ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Здравословните храни и напитки от магазина, често не са такива
Един на всеки четирима младежи е получавал сексуални съобщения
Дали лекият стрес може да се приема все още за мобилизиращ?!

Хемороиди - Операция- LONGO

Заболявания на дебелото черво и ануса

Модератор: консултанти

Готвача
Мнения: 12
Регистриран на: 25 яну 2010 23:06
Местоположение: София

Хемороиди - Операция- LONGO

Мнение от Готвача » 25 яну 2010 23:46

Здравейте, на 17.01.2010 ме оперираха в Пирогов от хемороиди - крайна степен четвърта. Тъй като по въпроса информацията е малка, неясна и в повечето случеи доста противоречива, надявам се подробно описвайки моите преживявания да помогна на много хора които имат подобни проблеми.

Защо се наложи операция?

Хемороиди имам от близо тридесет години. Или тока си мисля. Разбира се отначало беше неангажиращо, докато тридесет години по-късно хемороидите ми,които са вътрешни, дори когато просто ходех до кварталния магадин да пазарувам, излизаха по няколко пъти и се налагаше дискретно с ръка да ги прибира. Също и в работата. Наложи се да напусна и трябваше да взема мерки за дългосрочно решаване на проблема.

Проучването

Аз съм недоверчив и реших да получа по-реална информация. Къде извършват операцията, какви възможности има, кои доктори и медицински заведения имат значим опит в този вид операции / не ги правят от месец / , цена, резултати, които могат да се очакват, китайски, немски или американси Лонго -"Вибратори"- Стаплери и т.н. Нали се сещате, все пак става дума за моя "Задник ".
Първо ходих в клиниката на д-р Желязков в Борово- София. Той е специалист проктолог - т.е. задници, хемороиди, запек, лениви черва и т.н. Той потвърди диагнозата "Хемороиди - 4". Тъй като се установи че са прекалено възпалени ми предписа медикаменти за успокояване на хемороидите в рамките на един месец с надеждата да ги бандира, въпреки че са много и големи. Доктора е много добър, но не извършва операции.
След като през първите три седмици лекарствата - Детралекси, мазила, свещички и т.н. - не помогнаха никак, реших през последната седмица да експериментирам и други. Ефект Никакъв. т.е. Когато трябва да се реже просто трябва.

Готвача
Мнения: 12
Регистриран на: 25 яну 2010 23:06
Местоположение: София

Re: Хемороиди - Операция- LONGO

Мнение от Готвача » 25 яну 2010 23:59

Продължение

След като разбрах че бандирането не става, отидох в Унион клиник на бул. Цар Борис. Понеже знам какво е отношението на някои читатели от форумите към въпросната клиника бих желал да заявя че нито ги защитавам и твърдя че са супер, нито ги отричам като некомпетентни. За около месец ще споделя моите преживявания и вие сами ще си направите изводи. И аз към момента незнам дали в дългосрочен планоперацията ми е успешна, така че се налага да почакаме. Всеки ден ще пища по-малко за преживяванията си, болките, докторите, лекарствата и възстановяването. Утре ще продължа че ме заболя задника от седенето. Все пак днес правя седмица от операцията. Чао до утре

Готвача
Мнения: 12
Регистриран на: 25 яну 2010 23:06
Местоположение: София

Re: Хемороиди - Операция- LONGO

Мнение от Готвача » 26 яну 2010 20:32

26. Януари 2010 - Продължение

Незнам как да добавям информация към основната част, така че ще го правя чрез "добави отговор".

Пропуснах да спомена цените в клиниката на д-р Желязков - преглед -40 лв. Също преди да посетя клиниката , опитах се да сравня мненията за хемороидите ми и в Клиника "Вита". Намира се на Подуяне в София. там ме прие д-р Ангов-40 лева, рецепта с Диосет 600г. и покана за контролен прегле. Истината е че в голяма част от частните клиники лекуват хемороиди, фисури и т.н. само с лекарства, режими, и може да се каже че върха на сладоледа е бандлегирането - пръстенчета. Има доста добри специалисти но по отношение на хемороиди 4 та степен в повечето случаи са безпомощни, защото трьбвя да се мине на следващо ниво - оперативна намеса, а в клиниките нямат необходимата апаратура и операционни - както и опит.

Както споменах по-горе си записах час да Юнион клиник. Идсам да ви кажа че там към момента има доста добри лекари относно задници. Това мога да го твърдя със сигурност, защото:
1. Юнион клиник няма нищо общо с Онклиник.Най-добрите доктори от Онклиник са напуснали и са формирали Юнионклиник.
2. Почти всички доктори от Юнионклиник са хирурзи-проктолози и са на основни трудови договори към Пирогов.
3. Единствено в Юнион клиник имаха на разположение необходимата модерна техника да да ми видат хемороидите 3D - цветно - както аз се изразявам имаха наглостта да ми пъхнат камера в задника. Удоволствието се заплащаше - пак 40 лв.
4. Единствено в Юнионклиник ми дадоха черно на бяло епикриза с препоръчително лечение хемороидектомия по LONGO - егати сложната дума, а ако знаете само как още ме боли от тази дума.

В Юнионклиник ме прие д-р Милка Пенева. Много способен и мил доктор. за тези които са скептични
Пенева е също хирург в Пирогов. Обясниха ми: Операцията се заплаща от здравната каса, лежи се два дена- влизаш в понеделник, тръгваш си във вторник, само трябва да си купим уреда с който се извършва основно операцията - Стаплер - 800лв.

vani1551
Мнения: 19
Регистриран на: 20 авг 2009 18:10
Местоположение: софия

Re: Хемороиди - Операция- LONGO

Мнение от vani1551 » 27 яну 2010 09:54

Здравей, внимателно изчетох материала който си написал с някой неща съм съгласна но защо в различните клиники които работят със здравната каса цените са рзлични не трябва ли това да е регламентирано за всички когато е със здравната каса цените да са еднакви .И аз се оперирах в часна клиника в ПЛЕВЕН в " АВИС МЕДИКА" също по задравната каса но заплатих само 380 лв. и никой нищо не ме е карал да копувам бях очарована от вниманието на лекарите всичко беше на европейско ниво. Имах вътрешни ,външни хемороиди и анална фисура и всичко това беше премахнато. Не мога да разбера какво значение има къде ще те оперират дали в СОФИЯ,ВАРНА ,ПЛЕВЕН,ПЛОВДИВ и др. градове защо цените са различни. Незнам как се чувстваш след операцията но аз 20дена бях в кошмар ,но со заслужаваха болките сега съм добре. Желая бързо възтановяване и късмет.

д-р Цончев
Мнения: 34586
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Хемороиди - Операция- LONGO

Мнение от д-р Цончев » 27 яну 2010 12:30

Подозирам, че разликата в цената е заради различните оперативни методи.

Потребителски аватар
blader
Мнения: 1960
Регистриран на: 02 апр 2007 00:37
Местоположение: София

Re: Хемороиди - Операция- LONGO

Мнение от blader » 27 яну 2010 14:40

И вероятно... заради статута на "самостоятелност", която проявяват болничните заведения. В момента ми бяга страшно точната дума. Но всички клиники се въртят в един интервал - като разбира се има различия. Причината е и конкуренция.
Иначе поздравления за темата към автора й!
д-р Стефанов

Готвача
Мнения: 12
Регистриран на: 25 яну 2010 23:06
Местоположение: София

Re: Хемороиди - Операция- LONGO

Мнение от Готвача » 27 яну 2010 17:21

27 Януари 2010 - Продължение

Здравей Вани1551, каквото и да значи това,

Не знам кога са те оперирали и дали говорим за едно и също нещо. Лонгото е метод от около 10 - 13 години. Извършна се със специален апарат Стаплер / Ушивател, Съшивател има и други наименования /. Представлява нещо средно между голям вибрятор, дръжка на граната и телбод. Виж -http://www.hemoroidi.com/treatment.html .
Ако говорим за едно и също нещо бих се заитгересувал, дали са те оперирали с подобен апарат, кога и къде - телефон на доктора. На мен ми бе казано че здравната каса поема само операцията без апарата.
......................И тъй като ставаше дума за операция реших да потърся и още едно компетентно мнение - в случая гласувах доверие на балница Токуда-София. Прие ме проф. д-р Димов, ръководител на сектора по миниинвазивна хирургия - май-така се казваше. Смешното бе че сме с еднакви фамилии. Реших че това е дъбър знак,за който бецален 40лв. също. Не ме разбирайте погрешно не че ми се струва скъпо или евтино, просто в един момент си направих сметката че само за проучване съм платил над 200 лв. Дано задника ми оцени това в бъдеще и се държи прилично- ха ха.

Готвача
Мнения: 12
Регистриран на: 25 яну 2010 23:06
Местоположение: София

Re: Хемороиди - Операция- LONGO

Мнение от Готвача » 27 яну 2010 17:59

27 Януари 2010 - Още - Продължение

Професора след прегледа ми предложи също операция чрез Лонго, погледна ми задника, помощника му ми го снима с цифров апарат, за съжеление не можах да "му" обясня че трябва да се усмихне когато го снимат. А сериозното е че професора знаеше много слабо български и от време на време се налагаше българският му колега да продължи разговора с мен. Отделно се изказа много критично за Стаплерите китайско производство.Между другото на пазара в страната се предлагат основно три вида Стаплери
- китайски с цена от 600 лв,които се заплащат 800лв. Разбирам докторите и те трябва да вземат нещо в плюс за труда сил По важното е да свършат правилно нещата.Преди 20г. работих за военните и имахме доктор който още тогава съвегваше: " И не давай да ти режаж хемороидите, защото ще вземат да клъцнат нещо грешно, а там са всички, сетива с които разбираш дали имош газове, дали ти се ходи до тоалетна и дали ео голяма или малка. Ще си останеш инвалид за цял живот и ще се посираш всеки ден". Така че както казваше баща ми, лека му пръст, "алал да са им тези 200лв. ,да им станат на кръвчица", само да си свършат добре работата.-германски с цени около 1000лв
-американски на джонсън и джонсън, нали се сещати за бебешката козметика. Нещо в стил - дайте 1300лв за нашите вибратори / Сгаплери/ и "усещането ще е незабравимо".
Между другото в Тукуда ми предложиха - цена на операцията 500лв. и цена на стаплер 1300лв. Също допуснаха един стаплер да не е достатъчен да изреже всичко и възможността да прибягнат до втори. Т.е в лекия вариант общата цена щеше да е 1800 лв и разширен вариант от 3100лв. Знате ли как взех решение? Преди това ще ви кажа нещо за мен в два реда.

Готвача
Мнения: 12
Регистриран на: 25 яну 2010 23:06
Местоположение: София

Re: Хемороиди - Операция- LONGO

Мнение от Готвача » 27 яну 2010 19:09

27 Януари 2010 - И Още - Продължение

От двадесет години работя в частнияу бизнес. Инжинер съм по електроника и комуникации, а от 2004г защитих магистратура по маркетинг в УНСС.Искам да живея в Германия и тъй като немския не ми е силен се наложи да ставам готвач - мисля че се търи тази професия много в Германиял Но как се съчетава тя с хемороиди 4 та степен - т.е. никак. Заради хемороидите спрях да свиря на саксофон и трумпет / джаза ми е хоби/, спрях да карам ски, да играя горф /хоби /. Работех до преди година в една от най-бързоразвиващите се агенции за пазарни и икономически проучвания. Клиенти ми бяха поне половината банки в София, гиганти като Овъргаз, Химимпорт, винпром Пещера и т.н. Не се хваля. то не е за хвалене. Заради хемороидите спрях да работя защото не можех да ходя на срещи. И така трябваше да направя последното си пазарно проучване за най-големият си клиент - моя Задник. Затова вложих доста средства за проучване.
Най накрая реших да посветя и д-р Русев в Пирогов. Беше излязъл на обяд. Минах след 3 часа - беше в операция и попитах дали друг не може да ме прегледа. Сестрата ми предложи д-р Ходжиджиев от същият 105 к-т. Същият ми презложи Лонго, 800лв. стаплер и два дена в Пирогов. Разбира се преди това ме прегледа но не с камерка а с някакви фунии - от времето на славният д-р Уотсън и детектива Шерлот. Но това да не ви подвежда. Беше изненадващо любезен и беше приятно да разговаряме. А щях да забравя - българският явно му беше майчин език -надявам се усетихте закачката с Токуда. И така трябваше да взема някакво решение на базата на над 5 презентации на моя задник пред редица величия - доктори по задни болести.

Готвача
Мнения: 12
Регистриран на: 25 яну 2010 23:06
Местоположение: София

Re: Хемороиди - Операция- LONGO

Мнение от Готвача » 28 яну 2010 18:31

28 Януари 2010 - Продължение

Изборът

И така трябваше да изберакъде да ми направят операция на вътрешни хемороиди по метода ЛОНГО със Стаплер / Механичен съшивател, "абе голям вибратор дето хапе".

Клиника Вита - не ми вдъхнаха доверие а доколкото усетих такава операция там рядко правят ако изобщо я правят

Клиника Унионклиник - Там не правят този вид операции, а препращат в Пирогов

Клиника д-р Желязков - също добър специалист но не извършва в клиниката подобни операции

Болница Токуда - могат да я направят но:
1.българския на професор Димов е зле. Второ се оказа че е от македония - не че имам нешо против съседите, но предпочитам Македонец да не ми бърка в задника. Ако трябва по-сериозно, разговарях с вносителите на Стаплерите и се оказа че част от тях не работят с Токуда, което означава те в Токуда или не правят подобни операции или не чак толкома много като брой. Което пък значи че имат по-малък опит. Да вярно е че проф- димов твърди че прави този вид операции от близо 10 години. И още един факт. Оказа се че клиниката по миниинвазивна хирургия в Токуда съществува само от една година. Т.Е. не
Взех простото решение че е важно този хирург който ще ме оперира да го е правил много пъти / успешно разбира се /. Избрах си китайски стаплер защото предпочитам хирурга да работи с познати и често използвани инструменти а не с нещо различно, независимо дали има значима или никаква разлика между различните стаплери. Или по просто казано, ако искам единдърводелец за ми направи ограза придпочитам този, който всеки ден прави огради, независимо със какъв чук ще я прави, пред онзи който прави по две огради на година, та ако ще и със златен чук да кове пироните.
Или решението е:

Пирогов, втора хирургия, д-р Ходжаджиков - Дано съм направил
верният избор. Задника ми ще покаже
............................................

Д-р Юлиянов
Мнения: 164
Регистриран на: 20 фев 2008 19:21

Re: Хемороиди - Операция- LONGO

Мнение от Д-р Юлиянов » 29 яну 2010 17:58

Човече, имаш дар слово!!! Желая ти късмет и чакам края на сагата.

vani1551
Мнения: 19
Регистриран на: 20 авг 2009 18:10
Местоположение: софия

Re: Хемороиди - Операция- LONGO

Мнение от vani1551 » 29 яну 2010 21:19

ЗДРАВЕЙ, НАИСТИНА ТОВА ТВОЕТО Е САГА НО И ПРИ МЕН НЕ БЕШЕ ПО ЛЕКО ДОПРЕДИ ДА СЕ ОПЕРИРАМ УТРЕ (30.01) ЩЕ ХОДЯ НАС ПРЕГЛЕД И ЩЕ РАЗПИТАМ МОЯ ДОКТОР И ЩЕ ТИ КАЖА С ПОДРОБНОСТИ НО НАИСТИНА РАЗБЕРИ КЪДЕ ЩЕ НАЙ ДОБРЕ КЪСМЕТ

Готвача
Мнения: 12
Регистриран на: 25 яну 2010 23:06
Местоположение: София

Re: Хемороиди - Операция- LONGO

Мнение от Готвача » 29 яну 2010 21:47

29 Януари 2010 - Продължение

Операцията

И така трябваше да се готвя за операцията. Един ден преди да постъпиш започнаш да се "прочистваш". Това означава че си купуваш Фортранс плюс, прахче, според доктора две сачета са достатъчни, според аптекарката се взимало по три. Оз си купих две. Разстваряш всяко в литър вода и почваш да пиеш по чашка през 10-15 минути. Между другото много неясно е описанието на Фортрана.Май трябваше да пия още вода допълнително.Ефекта кайто трябва да гоните е през задника ви да излиза вода, и не само трябва да е по-чиста от тази в чешмата ви - това последното е шега. С две думи трябва да си изпразните червата не само заради операцията но и заради предшестващите изследвания непосредствено преди операцията. Аз започна по обяд в неделя 17.01.2010 а на 18.01.2010- понеделник постъпих в Пирогов сутринта към 8.30л И така минавате три прегледа - правят ви електрокардиограма, взимат ви кръв и ви стимат на скенер таза. това ситурно заради спиналната упойка. Що е това ли? Една мила сестра ви кара да седнете, когато вече стена операционната маса, и ви бие упойката някъди долу май между прешлените. Звучи страховито но не се притеснявайте. Това е една от най-честите локални упойки които се правят. Голяма част от жените раждат с нея. След около 10-или незнам колко минути по-късто упойката ти блокира тялото от кръста надолу и си като човал с пясъкл Пропуснах че преди всичките изследвания ви шибват една мила камерка в задника и ви гледат дебелото черво и т.н. - ендоскопско изследване.
Бях си взил ченка и паста за зъби но така и не ги използвах. Операцията като усещане не е нищо особенно, Доктора нещо човърка в задника ти, два пъти ти мерят кръвното , инакрая се чува "свършихме". Някъде към максимум 40 мин. След това идва количката и дузина мераклии се опитват за те прехвърлят на нея ,а ти си викаш що се кахарят тези аз мога и сам, но когато те прехвърлят резбираш че си пълен бетон. Т.е не можеш да шаваш макар че имаш огромно желания. Дотук нещата са приемливи, обаче това е затишие пред буря. Защо ли? Трябва да знаете че боли така щото неможе да се опиша. Това е лошата новина. Добрата е че се преживява. Как ли, просто трябва да сте подготвени. Няма хора които не се страхуват и които не ги боли, просто има подготвени и информирани в детайли и такива като мен, които няма от къде да се информират.За това какво ми вкараха в задника и какво ми изкараха ще ви открехна утре.

Потребителски аватар
blader
Мнения: 1960
Регистриран на: 02 апр 2007 00:37
Местоположение: София

Re: Хемороиди - Операция- LONGO

Мнение от blader » 30 яну 2010 21:29

спиналната упойка. Що е това ли? Една мила сестра ви кара да седнете, когато вече стена операционната маса, и ви бие упойката някъди долу май между прешлените. Звучи страховито но не се притеснявайте. Това е една от най-честите локални упойки които се правят.
Една поправка и едно учудване.
Учудване - СЕСТРАТА ли ви би упойката???????? Това е забранено!!! Иначе да, между лумбалните прешлени е. На нивото на 12 гръден - 1, 2 лумбален прешлен. Мери се къде са по процесус спинозус, локализират се по това, че шиповете са извити по-надолу от тези на гръдната част на гръбначния стълб. :)
Поправката - спиналната упойка си е спинална. Локалната си е локална. Локалната обхваща конкретно място, малък периметър, докато спиналната блокира всички рефлексни дъги, преминаващи под нивото на слагане на упойката. Блокирана инервация на долен крайник демек, включаемо таза. :)

Разсмя ме изречението с човъркането в задника и "свършихме". хАХАХАХ
Аз искам да стана проктолог/коремен хирург. А изследването е ректоскопия. :) В унизителна поза.
д-р Стефанов

Готвача
Мнения: 12
Регистриран на: 25 яну 2010 23:06
Местоположение: София

Re: Хемороиди - Операция- LONGO

Мнение от Готвача » 04 фев 2010 17:08

04 Февруари 2010 - Продължение

По отношение та сестрата - незнам дали е била сестра, тази която ми постави спиналната упойка. Честно казано бяха две мацки в бели престилки, така че е възможно и да не са били сестри а докторки "кожодерки"

не сам писал няколко дена. Сега ще наваксаме. От операционната маса ви слагат на количката / састо се изрази един цеганин "Линейката" / и в болничната стая на леглото ве изсипват като чувал. Упойката трябваше да ме отпусне след около 2 часа но ме пусна към около след 5 часа . До мен лежеше друг пациент, който 2 часа след мен го оперираха пак от хемороиди и упойката го отпусна малко преди мен. То е индивидуално. Кофтито е че през тези часове не можеш да си мръдтеш гъза наникъде или да смениш малко позата щото почван да те болят мускулите и кокалите. Отделно те карат да лежиш само по гръб, а със седмото си чувство усещаш че на задника ти има голяма превръзкакоято лежейки по гръб ти влиза навътре- кофти работа. Добрата новина е че не боли. Не можеш да ставаш,да пикаеш, пиеш само течности и сокове. Казаха ни че трябва да изпием по поне два литра течности. И аз ги гътнах- изпих. Лошата новина е че не казаха че ще имаме проблеми с пикаенето. Усетих около 4-5 часа след операцията че ми се пикае, дадоха ми пикалник, да амо то неще да пикае. Ти се напъваш а сякаш някой ти е запушил пикочните канали. Колегата до мен имаше не по-добри успехи. Сестрите ни "заплашиха" че ще ни сложат катетри ако не пропикаеме доброволно. Полагаш доста усилия но патката ти остава безмълвна. Да не говорим че след такава операция последният атрибуг се е свил толкова че почваш да се чудиш дали това е твое или не. Голям позор. Накрая ти шибват катетър и два литра аз лично напълних. Къде се беше побрало това? Колегата до мене беше убеден че ще мине без катетър, но и на него съдбата му бе предопределена да пикае през маркуч. добрата новина е че не боли - стига да нямаш някакви сериозни проблеми с пикочния тракт.

Първата нош е трагична. Упойката те отпуска и болките идват. Сестрите бяха мили и на мен ми биха ооло 5 упойки за цялата нош- -в задника- бузката. Аз пробвах да спя и донякъде се получаваше от време на време, докато колегата със същата операция през 15 минути м пушеше на блкона по цигара - абе изпуши ми цигарите - жив и здрав да е, на се потвърждава че боли. Добрата новина е че се пеживява дори от мъж като мене който много мрази да го боли.

Отговори

Върни се в “Хемороиди и анални фистули”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта

cron