Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Новото законодателство осигурява равно лечение
И някои други факти, свързани със зъбите
Остра следкръвоизливна анемия възниква при бърза загуба на гол...
Или защо комфортът трябва да бъде преди модата
реклама

разчитане на резултати

лабораторни показатели, образни изследвания, тестове

Модератори: админ, консултанти

mikilina
Мнения: 3
Регистриран на: 18 окт 2012 15:17

разчитане на резултати

Мнениеот mikilina » 18 окт 2012 17:43

Здравейте ! Моля за молба да ми разчетете изследванията, бременна съм в 25 гест, седм. Благодаря Ви !
WBC 12.6 G/L 3,5-10,5
RBC 3.58 T/L м.4.5-5.9 ; ж. 3.7-5.4
HGB 114 g/L м. 130-180 ж. 120-160
HCT 0.32 L/L 0,30-0,53
MCH 32 pg 27-33
PLT 222 G/L 130-360
MPV 8.1 fL 6.0-10.0
MCV 90 fl 82-96
MCHC 354 g/L 300-360
RDWa 61.6 fl 30 - 150
RDW% 12.2 % 11.0 - 16.00


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-ОХИ
pH 5,0 4.5-8.0
Белтък урина/Protein (-)negative (-) negative
Билирубин/Billirubin (-)negative (-)negative
Глюкоза/Glucose (-)negative (-)negative
Кетони/Ketones (-)negative (-)negative
Кръв/Blood (-)negative (-)negative
Левкоцити/Leucocytes (-)negative (-)negative
Нитрити/Nytrites (-)negative (-)negative
Уробилиноген/Urobillinogen N normal
Oтн.тегло/Specific gravity 1,030 1.000-1.040


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-седимент
Други /за урина седимент/ /-/
Бактерии/Bacteria /-/
Епителни клетки/Epitelia cells плоски до 15 на поле
Еритроцити/Erythrocytes един. до 3 на поле
Левкоцити/Leucocytes 2-3 до 5 на поле


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Глюкоза/Glucose 3.81 mmol/l 3,00-6,11


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Общ белтък/Protein total 69 g/l 60 - 83


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Албумин/Albumin 38 g/l 35-55

д-р Цончев
Мнения: 28215
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнениеот д-р Цончев » 18 окт 2012 17:46

Те виждам нещо притеснително.Да се има предвид, че по време на бременност някой показатели се променят физиологично.

mikilina
Мнения: 3
Регистриран на: 18 окт 2012 15:17

Re: разчитане на резултати

Мнениеот mikilina » 18 окт 2012 18:16

Mnogo Vi blagodarq !

д-р Цончев
Мнения: 28215
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнениеот д-р Цончев » 18 окт 2012 18:58

Моля, успех!!

nikolay16
Мнения: 1
Регистриран на: 02 ное 2012 22:18

Re: разчитане на резултати

Мнениеот nikolay16 » 02 ное 2012 22:25

Моля да ми разчетете резултатите понеже личния ми лекар е в отпуск и се притеснявам от резултатите
ph 5
спец. тегло 1015
белтък -
глюкоза -
кетони -
уробилиноген N
билирубин -
кръв -
нитрити -
седимент 6-10 Er, Ca окса.../това не мога да го разчета/

д-р Цончев
Мнения: 28215
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнениеот д-р Цончев » 03 ное 2012 12:29

Не виждам нещо притеснително в този резултат

mikilina
Мнения: 3
Регистриран на: 18 окт 2012 15:17

Re: разчитане на резултати

Мнениеот mikilina » 19 ное 2012 15:38

Здравейте ! Моля да разчетете резултатите, бременна съм в 30 гест седм. В урината виждам че има разминавания на показателите, какво означава това.

ПКК
WBC 13.1 G/L 3,5-10,5
RBC 3.57 T/L м.4.5-5.9 ; ж. 3.7-5.4
HGB 111 g/L м. 130-180 ж. 120-160
HCT 0.31 L/L 0,30-0,53
MCH 31 pg 27-33
PLT 234 G/L 130-360
MPV 8.2 fL 6.0-10.0
MCV 87 fl 82-96
MCHC 358 g/L 300-360
RDWa 55.4 fl 30 - 150
RDW% 11.1 % 11.0 - 16.00


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-ОХИ
pH 5,0 4.5-8.0
Белтък урина/Protein (-)negative (-) negative
Билирубин/Billirubin (-)negative (-)negative
Глюкоза/Glucose (-)negative (-)negative
Кетони/Ketones (-)negative (-)negative
Кръв/Blood (-)negative (-)negative
Левкоцити/Leucocytes следи (-)negative
Нитрити/Nytrites (-)negative (-)negative
Уробилиноген/Urobillinogen N normal
Oтн.тегло/Specific gravity 1,030 1.000-1.040


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Урина-седимент
Други /за урина седимент/ калц.окс-ти
Бактерии/Bacteria много
Епителни клетки/Epitelia cells плоски до 15 на поле
Еритроцити/Erythrocytes /-/ до 3 на поле
Левкоцити/Leucocytes 8-10 до 5 на поле


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Глюкоза/Glucose 4.4 mmol/l 3,00-6,11


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Общ белтък/Protein total 67 g/l 60 - 83


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Албумин/Albumin 37 g/l 35-55

д-р Цончев
Мнения: 28215
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнениеот д-р Цончев » 19 ное 2012 20:00

Не виждам нещо притеснително, при бременност се очаква някой показатели да са извън нормата, но тук това е незначително и в рамките на нормалното. В урината има доста бактерии но трябва да се прецени от лекаря дали не е във връзка с вънщно замърсяване

vi_a
Мнения: 2
Регистриран на: 10 яну 2013 12:22

Re: разчитане на резултати

Мнениеот vi_a » 10 яну 2013 12:56

Здравейте! Моля за ми разчетете резултатите от скенера на баща ми.
- записано е :
нативното КТ изследване на бял дроб и медиастинум показва: Находката от графията се вижда добре, неправилна форма формация, със спиколообразни, но нерезки очертания, с видим добре дрениращ бронх, със сравнително еднородна структура и размери 2,4/1,6см разположена пристенно почти на гръдната стена, в горниясреден сегмент се виждат още слаби възпалителни промени.
Медиастиналните лимфни възли са свободни. Базолно-пневмофиброза.
Заключение : Обс.са пулмонис синистра, периферен.
Препоръчвам ФБС!
Благодаря Ви за вниманието!
Хубав ден!

д-р Цончев
Мнения: 28215
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнениеот д-р Цончев » 10 яну 2013 19:27

Има подозрения за рак в левия бял дроб. Препоръчва се фибробронхоскопия за уточняване на диагнозата.

vi_a
Мнения: 2
Регистриран на: 10 яну 2013 12:22

Re: разчитане на резултати

Мнениеот vi_a » 11 яну 2013 12:33

Благодаря Ви за отговора!
Хубав ден!

д-р Цончев
Мнения: 28215
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнениеот д-р Цончев » 12 яну 2013 15:05

Благодаря!

veselavpavlova
Мнения: 11
Регистриран на: 26 фев 2013 14:58

разчитане на резултати

Мнениеот veselavpavlova » 08 мар 2013 13:25

Моля да ми бъдат интерпретирани кръвните изследвания които днес си направих!! Кое наложи да ги направя? Има навършени 47 години, и съответно симптомите на изразена "критическа" , но тъй като имаше проблеми около т.н. "направление" реших да си направя тези изследвания , и без това доста отдавна не бях го правила. Така,че отговорътн ми е направих ги "профилактично". Ето изследванията ми -ПРИКАЧЕНИ И КАТО ФАЙЛ:

Хематология
Име на теста(изследване)
Резултат Единици Референтна стойност Метод
СУЕ 10 mm/h < 25

ПКК 22 показателя
Левкоцити 5 G/L 3.5-10.5
Неутрофилни левкоцити-% 65.4 % 44 - 76
Неутрофилни левкоцити-бр. 3.3 G/L 2,0-7.8
Еозинофилни левкоцити-% 0.7 % 0,00-6.00%
Еoзинофилни левкоцити-бр. 0 G/L 0.00-0,700
Лимфоцити-% 26.2 % 20 - 40
Лимфоцити -бр. 1.3 G/L 0,6-4,1
Моноцити-% 6.9 % 3-13 %
Mоноцити-бр. 0.35 G/L 0,2-1,5
Базофилни левкоцити-% 0.7 % 0,00-2,00
Базофилни левкоцити-бр 0 G/L 0.00-0.2
Еритроцити 4.77 T/L 3,70 - 5,40
Хемоглобин 143 g/L 115 - 160
Хематокрит 0.43 L/L 0,35 - 0,44
Ср. обем на еритроцитите 90.3 fl 82 - 98
Ср. Hgb. конц. в ер. 29.9 pg 26.5-32.0
Ср. Hgb. съдърж. в еритр. 331 g/L 295-360
Девиация на ер. разпред. H 15.4 % 11.5-14.5
Тромбоцити 264 G/L 130 - 440
Ср. обем на тромбоцитите L 6 fL 7.5-11.5
Девиация на тромбоцитно разпределение 16.5 % 15.5-30.5
Тромбокрит 0.158 L/L 0.002-0.450

Биохимия
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Глюкоза 4.53 mmol/l 3.3-6.0

Креатинин 69.8 umol/l 50-133; деца(children): до 14г. 30.93 - 69.99

Пикочна киселина 164.7 umol/l М 200-420 Ж (F.)140-320

Общ холестерол 6.04 mmol/l < 6.5, препоръчани стойности <4.5

Триглицериди 1.76 mmol/l < 2,2; препоръчани стойности < 1.7

HDL-холестерол 1.13 mmol/l 1.04-1.56 , препоръчани стойности >1.2

АСАТ(ГОТ) 23 U/l < 44

АЛАТ(ГПТ) 14 U/l < 44

ГГТ 9 U/l М. 5-50.0 Ж.(F.) 5-38.0

Амилаза 67 U/l < 100


ПРАВИ МИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ СА ЗАВИШЕНИ РУЗЕЛТАТИТЕ НА : Девиация на ер. разпред. H 15.4 % 11.5-14.5

СПОРЕД СПРАВКА В ИНТЕРНЕТ - ПРАВИЛНО ЛИ СЪМ РАЗБРАЛА ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА АНЕМИЯ, КАКВО ГОВОРИ ТОЗИ РЕЗУЛТАТ ВСЪЩНОСТ И КАКВА Е ВРЪЗКАТА МУ С ЕНДОКРИННАТА МИ СИСТЕМА ( според подозренията ми) и ИМА ЛИ ВРЪЗКА С НАПРАВЕНИТЕ ЗАКЛЮЧЕНИЯ ПРЕДНАТА ГОДИНА,ЧЕ ИМАМ "НЕРВЕН СТОМАХ"

д-р Цончев
Мнения: 28215
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: разчитане на резултати

Мнениеот д-р Цончев » 08 мар 2013 14:49

Нямате никаква анемия. Като цяло резултатите са добре. Няма диагноза "нервен стомах".

veselavpavlova
Мнения: 11
Регистриран на: 26 фев 2013 14:58

Re: разчитане на резултати

Мнениеот veselavpavlova » 08 мар 2013 15:56

Д-Р ЦОНЧЕВ,
Благодаря за успокоението след Вашия отговор. Моля обаче да ми отговорите на следните 2-3 въпроси.
1. Малко преди да вляза в настоящия сайт се обадих по телефона на доктора, който ме изпрати тези изследвания относно горе-описаната девиация. В крайна сметка Вашата колега ми каза , същото като Вас, но допълни ,че това е просто "статистика", но не ми каза за сега за какво говори тази девиация и също каакво говори тези занижени данни на "Ср. обем на тромбоцитите". Но и не ми отговори какво означава нейното "просто статистика" и какво общо аз имам с подобни статистически данни ...
2. Какво включва една консултация при ендокринолог(никога не съм правила).На 47 години и 1/2 съм. Симптоми- спиращ(рядък) месечен цикъл на принципа "когато се случи" , през изминалата година от м.Юли 2012 до м. Февруари т.г. - 3 пъти;внезапни "горещи вълни" и непрекъснато ми е горещо ( при положение ,че цял живот съм била "зиморничава"); силна тревожност, раздразнителност, изпадане в дупка ( също на принципа когато се случи и за около 1/2 ден) и веднага след това връщане в обратното състояние.
3. Гореспоменатата докторка ми обясни ,че това се нарича "хормонален дисбаланс" и че не е нещо сериозно, но че подобен дисбаланс е свързан и със състоянието на другите органи и може да доведе до "инервация" и на стомаха. Тъй като й обясних ,че при такива депресивно-тревожни състояние имам раздразнен стомах и единствения начин да се спася са капките "Глог-Мента -Валериан" или "биостил-1" за нервнохормонален баланс. Отделно е лекуван този стомашен дискомфорт, без връзка с др. органи( тоест никой не е обръщал внимание на това кое поражда този дискомфорт. (Не,че не е възможно да имам гастрит и/или колит) И съответно каквото и да се изпише за стомаха , ми действа не повече от година. И така искам да Ви попитам относно евентуално изследване на хормоните- какво то включва и бихте ли ми препоръчали за консултация проф. Михаил Боянов?
Предварително благодаря и се извинявам за безпокойството и некомпетентното ми изказване


Върни се в “Изследвания на кръв, урина, скенер...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 0 госта