Мнение
от keysi_7 » 28 мар 2009 15:18
Няма да променям заглавието, кето е написал потребителя приди мен, защото аз също искам да кажа НЕ ХОДЕТЕ ДА СИ ПРАВИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ В КЛИНИКА "ВИТА"!!!!!!!!!!!!!!!!
Считам, че съм добър и възпиитан, човек, но това, кето ми се случи в тази клиника и това, кето там ми причинаха на психиката, надминава всякакви граници. И колкото и да ми се иска да оставя всичко зад гърба си, реших, че няма да е справедливо да си замълча, защото и на други като мен може да им се случи същото, а това което преживях и на най-големия си враг не го пожелавам!!!!!
И така, наложи ми се да си направя кръвни изследвания във връзка със заминаването ми за чужбина, тъй като компанията за която ще работя има такова изискване. Заедно с колегите ми избрахме клиника "Вита" за за си направим изследванията, защото други ни я препоръчаха. Както и да е, направихме си пълната гама изискуеми кръвни изследвания и когато дойде ред да си ги вземем и да получим заключението от лекар-интернист, на мен ми бе съобщено, че тестът ми за HIV е дал положителен резултат. Сами разбирате, че тази новина ме срина за секунди и обезмисли живота ми. Да не говорим, че не можех да си обясня откъде ми дойде това???? Аз съм млада жена, интелигентна, с образование и то медицинско и достатъчно знания за да съм наясно с тази смъртоносна болест и за да зная как да се предпазвам.Но,в този момент не можех да мисля адекватно и просто повярвах, че теста ми наистина е положителен. Лекарят-интернист ми каза, че ще ми изпратят кръвта за потвърждение в института по вирусология (което е и правилно да се направи в случая) и че на следващия ден ще получа окончателния резултат. Да, но как се преживява до следващия ден, когато са ти казали,че си се заразил със най-страшната болест на съвремието?????????? НЕ МОГА С ДУМИ ДА ОПИША КОШМАРА ПРЕЗ КОЙТО ПРЕМИНАХ, БОЛКАТА, УЖАСА, УЖАСА, УЖАСА!!!!!!!!!!!!!! Изпаднах в шок, сринах се. И как преживях следващите 12 часа само аз си зная. Но, слава богу, че намерих сили още рано сутринта на другия ден да отида лично в института по вирусология и да пискам ново кръвно изследване за HIV. Лекарят там като ме видя, разтреперана, полужива и объркана до безпаметност, едвам ме успокои за да ми каже, че ще ми вземат кръв и при тях със сигурност ще се види дали наистина пробата ми е положителна. Веднага ми взеха кръв и ми направиха първо момнетен тест, който показа ОТРИЦАТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ! Но за за да се потвърди напълно този моментен тест, трябваше да се направи и най-важният тест по изпитаната технология в института по вирусология. Четири часа по-късно, като Божия милост, чух и видях с очите си, че тестовете ми за HIV са КАТЕГОРИЧНО ОТРИЦАТЕЛНИ и че няма дори нотка на съмнение, че аз нито съм болна, нито съм носител на тази страшна болест!!!!!!!!!!!!!!!!! Междувременно беше пристигнала и пробата ми от клиника "Вита", която също подложиха на изсладване и тя също показва ОТРИЦАТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ!!!!!!!
Знаете ли, за това, което ви говоря, думите просто не стигат. Бях толкова стресирана и изтормозена, че вече не правех разлика между ужаса и облекчението от това, че сам здрава и нищо ми няма. След като се посъвзех и поуспокоих, отидох до клиника "Вита" и се срещнах с лекарката от лаборатарията. Тя се отнесе учтиво с мен и ми обясни, че там работят с "много точна техника"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Може би!?!? Но кой ще ми обясни, как така, точната им техника показа, че една напълно здрава жена е заразена с най-страшния вирус????????????????????????????????????? Честно казано, не ми се спореше и не ми се говореше дори. Просто си взех резултата с вече потвърдената отрицателна проба и си тръгнах с единстеното желание повече да не се връщам в тази клиника. Сигурна съм, че друг на мое място би потърсил сметка от ръководството на клиниката, но аз мисля, че каквата и сметка да търся, нищо не може да ми върне съсипаните нерви и нищо не може да ми компенсира ужаса и болката, които преживях. Моето лично мнение, е че е НЕДОПУСТИМО И НЕЧОВЕШКО, да се постъпва така с хората. Изследванията, каквито и да са те, са сериозно и отговорно нещо. Да, те не са диагноза, но са предпоставка за такава и е задължително да са точни. Да, стават и грешки. Но една такава грешка беше на път да съсипе живота ми и живота на моите близки. Аз няма никого да съдя. Просто, считам, че ако бях ръководител на тази клиника и видя, че се получават такива грешки, щях да проверя техниката, с която се изработват изследванията и щях да осигуря такива средства (тестове, реактиви и т.н.) които да са сигурни и надеждни. Защото НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СИ ИГРАЕ СЪС СЪДБАТА И ЖИВОТА НА ХОРАТА!!!!!!!