Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Противодейства и на депресията
Има и противоракови свойства
30 ккал по-малко на ден удължават живота с 30%
Хранене на бременната и бебето, болката при раждането и летнит...
реклама

Не ходете в частна клиника Вита и лекарите там!!

Заболявания на дебелото черво и ануса

Модератор: консултанти

Kashmira
Мнения: 3
Регистриран на: 24 юни 2008 20:25

Не ходете в частна клиника Вита и лекарите там!!

Мнениеот Kashmira » 17 окт 2008 09:58

Не ходете в частна клиника Вита и лекарите там!!
от Kashmira на Пет Окт 17, 2008 6:56 am

Преди около половин година получих силно кръвотечение от възпалени хемороиди. Понеже личният ми лекър беше приключил за деня и не можех да го открия ми се наложи да потърся друго лечебно заведение. Понеже бях чела разни суперлативи за работата на доктор П.Русев реших да отида в клиника Вита където по настоящем работи.Там ми записаха час уж за него но на другият дев на прегледа разбрах, че него го нямало и ще ме преглежда друг лекър. Така и не разбрах кой е, но обещавам, че ще разбера и ще му побликувам името, за да не стапва никой там повече. Прегледа беше ужасен, лекаря се държеше непристойно грубо да не казвам жестоко, като не ми е правил някакво сложно изледване. Каза ме, че имам хемороиди, но и полипи, което направо ме срази и много ме притесни. Не ми обясни какво следва от тук на сетне, не ми даде никакъв резултат от направеното иследване ами ме отпрати с еднин блистер и Детралекс и разбирасе с думите чакам ви другата седмица, защото щяло да се наложи да се виждаме често. За мен това често обаче не ми прозвуча добре, колко често...и все по 30 лева лева... На другият ден след дълбоките ме терзания и лутане в форуми, за да разбера какви са тия полипи, разбрах, чене са играчка и трябва да ми се направят иследвания, и да се вземе биопсия. Това ще ви го каже всеки добър лекър,при най-малкото съмнение за полип се прави колоноскопия и се взима биопсия. Така с тази тежест и стар се лутах дълго време, докато не получих един ден много силен кръвоизлив. Личният ми лекар, каза, че не знае къде да ме прати, защото в поликлиниката която съм нямало такива специалисти и аз тръгнах сама. Този път обаче успях, намерих страхотна болница..няма да и пиша името, за да не рши някой, че подбивам авторитета на една за сметка на друга болница. Там лекаря моментално ме назначи ден и час за фиброколоноскопия, след направената ми се оказа, че нямам никакви полипи ами само обострени хемороиди. Сега поне знам какво лекувам или пони какво имам.
Лекърят в Вита освен, че се държа грубо..ме изкара раково болна...измачи ме и аз на 26 години взех да правя планове какво имам да свършвам преди да умирам, което е ужасно...не ми издаде документ...не ми е направил преглед..и е поставил грешна диагноза.
Съветам ми да не си давате парите на такива клиники или поне на тази...ако имате подобен проблем не тарсете лекари със сложни специалности..проктолози...нужен ви е гастроентеролог, който ще ви насочи при нужда. Оновното изледване за откриване на рак на дебелото черво, хемороиди, полипи, фисури и т.н тава с фибро колоноскопия..прави се със пълна упойка, не е упасна, не се налага престой дълъг в болница при правенето на самото иследване.
Желая ви здраве и се надявам да съм помогнала на хората , които са в дилема като мен какво да правят..със сигурност поне ще знаят да не ходав в клиника Вита и при колегата на доктор П.Русев...надявам се той да прочете това и да каже името на колегата си, който е толкова смел да прави такива иследвания и да дава такива красиви диагнози.Kashmira

Мнения: 2
Регистриран на: Вто Юни 24, 2008 5:25 pm
Лично съобщение

keysi_7
Мнения: 1
Регистриран на: 28 мар 2009 14:20

Не ходете в частна клиника Вита и лекарите там!!

Мнениеот keysi_7 » 28 мар 2009 15:18

Няма да променям заглавието, кето е написал потребителя приди мен, защото аз също искам да кажа НЕ ХОДЕТЕ ДА СИ ПРАВИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ В КЛИНИКА "ВИТА"!!!!!!!!!!!!!!!!
Считам, че съм добър и възпиитан, човек, но това, кето ми се случи в тази клиника и това, кето там ми причинаха на психиката, надминава всякакви граници. И колкото и да ми се иска да оставя всичко зад гърба си, реших, че няма да е справедливо да си замълча, защото и на други като мен може да им се случи същото, а това което преживях и на най-големия си враг не го пожелавам!!!!!
И така, наложи ми се да си направя кръвни изследвания във връзка със заминаването ми за чужбина, тъй като компанията за която ще работя има такова изискване. Заедно с колегите ми избрахме клиника "Вита" за за си направим изследванията, защото други ни я препоръчаха. Както и да е, направихме си пълната гама изискуеми кръвни изследвания и когато дойде ред да си ги вземем и да получим заключението от лекар-интернист, на мен ми бе съобщено, че тестът ми за HIV е дал положителен резултат. Сами разбирате, че тази новина ме срина за секунди и обезмисли живота ми. Да не говорим, че не можех да си обясня откъде ми дойде това???? Аз съм млада жена, интелигентна, с образование и то медицинско и достатъчно знания за да съм наясно с тази смъртоносна болест и за да зная как да се предпазвам.Но,в този момент не можех да мисля адекватно и просто повярвах, че теста ми наистина е положителен. Лекарят-интернист ми каза, че ще ми изпратят кръвта за потвърждение в института по вирусология (което е и правилно да се направи в случая) и че на следващия ден ще получа окончателния резултат. Да, но как се преживява до следващия ден, когато са ти казали,че си се заразил със най-страшната болест на съвремието?????????? НЕ МОГА С ДУМИ ДА ОПИША КОШМАРА ПРЕЗ КОЙТО ПРЕМИНАХ, БОЛКАТА, УЖАСА, УЖАСА, УЖАСА!!!!!!!!!!!!!! Изпаднах в шок, сринах се. И как преживях следващите 12 часа само аз си зная. Но, слава богу, че намерих сили още рано сутринта на другия ден да отида лично в института по вирусология и да пискам ново кръвно изследване за HIV. Лекарят там като ме видя, разтреперана, полужива и объркана до безпаметност, едвам ме успокои за да ми каже, че ще ми вземат кръв и при тях със сигурност ще се види дали наистина пробата ми е положителна. Веднага ми взеха кръв и ми направиха първо момнетен тест, който показа ОТРИЦАТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ! Но за за да се потвърди напълно този моментен тест, трябваше да се направи и най-важният тест по изпитаната технология в института по вирусология. Четири часа по-късно, като Божия милост, чух и видях с очите си, че тестовете ми за HIV са КАТЕГОРИЧНО ОТРИЦАТЕЛНИ и че няма дори нотка на съмнение, че аз нито съм болна, нито съм носител на тази страшна болест!!!!!!!!!!!!!!!!! Междувременно беше пристигнала и пробата ми от клиника "Вита", която също подложиха на изсладване и тя също показва ОТРИЦАТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ!!!!!!!
Знаете ли, за това, което ви говоря, думите просто не стигат. Бях толкова стресирана и изтормозена, че вече не правех разлика между ужаса и облекчението от това, че сам здрава и нищо ми няма. След като се посъвзех и поуспокоих, отидох до клиника "Вита" и се срещнах с лекарката от лаборатарията. Тя се отнесе учтиво с мен и ми обясни, че там работят с "много точна техника"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Може би!?!? Но кой ще ми обясни, как така, точната им техника показа, че една напълно здрава жена е заразена с най-страшния вирус????????????????????????????????????? Честно казано, не ми се спореше и не ми се говореше дори. Просто си взех резултата с вече потвърдената отрицателна проба и си тръгнах с единстеното желание повече да не се връщам в тази клиника. Сигурна съм, че друг на мое място би потърсил сметка от ръководството на клиниката, но аз мисля, че каквата и сметка да търся, нищо не може да ми върне съсипаните нерви и нищо не може да ми компенсира ужаса и болката, които преживях. Моето лично мнение, е че е НЕДОПУСТИМО И НЕЧОВЕШКО, да се постъпва така с хората. Изследванията, каквито и да са те, са сериозно и отговорно нещо. Да, те не са диагноза, но са предпоставка за такава и е задължително да са точни. Да, стават и грешки. Но една такава грешка беше на път да съсипе живота ми и живота на моите близки. Аз няма никого да съдя. Просто, считам, че ако бях ръководител на тази клиника и видя, че се получават такива грешки, щях да проверя техниката, с която се изработват изследванията и щях да осигуря такива средства (тестове, реактиви и т.н.) които да са сигурни и надеждни. Защото НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СИ ИГРАЕ СЪС СЪДБАТА И ЖИВОТА НА ХОРАТА!!!!!!!

Потребителски аватар
blader
Мнения: 2010
Регистриран на: 02 апр 2007 00:37
Местоположение: София

Re: Не ходете в частна клиника Вита и лекарите там!!

Мнениеот blader » 28 мар 2009 22:35

А ние откъде да сме сигурни, че вие не сте представители на други организации с подобна цел и да ни надъхвате в противното?
Medical student in Medical university of Sofia

julian_78
Мнения: 1902
Регистриран на: 07 дек 2008 22:50
Местоположение: Варна

Re: Не ходете в частна клиника Вита и лекарите там!!

Мнениеот julian_78 » 29 мар 2009 00:59

Стига де, изказванията звучат толкова искрено. Аз им вярвам на хората.

Потребителски аватар
blader
Мнения: 2010
Регистриран на: 02 апр 2007 00:37
Местоположение: София

Re: Не ходете в частна клиника Вита и лекарите там!!

Мнениеот blader » 31 мар 2009 23:43

А аз не, защото станах свидетел наскоро за подобни изказвания по едни организации и предприятия с медицинска тематика и насоченост, та се очудих как става и на края на цялата история разбрах, че всичко е - плащаме на двама,трима пациенти с безплатно лечение и плюй по някой от конкуренцията в интернет.
Medical student in Medical university of Sofia

petia05
Мнения: 1
Регистриран на: 19 фев 2011 13:41
Местоположение: sofia

Re: Не ходете в частна клиника Вита и лекарите там!!

Мнениеот petia05 » 19 фев 2011 13:46

Do kashmira
Zdravei bi li mi kazala imeto na klinikata v koqto si se izledvala,za da kaja na ba6ta mi koito si misli 4e ima rak na debeloto 4ervo tai kato i na nego mu kazaha 4e ima polipi po 4ervoto.Toi sa6to postoqnno za tova misli i se pritesnqva.
Blagodarq.....

stambe
Мнения: 468
Регистриран на: 20 ное 2010 15:01
Местоположение: sofia

Re: Не ходете в частна клиника Вита и лекарите там!!

Мнениеот stambe » 19 фев 2011 14:46

полипа е тумор от доброкачествен произход който има вероятност да се изроди в злокачествен,не бива да се притеснява просто трябва да отиде и да се махне полипа.

Dr.Atanassov
Мнения: 662
Регистриран на: 07 дек 2007 01:30

Re: Не ходете в частна клиника Вита и лекарите там!!

Мнениеот Dr.Atanassov » 19 фев 2011 15:55

Всяка гастроентерологична или хирургична клиника има възможности да уточни диагнозата и да определи какво трябва да се направи.
Доц. Теодор Атанасов, ДМ, FACS
Болница "Софиямед"
http://www.teodoratanassov.com


Върни се в “Хемороиди и анални фистули”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост