Мнение
от eka5ybadon » 05 фев 2015 10:41
Здравейте!
С интерес прочетох всички коментари по темата, защото след няколко дни (4) и на мен ми предстои т.н. "пукане".
Кистата намерих преди няколко 6 месеца. Както си лежах в леглото, усетих нещо мокро в областта на опашката и реших да проверя. Излизаше прозрачен секрет с неприятна миризма. Не знам от кога съм я имал, защото си е доста надълбоко и с размер на грахово зърно, твърда и абсолютно безболезнена. Като малко детенце започнах да я чопля и стискам, докато спря да секретира. От тогава не се беше обаждала и всячески избягвах преглед при хирурга, защото знаех какво следва. (правили са ми друга операция в тази област и знам, че възстановителния период е отвратителен) Все още не съм посетил хирург за консултация, защото до сега ми беше достатъчна тази с баба ми, до скоро мед. сестра в ортопедично отделение. Кистата си секретираше от време на време, може би веднъж в месеца, по 1-2 капчици и това не ме притесняваше, надявах се само с това да се размина. Но преди няколко дни кистата започна болезнено да се подува, докато днес е вече с размер на юмрук (от грахово зрънце до това), твърда и много, много болезнена.Имам чувството, че при най-малкия натиск ще експлодира като бомба. Сядането ми е почти невъзможно. За жалост текущата седмица е изпълнена с изпити и няма как да отида по-рано от понеделник на хирург (студент съм в Пловдив, но семейството ми държи да се прегледам и съответно оперирам при познати хирурзи на баба ми, във Враца). Пътуването с влак около 6 часа е малко притеснително, но някак си ще се оправя.
Притеснението ми е, до каква степен може да се подуе кистата, защото до сегашното ми състояние се стигна за по-малко от 4-5 дни, нарастна страшно бързо. Дали ще е проблем да изчакам до понеделник (още 4 дни)?
Николай Яковлев, 21г.