от vasilen » 24 Май 2008 10:24
Здравейте д-р Габровски и всички които са имали подобен проблем,
Оперирах се на 18.01.08 г.от дискова херния Л3-4 вляво .През цялото време си ме болеше левия крак, а получих и остри болки в кръста и след ЯМР от 29.04.08г. се установи "спондилодисцеит Л3-4.
Опериращия лекар ми каза да лежа и след 1 месец ако се наложи ще ме оперира наново и ще постави прикрепящи пластинки....Каза ,че това възпаление не е на бактериална основа ,а асептично/какво ли значи това/и не е необходимо да пия антибиотици.
От 8.05.08 заключението на ЕМГ изследването ми е "предкоренчева увреда за Л5, S1 коренчетата двустранно и задкоренчева увреда за S1,S2 коренчета в дясно."
Направих си допълнителни консултации.
Единият лекар ми предписа да пия "линкомецин" 10 дни и аз го пия и да лежа.
Другият лекар като разгледа ЯМР уточни "левостранна квадриципсова пареза и данни за стеноза и спондилодисцеит".
Предписа ми "бипрофен"/за мен е противопоказен/и няма да го пия и също смята ,че е необходима операция след 2-3 месеца като ми мине възпалението ,с прикрепящи пластинки струваща около 10 хил.лева./-откъде ?
Прочетох в интернет за 5 случая от 2003 г. лекувани в Неврологична клиника на Медицински институт на МВР София с антибиотици в продължение на 7-10 седмици.Свързах се лично с д-р Костов ,но лечението е скъпо ,не се поема от Здравната каса,нужно е най-малко 4 седмично болнично лечение и само с лежане няма да стане нищо.И всеки ме насочва да си търся опериращия ме лекар.
Какво да правя, крака и кръста ме болят,а особенно левия ми крак изстанява .Вече 5 месеца съм в болнични,а работя като счетоводител? Към коя клиника и лекар да се насоча и какво бихте ме посъветвали?