ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Слуховите халюцинации са терапевтично предизвикателство
Как ще се открива HPV при скрининг за цервикален рак?
Има ли антидот, който се прилага при свръхдоза?

Каква вода не трябва да пием?

Кое е най-полезно за нашето тяло и какво трябва да избягваме - храни, диети, добавки

Модератори: админ, консултанти, Приятели

Alan1113
Мнения: 2
Регистриран на: 04 фев 2010 22:41
Местоположение: София

Каква вода не трябва да пием?

Мнение от Alan1113 » 04 фев 2010 23:05

Каква вода не трябва да пием?

Когато сме жадни, често посягаме към сокове, безалкохолни напитки, чай, дори се опитваме да залъжем жаждата с храна. Проучванията показват, че модерния човек утолява жаждата си с какво ли не, само не и с обикновена вода. Истински парадокс е фактът, че човекът, уж най-разумният екземпляр на земята, е единственото живо същество, което не пие вода, въпреки че оргганизмът му не може да функционира без нея.
Ето списък с любимите ни течности, с които ние се опитваме да заменим жизненоважният елемент - водата.
Газираните напитки са изключително вредни. В никакък случай да не се употребяват от деца

1. Газираната вода. Водата се газира, за да се удължи срока й на годност. Въглеродният диоксид увеличава киселинността на течностите в организма. При по-продължителна употреба води до киселинност и на кръвта.

2.Газираните напитки (Спрайт, Кока Кола, Пепси-кола, Фанта, лимонада), не е желателно да се пият. Газираните напитки са с много висока киселинност (рН 2,5). Тяхната употреба води до рязко повишаване киселинността на кръвта и до унищожаване на електроцитите. В съдържанието им има изключително вредни за здравето компоненти: лимонена киселина, изкуствени подобрители, подсладители, жаждоувеличители, аскорбинова киселина. Децата в никакъв случай не трябва да пият подобни напитки.
3. Сокове – соковете, които се продават в магазина, много рядко наистина са натурални. Обикновено те съдържат консерванта лимонена киселина, която не не е особено полезна за здравето.

4. Минерализираната вода. Постояннана употреба на една и също минерализирана вода не е препоръчително. Тя притежава лечебни и терапевтични качества и трябва да употребява под конкретен график по рецепта на лекар, съобразен с конкретна диагноза.

http://www.zavodata.com/index.php?optio ... 42&lang=bg

Stanislav_
Мнения: 74
Регистриран на: 23 яну 2010 17:40
Местоположение: София
Контакти:

Re: Каква вода не трябва да пием?

Мнение от Stanislav_ » 06 фев 2010 23:14

Интересна статия.
А каква вода да пием? :)

Alan1113
Мнения: 2
Регистриран на: 04 фев 2010 22:41
Местоположение: София

Re: Каква вода не трябва да пием?

Мнение от Alan1113 » 07 фев 2010 23:40

Коралов калций за жива вода


За да функционират жизненните процеси в човешкия организъм е нужна вода. Това е безпорен факт, който едва ли някой ще се опита да оспори, защото след 20% обезводняване на организма настъпва смърт. Каква вода обаче да пием - минерална, промишлено бутилирана или директно от чешмата.
Водата от градската канализационна мрежа съвсем не се ползва с добра репутация.

Въпреки че ПР- отделите на ВиК-тата в страната и повечето контролни органи твърдят, че водата е в норми и става за пиене, чисто човешката интуиция на гражданите все по-настойчиво предупреждава за повишено внимание по отношение на водата от крана. Тя дори и да не е видимо мътна или с едри примеси, (които най-често са по причина на локалната инсталация) e с твърде високо съдържание на хлор. Хлорът убива всичко живо, включително и полезните бактерии, но е неуловим за съвременните филтриращи системи. Той попада в човешкия организъм не само при директно пиене от крана, но и с преварената вода и с яденето и преминава в неразтворимо съединение, не по-малко токсично за организма, отлага се и с времето става причина за редица сериозни заболявания.

Бутилираната трапезна и изворна вода се радва на завидно гражданско доверие, все още.Какво обаче има в пластмасовите бутилки,откъде всъщност е налята водата, колко чисти са самите туби, при какви условия е проведен самия процес на бутилиране - тези и подобни въпроси все по-често набират мощ сред обществото.Пламъчетата на съмнение се оказват не без основание, за съжаление, и се подкрепят от редица сигнали за сериозни нередности и лъжи при бутилирането. Особенно притеснителни са направените напоследък изследвания от РИОКОЗ на апаратите за вода. Оказало се, че 30% от изследваните диспенсъри са приносители на болестотворни бактерии. И като се има предвид, че проверките са направени само на лицензирани фирми, а пък не е тайна, че бизнесът с апарати за вода се практикува и от редица нерегистрирани компании без право на подобна дейност, то вероятно процентът на опасните апарати е много по-висок, предупреждават специалистите. (Кога ли всъщност ще избухне тази бактеорологична бомба и трябва ли просто така да стоим и да я чакаме?)

Минералната вода не е за ежедневно пиене. Важно е да знаем, че тя е лечебно средство и трябва да се приема само по лекарско предписание, съобразно диагнозата. "Повечето български минерални води са слабо минерализирани и са годни за ежедневна употреба" - това мнение не на шега се наложи в обществото и ни накара да се почувстваме богопомазани, за кой ли път. Това обаче никак не бива да ни успива и да вдигаме бутилката без да сме видели какво всъщност съдържа течността с нея. Изключително важно е да се научим да четем и разчитаме етикетите на водата!


Дестилираната вода все още се води за най-добре пречистената вода, особено получената по метода на обратната осмоза. Тя Не съдържаща никакви химически съединения и минерали и се явява най-чистата от всички възможни.Даже дъждовната вода не е толкова чиста. Преминавайки през атмосферата дъждовните капки поемат в себе си замърсяващи вещества. При това цената на дестилираната вода е съпоставима с цената на съществуващите видове води, които се продават бутилирани.Тя се състои само от два елемента: кислород и водород. Никакви минерали, органични или неорганични вещества няма в нея. Тя може да се употребява като питейна вода или за готвене.Когато дестилираната вода попадне в организма, тя не оставя в него никакви отлагания, включително и соли. Именно тази течност е най-полезна за обезпечаване нормалното функциониране на жизнено важните “филтри” на нашето тяло – бъбреците.Идеална е за ефективната дейност на белите дробове, стомаха, черния дроб и други органи на тялото.

Съществува мит обаче, според който употребата на дестилирана вода в течение на дълги периоди от време може да доведе до загуба на калций в организма, желязо и други органически минерали. Научни данни в полза на тази теория няма. Обратно, дестилираната вода е толкова чиста и здрава, че може да бъде част от храната на новородените бебета. Авторитетният натуропат П.Аирола предлага на хората с подобни притеснения да минерализират дестилирана вода като я обогатяват с морска вода. Съдържащите се в морската вода минерали обаче са неорганични.

В природата съществуват и органични минерали, които се оказват идеален обогатител на дестилираната вода. Най-популярният сред тях е кораловият калций.
http://www.zavodata.com/index.php?optio ... 42&lang=bg

addi999
Мнения: 9
Регистриран на: 10 фев 2010 19:22
Местоположение: sofiq

Re: Каква вода не трябва да пием?

Мнение от addi999 » 17 фев 2010 10:01

Добър избор е и ледената вода ,аз често си правя /замразявам и размразявам филтрирана или чешмяна вода /

mira14
Мнения: 7
Регистриран на: 24 фев 2010 20:40
Местоположение: sofia

Re: Каква вода не трябва да пием?

Мнение от mira14 » 25 фев 2010 22:00

Аз пия всекидневно изворна вода и от чешмата. Минерална рядко.

Bobcho
Мнения: 15
Регистриран на: 28 фев 2010 10:40
Местоположение: sofia

Re: Каква вода не трябва да пием?

Мнение от Bobcho » 28 фев 2010 11:41

Аз съм ТВЪРДО не на безалкохолните/газираните напитки. Вредни до безобразие!!!

sara781
Мнения: 487
Регистриран на: 31 яну 2010 12:17
Местоположение: sofiq

Re: Каква вода не трябва да пием?

Мнение от sara781 » 06 мар 2010 10:33

Това за безалкохолните напитки се знае, аз пия само минерална и изворна вода, някъде етох, че дистилираната водя е полезна, но за кратък период от време.

Angel-ge
Мнения: 6
Регистриран на: 04 юли 2009 17:15
Местоположение: София

Re: Каква вода не трябва да пием?

Мнение от Angel-ge » 13 мар 2010 21:51

Чешмянката си е най-добре, ако питате мен :)

natalia82
Мнения: 3
Регистриран на: 15 юни 2010 12:22
Местоположение: sofia

Re: Каква вода не трябва да пием?

Мнение от natalia82 » 15 юни 2010 13:19

ние редуваме чешмяна с минерална:)

app-varna
Мнения: 3
Регистриран на: 29 юни 2010 11:52
Местоположение: sofia

Re: Каква вода не трябва да пием?

Мнение от app-varna » 29 юни 2010 11:59

Хм, и аз съм мислила за вредата от газираното. Знам, че не е полезно.
Това обаче не ме спира и консумирам я кола, я нещо друго поне веднъж дневно. Рядно има изключения.
Това е мой минус !
За водата обаче съм твърдо, че трябва да се пие и то в естествен вид. Сока не е вода и плода не е вода.

Що се отнася до минералната вода. Аз такава не мога да пия. Когато съм жадна не ме засища, тъкмо обратното
имам нужда да изпия поне галон минерална вода за да ме засити. В същото време изпивам 200 - 250 мл чешмяната вода и
съм ОК.
Пия вода основно нощем. Спя на климатик и знаете, че той изсушава много. На вечер се събуждам веднъж или два пъти за малко
вода, която е винаги някъде около мен. :)
Лекарят лекува, природата изцелява.
www.klenovsirop.com

Stanislav_
Мнения: 74
Регистриран на: 23 яну 2010 17:40
Местоположение: София
Контакти:

Re: Каква вода не трябва да пием?

Мнение от Stanislav_ » 29 юни 2010 20:28

Най-добре е основното количество вода за денонощието да се приема от 15 до 19 ч.(астрономическо време). Тогава е максималната активност на пикочния мехур и бъбреците. :)

pulsatorka
Мнения: 16
Регистриран на: 22 юни 2010 15:11
Местоположение: София

Re: Каква вода не трябва да пием?

Мнение от pulsatorka » 07 юли 2010 19:58

А аз си пия отвари от билки. Сега точно съм ги набрала от прекрасна горска поляна. Даже се изкушавам и си ги запарвам несушени. Фен съм на бабината душица и мента, без подсладители.Отразяват ми се чудно.

slan4itse
Мнения: 45
Регистриран на: 10 юни 2010 13:47
Местоположение: sofia

Re: Каква вода не трябва да пием?

Мнение от slan4itse » 20 юли 2010 23:11

Много интересна тема, аз пия много минерална вода, опитвам се да я сменам, напоследък започна да ми харесва и газирана вода, но след като прочетох по-горе може би ще спра. Помня, че като малка ми правеха отвара от шипки вместо вода и беше много вкусно.

Отговори

Върни се в “Здравословно хранене”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост