заболяване... Много плаках и имах нужда от прегръдка, а мъжа ми не можех да го понасям точно тогава. Та единият от дните, нещо се бяхме сдърпали пак и той спеше... Тогава точно не помня над какво разсъждавах, но това беше един от първите пъти, в които осъзнах, че не съм виновна за състоянието си, че навсякъде съм постъпвала коректно и че всъщност съм прекрасен и прекалено добър човек дори по - добра, отколкото е трябвало понякога. Тогава си мислех всъщност, че Тодоров смята това за мен. Та имах усещането, че все едно ме прегръща, тогава, когато влезе във форума. Бях му писала за усещията си, за да проверим заедно дали няма телепатия и дали не иска точно в онзи момент да ме прегърне. :P Той каза, че това се наричало автосугестия. :P Аз пък смятах, че може би пък да гледам в бъдещето, ама нейсе... :P Та... смятам, че това усещане, че Тодоров е зад мен и ме прегръща, е било от една страна мечта, от друга страна аз самата се прегръщах мислено и успокоявах себе си. Тогава започнах да уважавам себе си и да смятам, че заслужавам по - добро отношение от всички заради всички качества, които притежавам. Аз си обяснявам този период като регресия, като все едно, че се вкарах сама в хипноза ,онази хипноза ,при която Фройд наизваждал кощеливите спомени и лекувал пациента. Мисля, че успях сама да се преведа през всичко това тъй като бях честна със себе си.
Та... и в момента ако искам мога с лекота да си представя, че Тодоров ме прегръща. Ако вярвах в суеверията, можеше още да се заблуждавам, че иска да се срещнем, ама смята, че не е етично, че е до лудост влюбен в мен, и когато кихна, ме споменава. :P

Понякога имам усещането за баща ми, но смятам, че е защото ми липсва и защото имам предостатъчно спомени с него, за да е усещането толкова реалистично.
Смятам, че тези "усещания" за починал човек като цяло говорят, че липсва много на усещащият го.

Също така... когато Майкъл Джексън почина, няколко дни след това го виждах и в облаците, и в банята на земята, сред разните шарени формички... но си знаех, че това е една моя способност от едно време, след продължително взиране в триизмерни картини, да мога да разграничавам образите мигновено... С плочките е същото, с облаците също. Ако виждах реалистичен, шарен образ на човек, щеше да е друго и щях да се затревожа за себе си. Но обяснението ми за това е, че образите са неясни, човек добавя липсващите контури и опреличава "видението" я на господ, я на Майкъл Джексън.

Няколко дни след смъртта на баща ми, направо го видях седнал под едно дърво, облечен в мръсно зелен панталон и камуфлажен потник и шапка на главата. Тези дни се загледах в дървото, наистина има формата на седнал човек, след като пък с периферията като гледах, все едно едни дребосъци, от които малко ме е срам, че съм дърта кикимора обаче още играя баскетбол, са насядали и ме гледат.

Смятам, че тези "видения" са плод на периферното зрение, не са ясни и човек добавя липсващите части - като лице, ръце и прочие... Освен това "виденията" ми са за не повече от секунда, тъй като след това се обръщам, за да видя ясно.

Между другото, и Майкъл Джексън, винаги, когато си поискам мога да го видя в облаците, стига да изнамеря облак, който да прилича на шапка. :P

2. Усещате парфюма на любим човек, който е починал - ... някой, който е ползвал парфюмът като на вашия близък, е минал наскоро от там...
В другия случай, това са хора, които лесно запаметяват аромати. Биха били перфектни готвачи. Ако съм опитала всички подправки по света, спокойно мога да направя почти всяко или всяко ястие, което опитам в ресторант, или да го наподобя силно. Това се случва при хора с добре развит нюх. Всъщност и в парфюмната индустрия доколкото знам едно време са се тачели много, сега не знам дали е така.
Моето психологично обяснение е пак това... Човекът има силно развита способност да запаметява аромати и също така притежателят на парфюма му липсва много.

Мисля, че и това състояние може да се причисли към автосугестията.Ако внезапно усетите аромат, който ви напомня за починал ваш близък, то вероятно неговият призрак е близо до вас. Ароматът може да означава, че духът ви пази и закриля.

3. Необяснимо поведение на домашните любимци

Кучетата и котките имат силно развита чувствителност към паранормалното. Когато вашите любимци започнат да се държат необяснимо и странно, то може би те виждат и чуват неща, които вие не усещате. Може би чувстват присъствието на дух в дома ви. Понякога котката сякаш се взира в нищото, но може и да вижда нещо. Свръхестествените способности на животните са ясен показател за наличието на духове.

Котките обичат да гледат в една точка. Усещат земетресенията.... но също и цепенето на дърва в съседната барака, тъй като етажът ми в София има страшна акустика и вибрациите наистина се усилват, дори при цепене на дърва. Котката ми беше пощуряла, пощури и мен, че ще има земетресение, докато не видях, че когато се започне цепенето на дърва, тя се шашка и се ослушва.

4. Психокинетични явления

Много хора съобщават за случаи, в които сякаш усещат присъствие в леглото си, чуват отваряне и затваряне на врати, без да има никой в дома им. Необяснимото включване и спиране на уреди в дома са вече по-страховити прояви, които говорят за присъствието на дух. -

Наистина е страховито, когато телевизора ми започна да се самоизключва. След половингодишни шмекери престана да работи тотално. :P :P :P
Отварянето и затварянето на врати е честосрещан шум в панелните блокове... Освен това личността може да има по - силен слух и да чува тръшването на вратата на комшията, който живее в отсрещната къща...
Фантаджиро ги умее всичките тия неща.


Едно време дядото на мъжа ми ми беше изкарал акъла, идвал да проверява в десет вечерта дали е заключена входната врата. Ако мъжа ми не ми беше казал след няколко дни за това, тогава щях да продължа да смятам, че спец службите ми правят номера. :P :P :P


5. Странни сънища и кошмари

Кошмарите и странните сънища, които са съпътствани от ужасяващи усещания- присъствие в стаята, стъпки и чувство на тежест, също може да са знак, че духовете на ваши близки искат да се свържат с вас.

Дъщеря ми сънува кошмари, когато сме се карали с мъжа ми или съм й се карала в повече аз, или е гледала детско с вампири.

Имаше по едно време ужасни шумове, идващи от тавана. В европея бях писала в последствие, че ако бях сигурна, че не носи зарази, нямаше да убия един плъх в мазето.

6. Необясними усещания

Познати на мнозина са и внезапните усещания- струва ви се, че някой ви наблюдава, появава се усещане за студ или топлина без видима причина. Ако подобни възприятия се появяват често, то може би в домът ви има обитатели, за които не знаете.

Това чувство се наблюдава, когато на лицето с години е насаждано общественото мнение като изключително важен фактор за благоденствието на семейството. Аз често рисувах като малка очи също.
Направо си беше болестно състояние моето, бях ужасена, че точно в онзи момент всички са седнали по пейки и коментират как съм тръгнала с един хаймана "В цяло село е гръмнало, че ходиш с него"... :P Майка ми си беше пуснала "агентите", да ме следят дали ходя все "умната и по черно".
След това страхът от преследване може да се преработи от психиката като "усещане, че нещо лошо ще се случи", сънища, в които аз съм преследвана - повечето ми сънища бяха такива, че и все в София бях, пък то... :P :P сякаш направо съм се стремяла да реализирам сънищата си.

7. Липсващи вещи

На всеки се е случвало да се кълне, че е сложил определена вещ някъде и след това е изчезнала. Понякога това може наистина да е така. Духовете правят това, за да привлекат вниманието ни.

- Нееее, Фантагиро е една такава разхвърляна личност и много забравя от малка ,понеже мозъчето й от край време беше обременено с общественото мнение за нещата и всичко.
Често пъти намирайки се в труден период от живота си или след загубата на близък човек, интерпретираме случващото се с нас и около нас по начина, по който ни се иска и сякаш очакваме да видим духа на човека, който е починал…
- С последното съм съгласна, но .... смятам, че един вярващ няма да обърне внимание на последното ви изречение, господин Апостолов. :P
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ[/quote]
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: ЕДНА ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА

Мнение от fantagiro » 26 юли 2015 21:46

championv написа:Точно преди 2 дена, чух най странните и страшни звуци, които някога бях чувал. Първоначално реших, че някоя съседка е в някаква драма и плаче, но след разпит на съседите се оказа, че не е точно това. Всички сме в дълбока почуда, какви бяха онези странни звуци онази нощ, които продължиха да се чуват и през деня, след което рязко спряха. :shock: :?: :roll: Опредделено духовете живеят сред нас :)

Тоест... не може някой да е тероризирал съседката си, но понеже й е съпруг, тя да си е затраяла, или да е имала психоза и да е плакала цяла нощ и цял ден, докато не са й дали антипсихотици, но съседът ви се е срамувал да сподели... в краен случай... според мен е доста голям бъзикът от страна на службите, да не разяснят, че второ малко слънце в небето е всъщност балон, който едно време не е можел да бъде сниман, понеже е нямало качествени фотоапарати, но с напредването на техниката в днешно време, това е напълно възможно? Тоест... смятам, че не е невъзможно някой да реши да подлуди цял квартал, пускайки запис с женски рев.
: )
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: ЕДНА ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА

Мнение от fantagiro » 26 юли 2015 23:28

https://www.google.bg/search?q=%D1%82%D ... 5XQzQ2k%3D

Ето малко триизмерни картини... Със сигурност зад тия "видения" стои периферното зрение, фантазията на човек, мигновеното мислено дорисуване на липсващите елементи, защото дървото, за което говоря все пак... доста трябва да се позагледаш, когато гледаш ясно натам, за да видиш кои точно негови части са ти се видяли като фигури, докато с периферията на окото, докато се движиш, може да ти се привиди нещо... според настроението общо взето.

Между другото "агентите" на майка ми са разни учителки, съученички от едно време, които не познавам, но пък те са ми виждали снимки... :P Да не вземе да се вкара някой във филми, че е спец... Работата й е отговорна, но не е свързана с такава отговорност. : )
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

apostoloff
Мнения: 105
Регистриран на: 05 окт 2008 05:07
Местоположение: София
Контакти:

Re: ЕДНА ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА

Мнение от apostoloff » 27 юли 2015 06:04

Трябва с ръка на сърцето да признаем, че светът е пълен с необясними неща.
****************************
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

fantagiro
Мнения: 5366
Регистриран на: 05 яну 2015 16:44

Re: ЕДНА ЗЛОВЕЩА ЗАГАДКА

Мнение от fantagiro » 27 юли 2015 09:24

С ръка на сърцето ви казвам, че да срещна виртуално Тодоров е едно от най - хубавите събития в живота ми. :P
Вижте как хубаво съм ги обяснила тези на пръв поглед зловещи загадки.
За виждането на духове е виновно периферното зрение плюс фантазията на човек плюс желанието наистина да има задгробен живот.
Да хвърляте прах в очите на възрастни хора... ви разбирам напълно, това смалява страха от предстоящата смърт.
Но за един млад човек с психични проблеми, представянето на подобни психични отклонения за истина е равносилно на това да бъде обречен на хапчета до живот и на доживотни психози.
Едно време, докато бях дете и рокли измислях по същия начин, заглеждайки се в облаци, стени с груба мазилка и прочие... :P :P Естествено, ако стената беше бяла, виждах само... булчински рокли, в контури, чрез светлосенките, които се получават и една голяма доза фантазия.
Липсата на вяра в подобни неща, допринася за това към днешна дата да се съсредоточа върху разрешаването на проблемите си, да изживея живота си възможно най - пълноценно, както вместо да вляза отново в депресия след смъртта на баща ми, тъгувам естествено, но по - скоро разбирам, че най - важно е какви спомени ще остави човек на близките си. Преди да го откарат в спешното, го питах дали го боли нещо - каза, че нищо не го боли... когато не се движи.
Не съм го сънувала нито веднъж, тъй като приживе му бях казала всичко, което съм искала да му кажа, за около десет дни, когато беше трезв, си приказвах с него, разпитвах го за предците ни, бях му казала също, че когато е трезв ми доставя удоволствие да говоря с него.
Единственото, от което ме е страх днес нощно време е, че в моето село един, който беше изнасилил и убил една жена, още повече, че бяха казали, че предварително дори дупка изкопал, за да я зарови в нея след това, беше в лудницата около десет години, а сега отново е на свобода.
Страх ме е от живите хора.

Също така... имам две състояния, определени като психози, продължили няколко дни или седмица, не помня вече... При цялата ми лудост никой друг не говореше в главата ми освен аз самата, на себе си, наподобяваща най - често майка ми, която основно ме е възпитавала, по време на психозите съм се опитвала да анализирам спомените си, да измисля начин как да променя ситуацията си към по - добро и да дам отговор на въпросите, които са ме вълнували, нищо повече.

Кажете ми колко още необясними неща има за вас, за да се опитам да ви ги обясня. :P
Пушенето в умерено количество е полезно. :P

Отговори

Върни се в “Здрав ум”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron