Здравейте! От 6 месеца имам болки и изтръпване в лявата ръка. Лекувана съм със стероидни и нестероидни противовъзпалителни средства, болкоуспокояващи, приложиха ми физиотерапия, ЛФК, балнеолечение в Павел баня, суха екстензия.
Преди 2дена ме изписаха от НО, където ми вляха 7 банки манитол 10%500мл и Дексавен амп., Фелоран инж. В момента продължавам с физиотерапия - йонофореза с нивалин, магнит и ЛФК , Дексофен 3X1 и Милгама Н 3X1. В момента болките се засилиха. Досега съм имала само временно повлияване, а сега е обратното, дори ми изтръпна левия крак.
Имам направен скенер, ЯМР, ЕМГ.
Ще ви препиша част от епикризата: Остеохондроза на Ц5-Ц6. Спондилозни промени. Изгладена лордоза. Начални дистрофични промени от спондилозен характер. Медианна дискова протрузия на ниво Ц5-Ц6 и медианна и парамедианна дискова херния в ляво на ниво Ц6-Ц7. ПОлифазни "М' отговори. Ф вълната не се получава.
При направени консултации с независими неврохирурзи мненията по отношение на лечението ми бяха противиречиви - операция или консервативно лечение. Аз не мога да приема операцията за момента.
На 48 години съм и мисля, че трябва да отзвучи болката.
Моля Ви, кажете какво да правя?