Страница 1 от 1

болка под пъпа

Публикувано: 02 апр 2017 18:40
от gostenina33
Здравейте! Аз съм мъж на 33г. и търся помощ и съвет! Проблемите ми започнаха преди около 6 месеца. Появи ми се тъпа болка под пъпа( около 4-5 пръста надолу точно по средата), която усещам като подуване и тежест. Не е постоянна, но се появява почти всеки ден за няколко часа( имаше един период от около 10 дена в който не ме болеше изобщо). Някой път ме боли когато съм гладен, друг път след като ям. Понякога се будя сутрин с болки друг път не - започват от обяд и така до вечерта. Имам апетит, ходя нормално по голяма и малка нужда. Първо ходих на уролог, който ме лекуваше от песъчинки... оказа се че не е това. После стигнах до операция на пъпна херния и както се сещате не беше и това. След това първи гастроентеролог който ме лекуваше с пробиотик и дуспаталин от които имах леко подобрение, но болката неотшумя. После личната ми каза че всичко е на нервна почва и ми изсписа АД от които също имах някакво подобрение( започна да ме боли по-слабо и по- рядко) но болката не изчезна. От там при друг гастроентеролог който ме лекуваше от колит, но пак без особен резултат. Освен ехограф, рентген и пълна кръвна картина ( които не показват нищо т.е. всичко е наред) не са ми правили други изследвания! Всички доктори казват че това е достатъчно и всичко е на нервна почва. Просто да се успокоя. За целия период бях отслабнал с 12 килограма, но през последния месец си върнах половината. Незнам сега накъде! Да настоявам ли за колоноскопия или просто да се доверя на докторите и да се помъча да бъда спокоен( човек като го боли нещо може ли да е спокоен?). Възможно ли е тези болки да са на нервна почва? Страдам от стрес на работното място, но като изключим това не съм имал никакви стресови ситуации и някакви лични проблеми към момента на поява на болката!

Re: болка под пъпа

Публикувано: 05 апр 2017 21:14
от д-р Цончев
Колоноскопията най-малкото ще допълни набора от изследвания и ако и там всичко е чисто значи всичко е наред.

Re: болка под пъпа

Публикувано: 30 апр 2017 16:20
от gostenina33
Поставиха ми диагноза болест на Крон. Може ли да ми дадете малко повече информация за това. Изписаха Ми салофалк 4х2 и флажил 2х2 за 14 дена( само флажила). След 3 месеца съм на контролен преглед. Имате ли информация за метод на лечение наречен ЗРХТ?

Re: болка под пъпа

Публикувано: 30 апр 2017 20:27
от д-р Цончев
На форума има голям раздел за това заболяване - прочетете там коментарите.

Re: болка под пъпа

Публикувано: 27 юли 2017 15:00
от gostenina33
Здравейте отново! Преди два дена ми мина контролната колоноскопия която показа че нямам подобрение от лечението с Буденофалк и Салофалк( все пак имам някакво според мен, защото поне болките ми почти спряха. боли ме рядко и слабо)! Сега започвам лечение със Имуран. Докторите казаха че тъй като пораженията не са особенно сериозни(пораженията ми са в двата края на тънкото черво. стомаха и дебелото са чисти) все още е рано да се мисли за биологично лечение! Както съм Ви писал преди, досега не съм имал разтройство и/или кръв в изхожданията, само слуз понякога. Притеснява ме това, че продължавам да слабея, при положение че ям много и на често. Имам апетит не ми се гади, не повръщам, кръвните изследвания са ми в норма! Правих изследвания за паразити, щитовидна жлеза и някакъв туморен маркер(по съвет на лекар) и всичките са ми ОК.В момента съм 82кг при ръст 185.Отслабнал съм 16кг за период от 9-10 месеца. Доктора който ме прегледа преди 2 дена каза че "такова отслабване не би следвало да е от Крона", но и не предполага друго тъй като всичко изглежда да е ОК от изследванията ми. Какво пропускат докторите и какво мога да предприема аз? Благодаря Ви предварително за вниманието!

Re: болка под пъпа

Публикувано: 29 юли 2017 20:30
от д-р Цончев
Според мен е по-скоро очакваемо за отслабнете, в крайна сметка е нарушена резобцията...

Re: болка под пъпа

Публикувано: 24 авг 2017 15:45
от gostenina33
Здравейте! В последната ми епикриза пише, че имам три ерозивни лезиии в терминалнен илеум и афтоидни лезиии в дуоденум. Както съм Ви писал преди болката която изпитвам е между слабините и пъпа. Чисто физически отговарят ли описаните поражения на мястото на болката? Освен това изпитвам почти постоянна умора и отпадналост! Това нормално ли е при Крон? Благодаря за вниманието!

Re: болка под пъпа

Публикувано: 15 сеп 2017 07:23
от gostenina33
Здравейте! Вчера си направих контролно изследване на кръвта и се оказа че MPV ми е със стойност 4.6 при референтни 7.2-11.5, а също имам и дефицит на витамин Д! Всички други показатели са ми в нормата. Хемоглобина ми е 152, СУЕ - 6, CRP - 2. Както бях писал по-горе се чувствам постоянно уморен и сега май разбирам на какво се дължи това. Въпроса ми е мога ли само с храна да подобря тези стойности или задължително се приемат медикаменти? Благодаря предварително за вниманието!

Re: болка под пъпа

Публикувано: 18 сеп 2017 23:00
от д-р Цончев
Ако само това са ви оплакванията аз лично не виждам нужда от медикаменти...

Re: болка под пъпа

Публикувано: 19 сеп 2017 11:18
от gostenina33
Благодаря за отговора! По принцип ме притеснява свалянето на кг, а също и болката под пъпа която все още ту я има ту я няма. Вече съм 81кг и не знам до кога така?

Re: болка под пъпа

Публикувано: 24 сеп 2017 19:22
от д-р Цончев
Ако това спадане на тегло продължи ще трябва да се търси причината...

Re: болка под пъпа

Публикувано: 29 сеп 2017 13:37
от gostenina33
Възможно ли е болката и отслабването да са свързани с проблеми с простатата или пикочния мехур? Преди диагнозата Крон съм преглеждан от трима различни уролози, който не откриха никакви отклонения. Включително ми правиха и рентгенова снимка за камъни в бъбреците, а после изследвания за бактерии в урината и всичко ми е чисто. простатата не ми е уголемена и от там всъщност тръгнах на прегледи по гастрота! Дали е възможно уролозите да са пропуснали нещо? В една от рентгеновите снимки пише"единично водно - въздушно ниво илео-цекално". Какво значи това?

Re: болка под пъпа

Публикувано: 04 окт 2017 21:38
от д-р Цончев
Нищо конкретно не означава, въздух в червата...
Според мен няма връзка с простатата