ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Налагат се заради високите температури
Има създадени ваксини за защита от инфекцията
Един на всеки четирима младежи е получавал сексуални съобщения

Странни усещания в мозъка

Потопете се в дълбините на психката и неразгаданите тайни на нашите способности

Модератори: админ, консултанти, Приятели

fsfsfdffgg
Мнения: 11
Регистриран на: 07 окт 2009 02:02
Местоположение: София

Странни усещания в мозъка

Мнение от fsfsfdffgg » 07 окт 2009 03:53

Трудно ми е да опиша точно какво изпитвам и как го изпитвам и всичко ми е странно ...от доста години в определени моменти усещах/усещам напрежение в дясното полукълбо ...през годините някакси съм се "научил" да напрягам различни зони на мозъка си :roll: ...(предполагам повечето от вас ще ме помислят за поредният луд ...няма как да ви докажа, че не съм такъв ...мога само да кажа ,че съм преминал през всичките дългогодишни свои съмнения за лудост благодарение на дълги и логични размишления :roll: ) ...тук идва и по "фантастичната" част от това което искам да споделя ...значи една вечер бях болен от грип и освен ,че се чувствах като парцал имах и ужасен зъбобол ...не знам защо, но тогава започнах да напрягам една зона от мозъка си в последствие на което за минути болката изчезна ,а кожата по цялото ми тяло започна да изтръпва.. щипех се силно по ръката за да се уверя че не сънувам и че не ме боли изобщо ..усещането беше все едно са ми били местна упойка (само дето "безчувствеността" беше по цялото тяло) ...същия "ефект" от напрягането на тази "зона" се получава вече три пъти при различни обстоятелства...

...начина по който размишлявам се променяше през годините не знам как да го опиша но ще опитам ... сега когато размишлявам (за нещо което ще правя ,за някакъв план ,ред по който да свърша някаква работа ) в съзнанието ми се появяват някакви откъслечни визуализации/кратки "прожекции" на "кадри" придружени със също кратки усещания ...които се изреждат за секунди едно след друго, като филм ...примерно когато си помисля какво ще правя през деня и "планът" се избистря след няколко мимолетни кадъра и усещания протичащи последователно ...имам и други странни и нови за мен усещания и изживявани свързани със мозъка и съзнанието/подсъзнанието , които ми е трудно да опиша с думи ...
...мислил съм да ида на преглед за ренген и екг (мисля че така се казваше) ,но не съм сигурен какво ще покажат изследванията и дали на някои от докторите ще им се стори понятно или познато това ,което ще видят във въпросните изследвания :roll:

Джоана
Мнения: 66
Регистриран на: 02 юли 2009 14:31
Местоположение: sofia

Re: Странни усещания в мозъка

Мнение от Джоана » 15 окт 2009 15:37

В дебрите на психиката има много тайни , до които още не е стигнала науката.
Ако имаш възможност , може да поискаш да ти направят ЕЕГ , скенер на главата , а най-добре ЯМР.
И аз имам странни усещания свързани с главата , съзнанието , сетивни усещания.
Кагато отидох при невролог и ми каза да направя ЕЕГ и скенер , в ЕЕГ-то имаше някакви промени , но аз така и не успях да пия тези хапчета , които ми дадоха(ставаше ми много зле от тях , та предпочетох да карам със странните и на моменти неприятни усещания).
Може за твое успокоение да направиш някое друго изследване при невролог .

fsfsfdffgg
Мнения: 11
Регистриран на: 07 окт 2009 02:02
Местоположение: София

Re: Странни усещания в мозъка

Мнение от fsfsfdffgg » 17 окт 2009 00:59

Не мисля че ми трябва успокоение ...и то точно от изследвания ...ако ида да ми правят ЕЕГ , скенер на главата или ЯМР то ще е от любопитство и ще под претекст ...интересно ми какво точно си изпитвала...сподели ,може да не си само ти :roll: ...аз лично в тази насока имам още много за разказване.

Джоана
Мнения: 66
Регистриран на: 02 юли 2009 14:31
Местоположение: sofia

Re: Странни усещания в мозъка

Мнение от Джоана » 17 окт 2009 22:19

Първият ми спомен от такова странно усещане беше , когато бях на 13 или 14 години.Една вечер докъто си пишех домашното изведнъж видях ослепителна светлина , всичко друго изчезна само тази ярка светлина и заедно с това чувах отвратително бучене .Изплаших се много .Но всичко беше за кратко.Постепенно изчезна и бученето.
От този момен до ден днешен периодично ми се случва да чуя това "бучене", което е твърде отвратително .Мога да го сравня с усещане , което се получава при взрив , ефекта , който се предизвиква от детонацията.
На моменти усещам движение вътре в главата , като преминаване , много е трудно да го обясня по-ясно , но това нещо не си го внушавам , защото то изчезва , както се е появило.
От няколко години , започнаха да ми оказват силно влияние резките смени в атмосферното налягане (преди бури) , промените в електромагнитното поле на земята (преди земетресения).Вече различавам по усещанията си кога ще има буря, но все още не мога да различавам земетресенията , става ми лошо по различен начин.Някой път с ускорен пулс , друг път със замаяност , трети път с неспокоиствие и напрежение и всичко това изчезва след като мине труса.
А това , с което още не мога да свикна е при общуване с някои хора , изпитвам емоции , които не мога да си ги обясня , а още повече , че тези странни емоции се оказват , че са изпитвани от човека с който общувам , но ги прикрва в настоящия разговор. Преди време имах колежка , която като говореше с мен усещах , че не ми достига въздух и ми се ревеше .Един ден тя каза , че и е лошо и не знам защо цял ден ревах.Не разбирах какво ми става .Няколко дни по-късно тя отишла на лекар и и открили тумор в белия дроб.Цяла година я лекуваха , за късмет беше доброкачествен , но вместо да се радва , че е отървала кожата , тя изпадна в депресия и все още не се е оправила.
Може на някои тези думи да им се сторят фантасмагории , но сигурно има и други хора , които имат подобни преживявания без да могат да си ги обяснят поне за свое успокоение.

fsfsfdffgg
Мнения: 11
Регистриран на: 07 окт 2009 02:02
Местоположение: София

Re: Странни усещания в мозъка

Мнение от fsfsfdffgg » 17 окт 2009 23:49

"На моменти усещам движение вътре в главата , като преминаване , много е трудно да го обясня по-ясно " - усещане като за "тежест/течност/напрегнатост" или като за нещо друго.Аз имам подобни усещания почти по цялото тяло ,като за преминаване и единственото ми логично обяснение ,което съм намерил е във връзка със "Кундалините" това се енергийни зони в тялото (по добре порови във гугъл за да се осведомиш повече ,може да намериш разумно обяснение на това "преминаване" както ти го наричаш :roll: )
"А това , с което още не мога да свикна е при общуване с някои хора , изпитвам емоции , които не мога да си ги обясня " - може да усещаш тяхната аура.Аз често имам странни усещания за хората около мен които не мога да си ги обясня...

Джоана
Мнения: 66
Регистриран на: 02 юли 2009 14:31
Местоположение: sofia

Re: Странни усещания в мозъка

Мнение от Джоана » 18 окт 2009 22:49

До колколото знам Кундалини е еволюцианната енергия , която при всеки човек се намира в различно състояние.Обикновенно тя се е издигнала до нивото на първите чакри , но понякога може да се пробуди и да предизвика такива усещания.
И аз си мисля , че има връзка с тези необичайни усещанията и Кундалини.
Преди два месеца пак ми се случи нещо подобно и мисля , че въпросната енергия отново се активира.
Събудих се като нормален човек , без странни усещания.Имах среща с приятелка , която щеше да ме води до един заслон в планината.
Още докъто пътуваме започнах да усещам движение в гръбнака и главата , в областта зад челото .
Когато слязохме от рейса вече ми беше лошо , замаяно , на моменти ми се завиваше свят ,мислих си че от чистия въздух ще се оправя.Тръгнахме нагоре и аз докъто почивах и чаках да ми стане по-добре , то ми ставаше по-лошо.Най -странното беше , че в това състояние не можех да се наведа напред изобщо , когато се опитах да завържа отвързаната си обувка , направо паднах .Това налага ограничение на движенията и то в областта на гръбначния стълб(най-вече в кръста и врата).Вървях като подвижна мумия , движеики само краката.Така почивахме и вървяхме по-малко напред и вече бяхме близо , а времето беше много тежко и облачно , виждаше се че ще вали .
Та колкото и мъчително да ми беше вече бяхме близо , а и започна да ми се гади отвратително.
Когато влязохме в заслона легнах на една пейка и там сякаш заспах , но не напълно , бях като в някакъв унес.Не пия алкохол , нито се дрогирам , но бях в нещо като еуфория .Имах усещанета , че под заслона построен върху тънък скален пласт има пропаст , не че ме е страх , но сякаш я виждах.
След около час ми стана по-добре , но до края на деня усещах умора и прознота.На следващия ден си бях отново без проблеми.
Ето такива ми се случват и избягвам да говоря за това , защото хората около мен не могат да ме разберат и мислят , че ми е развинтено въображението , а това е нещо , което е свързано с нарушение в баланса на тялото , предизвикано от енергия или от нещо друго , за което нямам още обяснение.

fsfsfdffgg
Мнения: 11
Регистриран на: 07 окт 2009 02:02
Местоположение: София

Re: Странни усещания в мозъка

Мнение от fsfsfdffgg » 19 окт 2009 00:48

"....усещам движение в гръбнака и главата , в областта зад челото " - това ми се случва ежедневно (или поне нещо подобно) ...при мен не е болка за умиране ,може би защото се случва доста често ....аз лично си го обяснявам и възприемам ,като нагнетяване на енергия в различни зони на нервната система ,която се освобождава в различни моменти ...мисля че се получава физическо усещане за движение заради това ,че се случва между невроните ,които всъщност са част от нашата чувствителност и сензитивност РАЗБИРА СЕ ТОВА НЕ СА ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ :!:
....забелязал съм, че когато имам продължително "нагнетяване на енергия в нервната система" в определена зона от тялото си, то започвам да изпитвам и чисто физическа болка в тази зона ,дори ми се струва че това "нагнетяване" се отразява на здравето ми в зависимост от това къде се получава (преди време имах продължително "нагнетяване" в областта на врата и ченето и точно в този период получих възпаление на венците и доста зъбобол ....когато "нагнетяването се освободи " горе изброените болки и възпаление отшумяха .....може да е било случайно ,а може би не :roll:
Въпреки че обмена на съвети, мнения и преживявания не са на професионално ниво се ,радвам че общувам открито за неща ,които дълги години са били тежки тайни за мен самия ...моето споделяне макар и виртуално (тоест скришом) на такива тайни е най-малкото облекчаващо ....надявам се и за теб да е така :)

Джоана
Мнения: 66
Регистриран на: 02 юли 2009 14:31
Местоположение: sofia

Re: Странни усещания в мозъка

Мнение от Джоана » 19 окт 2009 12:07

И аз се радвам , че мога да говоря свободно с хора , които са преминали и имат подобни усещания , но същите тези усещания ми бяха голям проблем в продължение на последните 4-5 години.Сега все още ме тормозят , но не се страхувам вече от тях.Вече не ме е страх , че след някоя"такава криза" няма да се събудя повече.
Как понасяш тези т.нар.движения ,размествания щом като при теб са често явление?
Хубавото при теб е щом като си установил зоните с напрежение и връзката с телесни болки , можеш да предотвратяваш своите болки , като освобождаваш нагнетеното напрежение и по този начин държиш болката далеч.
Ти съзнателно ли освобождаваш напрежението или спонтанно се задейства някакъв механизъм и освобождаването става без твое участие?

Forum admin
Мнения: 2862
Регистриран на: 10 авг 2008 01:43
Местоположение: София

Re: Странни усещания в мозъка

Мнение от Forum admin » 19 окт 2009 12:52

Може да звучи странно, но ако сте гледали една от сериите на Д-р Хаус, имаше подобен случай и в крайна сметка се оказаха тении, стигнали до мозъка. Надявам се не е това, но все пак, консултирайте се с доктор за тази вероятност. Успех !
Ако искаш да узнаеш бъдещето - изследвай миналото!

fsfsfdffgg
Мнения: 11
Регистриран на: 07 окт 2009 02:02
Местоположение: София

Re: Странни усещания в мозъка

Мнение от fsfsfdffgg » 19 окт 2009 15:22

"Ти съзнателно ли освобождаваш напрежението или спонтанно се задейства някакъв механизъм и освобождаването става без твое участие?" ...Понякога съзнателно понякога не ....определено има някакъв "механизъм" "структура" ...определени зони се "самоизключват" или "самовключват ".... има взаимодействие между всички зони.... единствената асоциация която ми идва на ум е "скачени съдове" (различните центрове на енергия или чакри както ги наричат си взаимодействат многостранно и едновременно) ...а единствената най близка асоциация КАТО изживяване и усещане е "магнитно поле" ,което се нагнетява вътре в мен (разбира се това няма как да е магнитно поле ,но усещането е такова все едно някаква невидима сила те "стиска/притиска" в определена зона ...тягостно като "тъпа болка" ,ако си чувала израза) ....странното е ,че това което създава усещането за натиск/притискане се движи сякаш напъва да се освободи (все едно да приближиш два еднакви полюса на магнити ).С времето свикнах да освобождавам това "нагнетяване/напрежение" и сега нещата са доста по добре ....мога да кажа че са почти безболезнени през повечето време (за разлика от началото) ....дори последно време започна да ми става интересно начина по който си взаимодействат тези различни зони/ЧАКРИ и някакси се опитвам да ги опознавам и изучавам.

Джоана
Мнения: 66
Регистриран на: 02 юли 2009 14:31
Местоположение: sofia

Re: Странни усещания в мозъка

Мнение от Джоана » 19 окт 2009 15:43

Досега не съм гледала нито серия от д-р Хаус , но е логично ако някои има тении да са постоянни проблемните усещания , а не периодични кризи , дето като се случат не знаеш на кой свят се намираш.Тогава дори не си в състояние да търсиш помощ .Разбира се , че съм говорила и с лекари .Но когато я няма тази т.нар.криза се чувствам много добре.Показателите на кръвта са нормални , кръвното налягане също , но остава едно усещане сякаш на моменти не съм в себе си , или пък като все едно си скочил с бънджи ,чувство че се движиш нагоре -надолу под въздействието на гравитацията.Ще ми е интересно в момент когато не съм , в нормалното си състояние да ми направят някое специфично изследване напр.ЕЕГ , но тези изследвания са планирани , а моментите са непредвидими и ми се иска да са по- малко(напоследък това е така преди 2 месеца имах подобно изживяване)

fsfsfdffgg
Мнения: 11
Регистриран на: 07 окт 2009 02:02
Местоположение: София

Re: Странни усещания в мозъка

Мнение от fsfsfdffgg » 19 окт 2009 15:53

Може да получаваш нервен срив в такива моменти :roll:

Джоана
Мнения: 66
Регистриран на: 02 юли 2009 14:31
Местоположение: sofia

Re: Странни усещания в мозъка

Мнение от Джоана » 19 окт 2009 15:58

но усещането е такова все едно някаква невидима сила те "стиска/притиска" в определена зона
Точно като нещо външно , от което искам да се освободя .Тази "сила" си има избирателност по отношение на областите на действие , при мен най -вече в областта на главата (предните дялове) и гръбначния стълб.Много рядко се случва да се движи в ръцете и краката.
Когато започва да се движи в мозъка се опитвам да пия вода и да я повръщам , защото така си мисля , че ще намаля гаденето , но ми е трудно дори и това.Но е точно като усещане , че искаш да се освободиш от нещо , което пречи.
А появяват ли ти се образи , цветове , форми или нещо което се движи на много бърз кадър и дори не може да разбереш нищо смислено от него?

fsfsfdffgg
Мнения: 11
Регистриран на: 07 окт 2009 02:02
Местоположение: София

Re: Странни усещания в мозъка

Мнение от fsfsfdffgg » 19 окт 2009 17:44

но усещането е такова все едно някаква невидима сила те "стиска/притиска" в определена зона
Точно като нещо външно , от което искам да се освободя .Тази "сила" си има избирателност по отношение на областите на действие , при мен най -вече в областта на главата (предните дялове) и гръбначния стълб.Много рядко се случва да се движи в ръцете и краката.
Когато започва да се движи в мозъка се опитвам да пия вода и да я повръщам , защото така си мисля , че ще намаля гаденето , но ми е трудно дори и това.Но е точно като усещане , че искаш да се освободиш от нещо , което пречи."


Едва ли можеш да повърнеш нещо което е във нервната ти система :roll: ....при мен в началото беше доста болезнено ...но с времето започнах да придобивам някакъв контрол...

"А появяват ли ти се образи , цветове , форми или нещо което се движи на много бърз кадър и дори не може да разбереш нищо смислено от него?" - да появяват се често откъслечни спомени и визуализации на "много бърз кадър" ,но аз общо взето знам тяхното естество и предназначение ... в човешката психика няма нищо случайно и няма нищо несмислено ...ако изживявания ти са от СЪЩИЯ ТИП като моите ,след време ще започнеш да разбираш тези "образи , цветове , форми или нещо което се движи на много бърз кадър" ...ще разбираш тяхното значение и влияние в твоето подсъзнание.

Джоана
Мнения: 66
Регистриран на: 02 юли 2009 14:31
Местоположение: sofia

Re: Странни усещания в мозъка

Мнение от Джоана » 19 окт 2009 20:41

Прав си , че това е в нервната система.
Какво беше болезненото при теб?
Правиш ли нещо специфично , за да имаш такъв контрол?

Отговори

Върни се в “Здрав ум”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron