ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Рядкото заболяване се проявява веднага след раждането
Бактериите не получават шанс да развият резистентност
Какво е разумно да очакваме от тях?
Плевралният излив може да е причина за задух

Ужасен проблем

Набиране на дарения, благотворителна дейност, взаимопомощ.

Модератор: Приятели

Vasilevv
Мнения: 9
Регистриран на: 08 мар 2016 00:44

Ужасен проблем

Мнение от Vasilevv » 08 мар 2016 00:57

Здравейте, надявам се това да е правилния раздел за темата ми. Ще започна от самото начало, за да стане ясно напълно всичко. Всичко започна от около преди 3 месеца, една сутрин се събудих с ужасна болка в целия стомах и лявото подребрие, трудно можех да си поема въздух, защото когато се опитвах да си поема въздух болката беше толкова неописуема сякаш всичките ми органи горят.
Ходих до бърза помощ, защото беше събота , но те ме препратиха към личната ( да съм отивал в понеделник, можел съм да стискам 2 дена поне според теб) . Отидох при личната описах и всички проблеми и тя ме изпрати при гастроентеоролог, направи ми ехография , изследвания за хепатит ( черен дроб ) , обаче изследванията учудващо нищо не показаха. 1-2 дена бях добре и си помислих, че е просто някакъв грип/инфекция понеже на предния ден бях настинал доста и се прибрах спокоен, че всичко е наред. Обаче след няколко дни болката и затрудненото дишане се върнаха с по ужасна сила и се наложи да вляза в болница. Само да вметна получих и 2 припадъка, просто както си ходих ми причерня без видна причина и съм припаднал. Като влязох в болницата ме пратиха да си правя снимка на стомаха ( рентгенова ), до колкото помня пишеш че няма наличие на въздух/газове, не съм сигурен кое от двете. Сложиха ми системи за няколко дни и ме изписаха. Отново си тръгвам и си мисля, че съм се оправил, обаче за пореден път се оказа че не съм. Първо започнаха да ми излизат нови бенки по гърба и ръцете за отрицателно време ( не са прекалено много, а и не знам до колко е притеснително ), започнаха да ми излизат и някакви малки червени петънца ( стоят като малки ранички но ярко червени), излязоха ми и 2-3 кафеви петна в областта на корема и обриви без определен период от време. Проблемите не свършват до тук, когато пия вода имам чуството че в стомаха ми нещо гори, а и в гърлото ми е някакво подобно ( просто не мога да го обясня ) , болките слава богу изчезнаха, но главно вечер имам някакво много гадно/странно мравучкане/къркорене по целия стомах/корем , което просто не ми дава мира да спя и ме побърква. И като може би за финал от 1 седмица, когато ходя до тоалетна изпражненията са буквално черни, кашести на вид и започвам сериозно да се притеснявам да не е рак. Пиша тук, защото от болницата ми обясняват как ми нямало нищо, а личната ме изпраща в болницата, после ме изписват и ме пращат пак при личната. Мислих си че имам херпес зостер ( опасващ херпес ) , защото в началото болките бяха в областта на лявото подребрие чак до гърба със схващания на левия крак ( едва си го усещах ). Отното искам да спомена , че болките вече ги няма, но ме притеснява това непрестанно къркорене/мравучкане в целия ми корем /стомах вечерно време просто не ми дава мира да спя и тази промяна в изпражненията , чак да станат черни и кашести. Някакви съвети или идеи какво да правя или към кого да се обърна , защото тук ми писна да влизам и излиза от болницата през седмица-две.

Shaider
Мнения: 472
Регистриран на: 05 май 2014 04:00
Местоположение: Бургас
Контакти:

Re: Ужасен проблем

Мнение от Shaider » 09 мар 2016 10:29

Черните изпражнения са знак, че имате някакво вътрешно кървене, което може да е от всеки един отдел на храносмилателната система – стомах, тънко и дебело черво и т.н. При това положение в случая не може да се изключи като причина и раково заболяване, но мен ме съмнява да е това причината, по-скоро някакво друго заболяване на червата или стомаха (руптура на някой от органите, ерозия, язва гастрит), но това трябва да го каже кадърен лекар.
Уважаеми читатели, и вие сте разработка на военните!!! Аз съм бай Шиле Попюрданов, не си казвам истинското име от съображения за сигурност!

Vasilevv
Мнения: 9
Регистриран на: 08 мар 2016 00:44

Re: Ужасен проблем

Мнение от Vasilevv » 17 мар 2016 04:33

Ходих на всевъзможни прегледи и специалисти и навсякъде ми казват, че ми нямало нищо :shock: :shock: :shock: . Гледаха ме на ехограф , правиха ми рентген на стомаха + всякакви изследвания кръвни/хормони/ за бактерии ( не ги помня по име повечето ) и никой нищо не откри :shock: . Вече толкова се отчаях, че нито знам какво да правя нито към кого да се обърна. От хилядите хапчета, които пих остана само слаба болка в дясната част на корем ( понякога и в кръста пак в дясно ) леко пареща и почти постоянно къркорене ( интересното е че само когато съм легнал е това къркорене, независимо дали съм ял преди това или не) . Последния специалист ми каза да отида на невролог и нещо не мога да си обясня какво общо ще имат нервите с всичките тези проблеми :shock: ..

puls100
Мнения: 563
Регистриран на: 15 фев 2015 13:05

Re: Ужасен проблем

Мнение от puls100 » 17 мар 2016 20:26

А гастрото не предложи ли гастроскопия да се направи?
Не че много разбирам, но не знам как ще установи със сигурност, че няма някаква язва в горният тракт с единят ехограф и рентгенова снимка..

Vasilevv
Мнения: 9
Регистриран на: 08 мар 2016 00:44

Re: Ужасен проблем

Мнение от Vasilevv » 19 мар 2016 18:55

След поредните изследвания имам някакви притеснения и моля някой да прегледа резултатите и да ми каже дали има нещо притеснително, защото съм на лекар чак в понеделник..


Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
ПКК 22 показателя/Full blood count
Левкоцити/WBC 7,8 G/L 3,5-10,5
Неутрофилни Левкоцити-%/ NEU-% 43,8 % 44 - 76
Неутрофилни Левкоцити - брой/NEU 3,4 g/L 2.0 - 7.8
Еозинофилни Левкоцити-%/EOS-% 2,0 % 0.00 - 6.00
Еозинофилни Левкоцити - брой/EOS 0,2 g/L 0.00 - 0.70
Лимфоцити-%/LYM% 48 % 20 - 40
Лимфоцити - брой/LYM 3,7 G/L 0,60-4,10
Моноцити-%/MONO% 6,1 % 3 - 13
Моноцити-брой/MONO 0,5 g/L 0.2 - 1.5
Базофилни Левкоцити-%/BASO% 0,0 % 0.00 - 2.00
Базофилни Левкоцити-брой/BASO 0,0 g/L 0.00 - 0.2
Еритроцити/RBC 4,9 T/L Мъже 4.20-6.20; Жени 3.70-5.40
Хемоглобин/HGB 155 g/L 130 - 180
Хематокрит/HCT 0,44 L/L 0,37 - 0,55
Ср. обем на еритроцитите/MCV 88 fl 82-98
Ср. хемоглобинова конц. в еритр./MCH 31 pg 26,5 - 32,0
Ср. хемоглобиново съдърж. в еритр./MCHC 355 g/L 295 - 360
Девиация на еритр. разпр./RDW 11,3 % 11.5-14.5
Тромбоцити/PLT 234 G/L 130 - 440
Среден обем на тромбоцитите/MPV 8,3 fL 7.50-11.50
Девиация на тромбоцитно разпределение/PDW 15,7 % 15,5-30,5
Тромбокрит/PCT 0,17 mL/L 0,002-0,450

Метаболити
Име на теста(изследване) Резултат Единици Референтна стойност Метод
Трансферин H 8.84 g/l 2.0-3.6

Притесняват ме :
занижените с 0.2% Неутрофилни Левкоцити
завишените с 8% лимфоцити
занижените с 0.2% Девиация на еритр. разпр
Най много обаче ме притеснява трансферина който е завишен почти 3 пъти..

д-р Цончев
Мнения: 33264
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Ужасен проблем

Мнение от д-р Цончев » 19 мар 2016 20:51

Аз не виждам нещо притеснително

spasova9107043215
Мнения: 5
Регистриран на: 26 авг 2016 16:23

Re: Ужасен проблем

Мнение от spasova9107043215 » 11 сеп 2016 19:14

zdraveite ve4e za vtori pat mi se slu4va ne6to stranno. zapo4vam da se izpotqvam strqga me glavata i nai ve4e vrata a kravnoto mi e normalno i v sa6toto vreme mi se gadi,nqkoi moje li da mi kaje kakav moje da e problema

д-р Цончев
Мнения: 33264
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Ужасен проблем

Мнение от д-р Цончев » 13 сеп 2016 21:37

Моля, пишете на кирилица!!

Отговори

Върни се в “Зов за помощ!”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron