ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Значителни полови разлики в отнемането на собствения живот
Когато говорим за златния стандарт в медицината
Глутеновата ентеропатия засяга 1-2% от европеидната раса

За съд сте!

Място за Вашите мнения, предложения и препоръки за сайта

Модератори: админ, консултанти, Приятели

user590
Мнения: 3
Регистриран на: 27 апр 2011 23:16
Местоположение: sofia

За съд сте!

Мнение от user590 » 27 апр 2011 23:19

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=785632

Да сте чували за това? Вие го създавате! Не трябва да съществувате, още по-малко да давате съвети на хора, които докарвате до психични заболявания! Как правите диагностиките си точни и сигурни?!

Извинявам се за резкия тон, но смятам, че е по-честно, ако наистина ви е грижа за хората, които посещават тези сайтове да изчезнете.

expressa
Мнения: 248
Регистриран на: 31 яну 2011 14:53
Местоположение: sofia

Re: За съд сте!

Мнение от expressa » 27 апр 2011 23:31

Хипохондрията съществува много преди киберхондрията, ако внимателно четете статията или само се хващате за нещо и айде да нареждаме? Така че и да го няма този форум, няма да изчезнат хипохондриците или сте на друго мнение ? А иначе хората които сериозно търсят информация проверяват не един а много източници, по същия начин както е в реалния живот, нима вярвате на всяко нещо ?

expressa
Мнения: 248
Регистриран на: 31 яну 2011 14:53
Местоположение: sofia

Re: За съд сте!

Мнение от expressa » 27 апр 2011 23:36

а да Ви попитам, като посещавате форумите как сте сигурен кой е насреща? Същото важи и за скайп и всякакви форуми за запознанства. Ами то и аз мога да се пиша д-р Цончев или професор Чирков нали. В тоя ред на мисли айде да заличим интернет, че гледайте колко педофили били хванали. Или проблема Ви е само в медицинските форуми, а иначе педофилите нищо лошо няма. Да Ви питам в Елмаз да сте пуснали съобщение да ги съдят, че имало педофили там, по-скоро не сте?

user590
Мнения: 3
Регистриран на: 27 апр 2011 23:16
Местоположение: sofia

Re: За съд сте!

Мнение от user590 » 28 апр 2011 20:14

Отклонявате се от темата изключително много и нападате със слаби аргументи. Педофилите в интернет са отвратително нещо, тях трудно ще премахнем, но това е друго. Ако педофили си направят сайт и той бива посещаван от деца, защото те прочитат подкрепата и сигурността там, не би ли било пагубно?
В случая говоря за проблема, който се насажда у тези хора, а те далеч не са малко. Аз не вярвам в същината на самите здравни сайтове, не може машина да определи дали ме боли крака и от какво?! Доста абсурдно звучи. Самият факт, че тези сайтове са толкова широко разпространени говори за нещо, което не е наред в цялата система. Нима обикновения човек търси лек и съвет за страданията си в интернет?! А в интернет пише всичко удобно за драгия читател, който става лекар сам на себе си и склоността му към психични заболявания са не малки. За жалост изпитвам това на собствен гръб, не лично, но определно пряко. За това повдигнах и темата. Не мога да пиша във всички сайтове.
Интернет крие опасности, да. Ние не можем да изкореним всички и затова да си мълчим и да не протестираме срещу тях ли? Примери за всичко по света има много. Не разсейвайте проблема, не е маловажен.

Потребителски аватар
blader
Мнения: 1957
Регистриран на: 02 апр 2007 00:37
Местоположение: София

Re: За съд сте!

Мнение от blader » 29 апр 2011 13:59

Когато даден човек от село Хикс в държавата У е българин, отишъл е там да работи "на черно", за да праща пари в България на семейството си, получи остро възпаление в аналната област и ни праща снимка, за да получи съвет, ние трябва да го отвърнем, така ли? Наистина, по-лесното е да го върнем, но още по-лесното, важното и значимото е да му кажем, че трябва да отиде веднага на хирург, защото може да има от парапроктит, до анални кондиломи.

Друг казус:
Хората са наплашени от лекарите. Първо, защото имат насаден страх от инжекции, игли и всякакви медицински уреди, второ, защото не знаят какво ще им кажат. 99% от посетителите на този форум, особено в раздела за късите пениси, удължаването, бързата еякулация, имат проблем, и ако някой му го каже в лицето, по-вероятното е да се потиснат. Сядат, питат във форума, получават насока за заболяването си и отиват подготвени.
Едно е консултантът Хикс да каже на момчето Игрек, че вероятно има фимоза, която е спряла растежа на пениса му, но на едно парапсихологично ниво той да е предупреден, информиран и подготвен, и съвсем трето лекарят да излезе от хирургичния кабинет с вдигната глава и да каже - съжалявам, имате фимоза, лечението е оперативно. Стресът е пет пъти по-голям.

Още по-важното е, че във всеки един постинг на лекар, освен съвет, се дава и препоръка за посещение in vivo - сиреч изпращаме пациента при реално действащ специалист за конкретния проблем. Просто нашите консултанти дават насоката.
Досега не съм видял консултант да пише рецепта по интернет за антибиотик или да казва - пийте това или това лекарство.. също тка не съм видял консултант да оперира по интернет... тогава за какво онлайн лечение говорим?
На всичкото отгоре в правилника на форума има поставено с големи букви - Консултацията с лекар е задължителна!
д-р Стефанов

Потребителски аватар
blader
Мнения: 1957
Регистриран на: 02 апр 2007 00:37
Местоположение: София

Re: За съд сте!

Мнение от blader » 29 апр 2011 14:03

П.С: Понеже неведнъж ми се случва... ще споделя пример...
Попадам при пациент на улицата. Както се движа и пред мен се стоварва човек по лице на земята. Получава еди-какъв си припадък. В случая ще говорим за припадък в следствие на хипогликемия. Да, но аз нямам апаратче за мерене на захар. Какво да правя тогава? Да чакам един час линейка, която да дойде, за да му измерим захарта или да действам? Ами сега си представете, че припадналият пациент не е с хипогликемия, а причината за припадъка е друга. Линейките заради тежкото движение в София пристигат за часове, да не говорим, че персоналът винаги е в намален състав, а самите дежурни са претоварени от адреси - къде фалшиви, къде реални адреси...

То е същото - каква диагностика ще поставя аз, след като виждам симптомите, макар и неясно? Същото е и тук. Преди време една майка ми писа във форума на лс какво да прави... смятайте колко е била отчаяна жената, след като е минала целия порочен кръг - спешна медицина, личен лекар... Ние нямаме ясни симптоми, но даваме насока за действие - т.е насочваме към лекар.
д-р Стефанов

user590
Мнения: 3
Регистриран на: 27 апр 2011 23:16
Местоположение: sofia

Re: За съд сте!

Мнение от user590 » 29 апр 2011 22:04

Един казус винаги има две страни. Не отричам, че вероятно щом сте тук има причина и искрено се надявам тя да е добра. Помогайки, няма по-хубаво нещо, което бихте могли да направите - в интернет и то без очакване за облаги от ответната страна. Всичко опира до индивидуалния случай, както и моят повдигнат въпрос. Да, не всичко е изцяло черно, но и бяло също така. Благодаря за това, че не подминахте темата безотговорно, но аз съм в правото си също да изразя своя проблем и мнение - подобно на всички останали тук. Крайностите във всяко едно отношение са повече от пагубни и хора, посещаващи и този сайт стигат до тях. Съжалявам за дързостта, с която открих тази тема, но не и че го направих. Дерзая за абсолютния свят, в който всеки е в помощ на другия, но той не съществува, нали?

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За съд сте!

Мнение от д-р Цончев » 02 май 2011 10:45

В правилата на този форум ясно е дефинирано как да се интерпретира информацията, която е налична. Аз лично никога не назначавам лечение, въпреки, че многократно получавам такива молби. Винаги обяснявам, че по този начин на комуникация няма как да назнача лечение, и че подобен акт би бил в разрез както с лекарската етика, така и с правилата на медицината, и обикновено не е в интерес на пациента. Ролята ми е да успея да вникна в проблема, да обясня, ако трябва да насоча и по този начин да подпомогна потребителя в намирането на решение.

Относно мненията, които се обменят между потребителите - това е свободен форум, и тъй като всеки е в правото си да изкаже своето становище не виждам нещо лошо в цялата тази комуникация стига да не е в разрез с правилата на форума.

амирта
Мнения: 5
Регистриран на: 11 май 2011 20:34
Местоположение: sofiq
Контакти:

Re: За съд сте!

