ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Ново проучване разкрива за връзката между пародонтални проблем...
Състои се от мускули, фасции и връзки
Сокове, купени от магазина, съдържат много захар

не можем да открием диагноза

Набиране на дарения, благотворителна дейност, взаимопомощ.

Модератор: Приятели

blagavasileva
Мнения: 2
Регистриран на: 27 май 2016 17:40

не можем да открием диагноза

Мнение от blagavasileva » 30 май 2016 08:59

Здравейте,

Пиша Ви това писмо с надежда да ни помогнете или насочите към нещо или някой, което/който може да помогне да открием истинската диагноза за да започнем адекватно лечение. Става въпрос за мъжа ми, който е на 58 г. и в края на м. март КТ /скенер/ показа две туморни образования - единият в малкия мозък с големина 3 см., а другият между двете полукълба на главния мозък с размер 1 см. Направиха му операция /в болница "Иван Рилски" д-р Сурчев /на тумора в малкия мозък, защото беше голям. Другият го атакувахме с лъчетерапия общо 10 на брой. Изписаха го от болницата с диагноза: Дребноклетъчен карцином на бял дроб в дясно подключично на 1 ребро - окръглена сянка с размер около 20/19мм.. Насочиха ни към гръден хирург. Отидохме при проф. Петров в болница "Св.София", обяснихме случая и той на свой ред ни предложи първо да направим КТ на бял дроб. Скенера показа, че в десен горен белодробен дял, втори сегмент се визуализира солитарна нодуларна лезия с диаметър 16мм., с гладки контурни очертания, която не се променя с/д апликация на контрастна материя. След това се наложи да вземем маркерите от "Ив. Рилски" и ги отнесохме в "Св.София" да ги погледнат и те. Излязоха с решение: медулобластом на малък мозък. Междувременно ходехме на лъчетерапия и споделих с доктора, който го лекуваше за последната диагноза от болница "Св.София". Радиохирургът препоръча да направим още една хистология, тъй като двете са много различни. Направихме трета в Пирогов. Оттам доц. Каменова излезе с диагноза малигнен меланом, тъй като мъжът ми е с множество бенки по тялото и вероятно те показват нещо, защото и доц. Славова от белодробната го попита дали има бенки, които да го сърбят. Съответно следващата стъпка беше да отидохме при проф. Пейчева в Онкологична болница. Тя го погледна и каза, че няма нищо по кожата, лимфите били спокойни, но това не означавало че няма. Предложи да направим и при тях хистология, но ние отказахме, защото още повече това ще ни обърка. Междувременно направихме S100 protein и ПЕТ скенер. Изследването S100 protein показа стойности 0.192, а ПЕТ скенера показа, че се визуализират 4 находки в бял дроб: позната лезия в горен лоб на десен бял дроб с размери 15х10мм и SUV max.7, втора нодуларна находка в десен лоб на десен бял дроб с размери до 6мм., без повишена метаболитна активност. Трета нодуларна находка апикално в горен лоб на ляв бял дроб с размер до 4мм, без повишена метаболитна активност. Четвърта норуларна находка в паренхима на долен бял лоб на ляв бял дроб с размер до 2мм и без повишена метаболитна активност. Глава и шия - без фокуси. Абдомен и таз: зона на патологична метаболитна активност с 1ви сегмент на чернодробния паренхим SUV max.8,6мм.Кости: без фокуси. Заключение: Без убедителни данни за първично туморно огнище. След всичко това, обаче ние отново останахме в изходна позиция.
Преди няколко дни, ако трябва да бъда точна на 24.05.2016г. сутринта след изхождане по голяма нужда, тоалетната беше изпълнена с ясно червена кръв. Помислихме, че проблемът е в червата. Отидохме на доктор и във вторник влизаме в болница да му направят колоноскопия. След нея вече ще мислим какво да правим по нататък. Притесняваме това, че не можем да намерим диагнозата. От два месеца и половина сме влезли в някакъв филм, от който си мисля, че няма излизане. Много съм разтревожена за него, защото след операцията на главата и лъчетерапията, той не се чувства добре. Спи постоянно. Отпуснат е. Казва че нещо го притиска в гърдите и не може да диша. Вечер и денем от време на време прокашля. Има постоянен световъртеж в главата. Днес направихме туморен маркер СА 19-9 резултатът е: 27,5

Ще съм Ви изключително благодарна, ако можете да споделите опита си и да ме насочите към нещо.

Поздрави,

д-р Цончев
Мнения: 34545
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: не можем да открием диагноза

Мнение от д-р Цончев » 01 юни 2016 19:47

Тлуден въпрос... в случая става дума за доста нареднал раков процес, независимо от това , че не е решено кое е първичното огнище. Прогнозата като цяло е лоша. По отношение на кървенето - взима ли човека някакви антикоагуланти?

blagavasileva
Мнения: 2
Регистриран на: 27 май 2016 17:40

Re: не можем да открием диагноза

Мнение от blagavasileva » 04 юни 2016 19:29

Здравейте д-р Цончев,

Благодаря Ви, че отделихте време да ми отговорите!
Искам да Ви уведомя, че той не взема антикоагуланти. В предварителното писмо писах, че влизаме в болница, за да направим колоноскопия. Искам да ви информирам, че гастроентерологът, който беше запознат с неговия случай, а именно: знаейки, че търси първично огнище - прегледа освен червата и стомаха. И за наше щастие - каза ни: "Всичко е нормално, няма раково огнище".
Д-р Цончев като лекар който работи в здравната система, искам да Ви питам: Има ли в България болница, която може да приеме пациент още повече, ако този пациент е без уточнена и ясна диагноза, и където е необходимо да го пренасочва към съответното болнично отделение, а не да се налага на болния или роднините му да вършат всичко това.

Желая Ви здраве!

д-р Цончев
Мнения: 34545
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: не можем да открием диагноза

Мнение от д-р Цончев » 05 юни 2016 21:04

Човекът има диагноза в случая...

Отговори

Върни се в “Зов за помощ!”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост