Мнение
от User121 » 24 юни 2015 22:26
Здравейте, момче на 18 години съм. Не съм си правил кола маска на корема и гърдите от месеци насам, да не кажа горе-долу половин година. Проблемът е, че след първата кола маска почнаха постепенно да ми се появяват пъпки от подкожни косъмчета, а ужасното е че след тях остават кафяви петна и минават много, много бавно. Спрях да ходя на кола маса, започнах да използвам тримери и машинки, които подстригват късо косъмчетата, но с това пъпките не спряха да се появяват. Сега пробвам да бръсна мястото, въпреки че това би удебелило косъма, само и само да спрат да се появяват тези пъпки и подкожни косъмчета. На седмица се появяват по 2-3 пъпки, вече спрях да ги пипам, но след това остават белези и се махат много бавно. Ползвал съм хидратиращи кремове след баня и спрей против подкожното израстване на косъма RuVital, но не действат особено. Сега се бръсна през 4 дни. Забравям възможността да спра да се обезкосмявам напълно, защото растежът ми е много интензивен там, а аз съм взискателен за външния ми вид. Тези пъпки са само по корема, по гърдите нямам, въпреки че и там съм се епилирал. От две седмици излагам тялото си на слънце, за да се личат петната по-малко и да загорят. Четох, че това от друга страна може да ги пигментира. Някакви съвети, за да спрат да се появяват тези пъпки и да се махнат пигментните петънца??? Ексфолианти, лусиони, кремове, пилинги, начин на обезкосмяване, каквото и да е, стига да е ефикасно и поне умерено достъпно????