Мнение от амирта » 13 май 2011 22:07

На мен този форум много ми харесва и смятам,че е много полезен.Най-малкото което е,че когато ходите по лекари и те само ви подхвърлят от тук на там,а има хора които са преминали този път и могат да споделят как са се справили и какви изследвания са минавали и примерно с какви "бабини" рецепти са си помогнали, би ви било от голяма полза да се образовате ПОНЕ! Например,можеше да не ме оперират от бартолинит,ако милата лекарка ми беше казала с какво да се мажа и какво да пия НАВРЕМЕ,а не да ми каже да си правя студени компреси,нали!? И още по-тъпо е,че преди да отида на първата лекарка,ходих в библиотеката и намерих заболяването,а въпросната дама ми постави диагноза изпаднало влагалище! И както и сама прочетох при повторно възпаление жлезата се отстранява,ОБАЧЕ лекарите в АГ само са ме цепвали да изкарат гнойта и са ме зашивали! Шест месеца подред,шест операции,шест пълни упоики! Нямате си и на представа накрая как излизах от упоика-виждали ли сте гърчове наживо? И на всичкото отгоре,аз горя,а те ме изписват!Това става лятото-навън 42градуса задух,аз съм прежълтяла и ми се вие свят,току що излизам от упоика,а те бързат да ме изпишат!И пак,че майка ми им се разкрещя,след като при молба за термометър не й обърнаха внимание,и каза че само с полиция ще ни изкарат от там докато не ми измерят температурата! И какво излезе имах 41 градуса-бягат сестри,носят кисии с лед,пускат ми системи...А ако бях сама,щях да си тръгна,щом са ми казали,че мога да си ходя,щях да реша,че понеже са ЛЕКАРИ си разбират от работата! И какво щеше да стане? И цялата истария за какво беше- лекарите ПРЕКРАСНО са знаели,че трябва да я махнат и че ще забира,докато не го направят,но защо да вземат 1 път пари,като може всеки месец да получават? Това не е ли гадно?Не е ли това за съд? И накрая ме оперира познат,който е специялист в друга област абсолютно успешно!
Е,й? Как искате хората да бързат за лекари? КАК? Аз и сега и сега не искам да ходя при "специалисти",които ме натресоха 4 години на хормони,без дори да са ме изследвали дори! Ама нали кат си на 17 и ги имаш за авторитети,слушаш и изпълняваш! А можеше и да ми кажат да пия витамини,само дето това мога да си го взема и извън аптеките,без рецепти и прочие! И няма да има полза за тях! Предпочитам някой да ми даде съвет,отколкото веднага да ми се изпише нещо,което дори може и да не ми е нужно!А от лекарствата страничните ефекти? Не случайно им се казва АНТИбиотици! И да,уж ме лекуват от едно,но им е съвсем ясно след време,че ще ми се скапе нещо друго,обаче на ти казват! Трябва да има такива форуми! Трябва да могат хората да споделят патилата си и да си дават съвети.Точно така,СЪВЕТИ! Това не е лечение,а съвет!Не правите ли разлика? А чели ли сте форума?На колко много от проблемите на хората им се казва да посетят специалист и да минат видеозон или определени изследвания и така поне като отиде човека ще ЗНАЕ какво трябва да му се направи и като му предпишат лечение без такива изследвания ще настоява за тях! Така че,госпожо или господине,не НИ говорете за съд! Тази зима видях публикация как шофьор блъснал снежен човек в Америка и го осъдили на 6 месеца затвор,а наш лекар УБИЛ дете по невнимание и освен глоба,друго нищо не са му направили! Форумът е чудесен,нека хората говорят и се образоват,тук не е Америка,Германия или друга такава държава,че да сме спокойни да отидем на лекар просто ей така!
Знам,че е по-лесно да чакаш да те заболи да отидеш на лекар-да си купиш вълшебната химия и след изчезването на симптомите да си мислиш,че си здрав...до следващия проблем.Нашия организъм има нужда от витамини и минерали,не от химични изкуствени съединения!

siela24
Мнения: 5
Регистриран на: 25 май 2011 13:51
Местоположение: софия

Re: За съд сте!

Мнение от siela24 » 09 юни 2011 09:38

Преди време с мен започна да се случва нещо, уж безобидно, но въпреки всичко не се чувствах добре здравословно. Ходих на 3 места при лекари,които за 5 мин разговор ми казваха, че всичко е ок. Случайно попаднах на този сайт и открих част от симптомите в диагностиката на едно от заболяванията. Как да е, казах си, че по интернет няма да се лекувам, но в същото време се почвиха и др симптоми, Слава Богу ме насочиха към много добър лекар-еднокринолог. Изследва нужните хормони и назначи лечение, което ми помага и полека - лека се оправям. Лечението, което ми беше назначено като вид лекарство съвпадна с това от статиите, но дозата и продължителността, диетата бяха определени от лекар, който следи процеса. Относно темата на форума- има болестно състояние, при което даден индивид постояно се самодиагностицира, а е напълно здрав. Информацията тук е отбелязано, че ИМА ИНФОРМАЦИОНЕН ХАРАКТЕР И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ КОНСУЛТАЦИЯ С ЛЕКАР, а такива има в определени за това места. ето защо ако някой започне да се самолекува отговорността е само негова.

Barboy
Мнения: 25
Регистриран на: 02 юни 2016 17:34

Re: За съд сте!

Мнение от Barboy » 27 яну 2017 19:04

Здравейте,лично аз харесвам много форума и коментарите които съм получавал просто ми се дава и друго мнение.Давам и пример преди няколко месеца ме оперираха в Германия където живея и работя съвсем легално и си плащам всички застраховки и данъци.След операцията получих голямо възпаление което още не мога да оправя но това е друг въпрос и се допитах тук във форума като второ мнение.Много повече имам вяра на български лекар отколкото на немски.Тука имат много добра апаратура но само с това не става но пък за сметка на това имат закони които се спазват и е много лесно да осъдиш лекар ако се докаже от комисия,че има лекарска грешка както се случи при мен и в момента го съдя въпросния лекар има и доста осъдени лекари тук.Но пак казвам мнение от този форум и български лекар на това бих се доверил много повече отколкото мнение на немски "лекар".

Отговори

Върни се в “Коментари, идеи, препоръки”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron