ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Над 55% от лекарите съобщават за бърнаут
И по-конкретно неговият параметър
Теста може да открие рисковете за здравето навреме

За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Модератор: консултанти

esinka_bs
Мнения: 6
Регистриран на: 24 авг 2011 15:34

За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Мнение от esinka_bs » 18 окт 2011 15:05

Здравейте !
От около десетина години страдам от болки в кръста , които се превърнаха в дискова херния . Преди година ми беше направен ямр , на който се установи и втора д.х. Страдам от постоянни болки , които вече повече от година не затихват въпреки приеманите медикаменти .
Преди седмица се върнах от Павел Баня , където научих за инжекциите "discus compositum n mit kalmia ampullen" от лекуващ се там , който твърди че е изключително доволен и болките му са отминали . След като се позаинтересувах разбрах и за други хора които също са доволни .
Моля ако някой ги е чувал или пробвал да сподели мнение и защо ако са толкова ефикасни не се продават в България , а трябва да се поръчват от Германия и въобще дали е удачно да се лекуваш с нещо което си "чул" .
Благодаря Ви!

orthosport1
Мнения: 131
Регистриран на: 03 сеп 2010 23:02
Местоположение: sofia

Re: За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Мнение от orthosport1 » 18 окт 2011 16:17

Мисля ,че е по-удачно да отидете на преглед при специалист и с него да обсъдите начините за лечение на вашите дискови хернии.
Едва ли е най-удачния вариант да се лекувате с нещо ,което си чул от някого ...

esinka_bs
Мнения: 6
Регистриран на: 24 авг 2011 15:34

Re: За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Мнение от esinka_bs » 19 окт 2011 09:26

Аз също съм на това мнение ! Но за съжаление никое от проведените лечения не ми помага - болките са същите . А никой от лекарите при които съм ходила не са ми предлагали това лекарство , което ме навежда на мисълта , че не е познато в България т.к. само в немски сайтове го има .

matani
Мнения: 5
Регистриран на: 24 окт 2011 17:15

Re: За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Мнение от matani » 24 окт 2011 18:14

Привет,

това с което мога да Ви помогна е личния опит, с който раполагам. И аз, като Вас попаднах случайно на информацията за въпросните инжекции Discus Compositum N в търсенето си на алтернативи за повлияване на дисковата херния и възпалението.. различни от конвенционалните Мовалис, Милгама, Мидокалм, Аркоксия, Флостерон, Дипрофос и т.н.

Има доста обширна тема за дисковата херния във форума на БГ Мама по въпроса (между другото). Самият аз имам доскова херния на Л5С1, диагностицирана с ЯМР. При мен има непрекъснати болки .. кога по-силни, кога по-слаби..кога непоносими ниско в дясната част на кръста..както и изтръпване по десния крак и болки в стъпалото. Тъй като всички хора, които са ги ползвали изказват само положителни мнения за тях...реших да опитам и аз. И тъй, като самите инжекции са класифицирани, като хомеопатично средство в Германия (а там хъката-мъката няма)..то реших, че ако не помогне...няма и да навреди. Дори предварително прегледах съставките от листовка на инжекциите, която намерих качена в сайта на производителя (http://www.heel.com/) в интернет, за да се уверя, че не съдържат нищо друго освен натурални съставки.

Та, поръчах си ги от немска аптека, която доставя до България.. пристигнаха ми директно у дома по DHL само за няколко дни. В 1 опаковка са 10 ампули за 1 курс на лечение (по информация, която събрах на година се провеждат от 2 до 4 курса) и започнах да си правя по 1 ампула мускулно на ден.

На 3-я - 4-я ден... така нареченото мравучкане и изтръпване по десния крак...изчезна, а от острите болки и слабостта в кръста, които сутрин ми пречеха дори да си вържа обувките, остана само едно тъпо усещане ... колкото да ми напомн, че там все пак "има нещо". Към края на курса вече се чувствах... почти нормален човек, започнах отново да извършвам регулярните дейности от ежедневието без болезнения дискомфорт, който имах преди. Тук е редно да упомена, че все пак..гледам да се пазя.. от към физически натоварвания, настинки и т.н.... това все пак е и ще си остане слабо място..вероятно за винаги.

В момента правя 2-ри курс на лечение, като поставям по 1 инжекция през 1-2 дни, като възнамерявам след месец-два...да проведа 3-ти курс..с по 2 инжекции на седмица, нещо като поддържаща терапия.

Та, след като опитах..мога да кажа, че вече и аз съм един от онези, които биха препоръчали инжекциите на всеки, който чувства че се намира в задънената улица на конвенционалното "лечение и обезболяване".

Самият аз бих се радвал да разбера на какъв точно принцип действат въпросните инжекции, макар че най-вероятно ефекта се дължи на силно противовъзпалително и обезболяващо действие, с тази разлика че е хомеопатичен продукт без странични ефекти (което не е никак малко). За жалост единственото по-обширно изследване, което открих е дисертация писана 2008-ма година в университета в Йоханесбург, но... някак си не издържах да прочета всички 120 страници :)

Успех и ако мога да съм полезен с нещо друго, пишете!

esinka_bs
Мнения: 6
Регистриран на: 24 авг 2011 15:34

Re: За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Мнение от esinka_bs » 04 ное 2011 16:10

здравейте !
Благодаря Ви Матани за обстойното резюме !
Радвам се че сте си облекчили болките и ви пожелавам успех за в бъдеще !
НО има едно голямо НО !
"ЗАРИБИХ" се аз за въпростине инжекции и започнах да проучвам . Имам познат лекар в германия и се свързах с него за да проучи въпроса за тези инжекции . Като говорих с него той много се учуди че въобще не ги е чувал , но все пак пое ангажимента . Отговори ми след около 10-ита дни като ми се извини за забавянето , но никой в болицата в която работи не ги е чувал и ги няма в никакви справочници . Това много го узадъчава но продължава да разнищва пролема . Най накрая открил че въпросните инжекции са за животни и ме предупреди изрично да не рискувам тъй като може да увредят някой друг орган .
Аз като една типична българка , въпреки че му имам голямо доверие и знам че няма да ме излъже не му повярвах . Започнах мое си разследване :) Тръгнах от сайта на хийл там има даден телефон за контакт в България . Звъннах препратиха ме на друг телефон и така и така най накрая се свързах с въпросната госпожа . Поисках й информация за инжекциите без да разяснявам че съм питала и другаде . Тя ми обясни че фирмата хийл произвеждала лекарства за животни и за хора /което ясно се вижда в сайта / и ми каза че тези инжекции които се предлагали в германия били за животни , а от австрия украйна и още някъде били за хора .
Та питам се аз как може една и съща фирма да произвежда едно и също лекарство с едно и също има в различни държави за различни неща ?
Нещо има гнило в цялата тази работа и затова аз реших да не се занимавам повече и да не рискувам с тези инжекции .
Поздрави и Успех !

niko11
Мнения: 3
Регистриран на: 20 ное 2011 00:54

Re: За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Мнение от niko11 » 20 ное 2011 01:09

В Германия наистина се продава Discus Compositum за ветеринарни цели,но той е от 5 мг.За хора е 2.2,но не се продава в Германия.Има го в Русия,Украйна,Италия,Австрия..
Discus compositum N mit Kalmia се продава на таблетки и ампули за инжекции(тази форма е основно използвана и тук)Състава е Дафинов лист,анасон и някава форма на Живачен окис.Всичко това е в хомеопатично разреждане,така че едва ли ще навреди,а и много хора са получили облекчение.
Ако питате някой лекар алопат за което и да е хомеопатично лекарство ще каже,че няма да помогне.:)

niko11
Мнения: 3
Регистриран на: 20 ное 2011 00:54

Re: За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Мнение от niko11 » 20 ное 2011 01:21

Имената не са едни и същи. В Германия се продава Discus compositum ad us. vet. Ampullen,в другите държави е Discus compositum без други букви след името.Предполагам,че просто не е регистриран навсякъде,както и тук в БГ.
Това се продава в Германия :
http://www.heel.de/Heel_de_Search_Resul ... iveID=1122

matani
Мнения: 5
Регистриран на: 24 окт 2011 17:15

Re: За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Мнение от matani » 30 ное 2011 01:36

Значи, ако трябва да съм изцяло откровен...все ми е тая дали са за животни, хора или извънземни... :) Когато човек го боли, търси начини (преди да легне под ножа) и ако тези начини заобикалят конвенционалното прилагане на кортикостероиди и нестероидни противовъзпалителни, то аз ги приветствам. А това, че лекар не е чувал за тях... не мисля, че някой ще се изненада. В голямата си част лекарите, които практикуват конвенционална медицина са коне с капаци и пред това да помислят за алтернатива биха предпочели с едно махване на ръката да те пратят на операционната маса :)

Аз съм доволен от резултатите, наред с много други, които споделят в интернет. Разбира се, човек следва да проучи и прецени сам за себе си.

За информация на niko11, който казва че в Германия не се продават 2,2мг.. не е така. Точно 2,2мг ампули си купувам от немска аптека, инжекционен разтвор предназначен за човешки същества (не знам как по-точно да го напиша), наличието на абзац за кърмещи жени в листовката на Discus Compositum N mit Kalmia 2,2mg би следвало да е достатъчно красноречив, че не са предназначени за четириноги :)

Колкото до съставките, има листовки в интернет, колкото искате. Хомеопатичен продукт.

kaloyana
Мнения: 1
Регистриран на: 02 яну 2012 12:38

Re: За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Мнение от kaloyana » 02 яну 2012 12:51

Здравейте, и аз искам да ви кажа за въпросните инжекции по повод коментара по-горе!Не знам на какъв доктор сте попаднали в Германия и как така не е чувал за тези инжекции-нито той , нито колегите му!В момента държа въпросните ампули в ръце, закупени от Германия, от 2.2мл., на Нееl, ......и то за хора!От днес започвам да си ги бия, аз съм с две дискови хернии!В България не съм ходила на лекар, в чужбина ми казаха да търпя колкото мога преди да пристъпя към оперативно лечение!Старая се да избягвам химиите,но както сигурно много добре ме разбирате това доста трудно в някои дни!Този продукт ми се струва най-добрата възможност, точно защото е хомеопатичен!Е, започвам, скоро ще ви пиша за резултатите!

J.Krastev
Мнения: 1
Регистриран на: 16 яну 2012 19:11

Re: За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Мнение от J.Krastev » 16 яну 2012 19:32

Здравейте всички, споделили неволята си след случката "секване на кръста"! Аз съм потърпевш, който след първия "случай" редовно средно два пъти на три години явлението се повтаряше. Какви ли не лекарства и лечения не опитах...докато някой ми каза за за Дискус инжекциите. Имах възможност и си го купих от Германия. Три години си правих два пъти годишно курс по 10, след което 15 години не беше ми се случвало... до четвъртък 12 януари тази година. Така че според мен лекарството действа. Обадих се на съученик лекар в Германия и той не го знаеше. Мисля, че в България трябва да има някой, който да го предлага. Моля, който знае за такъв да даде контакт тук, защото ще ми бъде трудно сега да го изписвам Германия, за което предварително благодаря. Й.Кръстев

matani
Мнения: 5
Регистриран на: 24 окт 2011 17:15

Re: За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Мнение от matani » 17 яну 2012 14:36

Здравейте, г-н Гръстев

за съжаление не се дистрибутира в България, не знам защо. За радост обаче има немски аптеки, които доставят до България. За да не се тълкува, като реклама съм Ви пуснал адреса на една от тях на лично съобщение. Успех

glk78
Мнения: 1
Регистриран на: 21 яну 2012 14:05

Re: За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Мнение от glk78 » 21 яну 2012 14:07

Здравейте! Бихте ли могли да ми пратите линк към въпросната аптека, на лично съобщение или на kostadinov.g@gmail.com . Бих искал да поръчам от този продукт за мой близък. Благодаря предварително!

д-р Цончев
Мнения: 34558
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Мнение от д-р Цончев » 23 яну 2012 15:23

Според мен такава информация можете да споделяте във форума, не виждам някаква реклама тук.

matani
Мнения: 5
Регистриран на: 24 окт 2011 17:15

Re: За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Мнение от matani » 23 яну 2012 16:05

От опит, д-р Цончев, от опит. Все ще се намери някой да каже, че не идеята да бъдеш полезен те води, а това че работиш на % от продажбите :lol: Случвало се е и в други форуми, по съвсем различни поводи. Но, след като намирате споделянето на подобна информация за уместно, радвам се.

Аптеката от която аз купувам е: http://www.apo24.de/

Имайте предвид, че за поръчки извън Германия имат минимална стойност на поръчката. Връзват се минимум 3 опаковки Дискус Композитум (или нещо друго на същата стойност) + транспорт за да можете да поръчате с доставка до България.

За съжаление в момента не виждам да предлагат това, за което говорим, а именно Discus Compositum N mit Kalmia 2,2ml 10 ампули в опаковка. Често зареждат, така че скоро сигурно ще ги изложат пак.

Друга аптека, която обаче ги има в момента и изпраща до България е :

http://www.tablettenbote.de

Ето и директен линк:

http://www.tablettenbote.de/details.htm ... iltermenu=

Държа да отбележа обаче, че аз не съм пазарувал от втората аптека до момента.

Успех и ако има нещо друго с което мога да съм полезен, не се притеснявайте да ми пишете.

д-р Цончев
Мнения: 34558
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: За инжекциите discus compositum n mit kalmia

Мнение от д-р Цончев » 25 яну 2012 14:53

Аз се опитвам сравнително да преценявам кое е реклама и кое е полезно, понякога оставям дори и чисто рекламни постове, ако преценя че са полезни.... в конкретния случай мисля че е полезно, благодаря.
И разчитам потребителите да са съвестни все пак, има си място за реклама и обяви - да се ползва.

Отговори

Върни се в “Дискова херния. Дископатия. Болки в гърба, кръста и шията”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron