ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Не движете тежко ранен, ако няма директна опасност за него
Как влияе пиенето на вода на храносмилането?

не можем да открием диагноза

Набиране на дарения, благотворителна дейност, взаимопомощ.

Модератор: Приятели

blagavasileva
Мнения: 2
Регистриран на: 27 май 2016 17:40

не можем да открием диагноза

Мнение от blagavasileva » 30 май 2016 08:59

Здравейте,

Пиша Ви това писмо с надежда да ни помогнете или насочите към нещо или някой, което/който може да помогне да открием истинската диагноза за да започнем адекватно лечение. Става въпрос за мъжа ми, който е на 58 г. и в края на м. март КТ /скенер/ показа две туморни образования - единият в малкия мозък с големина 3 см., а другият между двете полукълба на главния мозък с размер 1 см. Направиха му операция /в болница "Иван Рилски" д-р Сурчев /на тумора в малкия мозък, защото беше голям. Другият го атакувахме с лъчетерапия общо 10 на брой. Изписаха го от болницата с диагноза: Дребноклетъчен карцином на бял дроб в дясно подключично на 1 ребро - окръглена сянка с размер около 20/19мм.. Насочиха ни към гръден хирург. Отидохме при проф. Петров в болница "Св.София", обяснихме случая и той на свой ред ни предложи първо да направим КТ на бял дроб. Скенера показа, че в десен горен белодробен дял, втори сегмент се визуализира солитарна нодуларна лезия с диаметър 16мм., с гладки контурни очертания, която не се променя с/д апликация на контрастна материя. След това се наложи да вземем маркерите от "Ив. Рилски" и ги отнесохме в "Св.София" да ги погледнат и те. Излязоха с решение: медулобластом на малък мозък. Междувременно ходехме на лъчетерапия и споделих с доктора, който го лекуваше за последната диагноза от болница "Св.София". Радиохирургът препоръча да направим още една хистология, тъй като двете са много различни. Направихме трета в Пирогов. Оттам доц. Каменова излезе с диагноза малигнен меланом, тъй като мъжът ми е с множество бенки по тялото и вероятно те показват нещо, защото и доц. Славова от белодробната го попита дали има бенки, които да го сърбят. Съответно следващата стъпка беше да отидохме при проф. Пейчева в Онкологична болница. Тя го погледна и каза, че няма нищо по кожата, лимфите били спокойни, но това не означавало че няма. Предложи да направим и при тях хистология, но ние отказахме, защото още повече това ще ни обърка. Междувременно направихме S100 protein и ПЕТ скенер. Изследването S100 protein показа стойности 0.192, а ПЕТ скенера показа, че се визуализират 4 находки в бял дроб: позната лезия в горен лоб на десен бял дроб с размери 15х10мм и SUV max.7, втора нодуларна находка в десен лоб на десен бял дроб с размери до 6мм., без повишена метаболитна активност. Трета нодуларна находка апикално в горен лоб на ляв бял дроб с размер до 4мм, без повишена метаболитна активност. Четвърта норуларна находка в паренхима на долен бял лоб на ляв бял дроб с размер до 2мм и без повишена метаболитна активност. Глава и шия - без фокуси. Абдомен и таз: зона на патологична метаболитна активност с 1ви сегмент на чернодробния паренхим SUV max.8,6мм.Кости: без фокуси. Заключение: Без убедителни данни за първично туморно огнище. След всичко това, обаче ние отново останахме в изходна позиция.
Преди няколко дни, ако трябва да бъда точна на 24.05.2016г. сутринта след изхождане по голяма нужда, тоалетната беше изпълнена с ясно червена кръв. Помислихме, че проблемът е в червата. Отидохме на доктор и във вторник влизаме в болница да му направят колоноскопия. След нея вече ще мислим какво да правим по нататък. Притесняваме това, че не можем да намерим диагнозата. От два месеца и половина сме влезли в някакъв филм, от който си мисля, че няма излизане. Много съм разтревожена за него, защото след операцията на главата и лъчетерапията, той не се чувства добре. Спи постоянно. Отпуснат е. Казва че нещо го притиска в гърдите и не може да диша. Вечер и денем от време на време прокашля. Има постоянен световъртеж в главата. Днес направихме туморен маркер СА 19-9 резултатът е: 27,5

Ще съм Ви изключително благодарна, ако можете да споделите опита си и да ме насочите към нещо.

Поздрави,

д-р Цончев
Мнения: 34004
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: не можем да открием диагноза

Мнение от д-р Цончев » 01 юни 2016 19:47

Тлуден въпрос... в случая става дума за доста нареднал раков процес, независимо от това , че не е решено кое е първичното огнище. Прогнозата като цяло е лоша. По отношение на кървенето - взима ли човека някакви антикоагуланти?

blagavasileva
Мнения: 2
Регистриран на: 27 май 2016 17:40

Re: не можем да открием диагноза

Мнение от blagavasileva » 04 юни 2016 19:29

Здравейте д-р Цончев,

Благодаря Ви, че отделихте време да ми отговорите!
Искам да Ви уведомя, че той не взема антикоагуланти. В предварителното писмо писах, че влизаме в болница, за да направим колоноскопия. Искам да ви информирам, че гастроентерологът, който беше запознат с неговия случай, а именно: знаейки, че търси първично огнище - прегледа освен червата и стомаха. И за наше щастие - каза ни: "Всичко е нормално, няма раково огнище".
Д-р Цончев като лекар който работи в здравната система, искам да Ви питам: Има ли в България болница, която може да приеме пациент още повече, ако този пациент е без уточнена и ясна диагноза, и където е необходимо да го пренасочва към съответното болнично отделение, а не да се налага на болния или роднините му да вършат всичко това.

Желая Ви здраве!

д-р Цончев
Мнения: 34004
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: не можем да открием диагноза

Мнение от д-р Цончев » 05 юни 2016 21:04

Човекът има диагноза в случая...

Отговори

Върни се в “Зов за помощ!”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост