ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Ето кои са подходящите грижи за кожата.
Откри френски научен екип
Доколко правилно е да се отрича който и да е от двата вида?
Опасността идва от жената кръводарител.

Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев

Модератори: админ, консултанти

viakimova
Мнения: 403
Регистриран на: 20 фев 2009 17:04

Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев

Мнение от viakimova » 02 апр 2014 09:46

Добър ден, позволих си да пусна нова тема, тъй като искам отговор от специалисти като вас....
Преди почти половин година съм оперирана от фистула по метода с лигатура /или конец/ с едно пристягане. Имам болки точно срещу операцията вече 5 месеца. Ако фистулата е била на 5 часа, то болките са в посока 8-9-10 часа, там някъде. Имам консултации с блестящи хирурзи - не зная дали мога да ги назова по имена.....Според тях няма нищо. Да, ама има болка....Д-р Атанасов, от светилата само при Вас май не съм била :cry: Мазила и свещички НЕ помагат, болката е по-скоро мускулна, не, не мога да я опиша всъщност.
Моля за мнение от Вас или Д-р Цончев. Ако Ви интересува мога тук да напиша мненията на хирурзите, наистина добри лекари са......
viki

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев

Мнение от д-р Цончев » 03 апр 2014 17:33

Аз не разбирам много от тази материя, така че ще разчитам колегата да вземе отношение...

Dr.Atanassov
Мнения: 711
Регистриран на: 07 дек 2007 01:30

Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев

Мнение от Dr.Atanassov » 03 апр 2014 21:28

Здравейте,

освен прегледа, някакви изследвания правени ли са?
Явно само с обикновен преглед не може да се прецени на какво се дължи проблема, след като колегите не са го диагностицирали.

Поздрави!
Доц. Теодор Атанасов, ДМ, FACS
Болница "Софиямед"
http://www.teodoratanassov.com

viakimova
Мнения: 403
Регистриран на: 20 фев 2009 17:04

Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев

Мнение от viakimova » 05 апр 2014 10:10

Докторе, здравейте, вчера се консултирах с оператора, препоръча колоноскопия, защото не иска на сляпо да дава някакви предположения. Лошото е, че даде 2 варианта - с или без упойка....И не знам какво да правя. Не знам кое да избера.
viki

viakimova
Мнения: 403
Регистриран на: 20 фев 2009 17:04

Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев

Мнение от viakimova » 29 май 2014 17:00

Д-р Анатанасов, здравейте, след 6 дни ми предстои колоноскопия в болницата, където в момента работите /не знам ако спомена името й тук, да не стане като реклама....., както и да е това/. Та ставаше въпрос за болки около ануса и навътре в него, повтарящи се нощни болезнени спазми вътре в ануса с неизяснен произход след операция по повод ексцизия на перианална фистула преди 7-8 месеца. Неща като фисури, нови фистули, абсцеси и хемороиди са изключени както от ваши колеги /и то добри доктори, от висок ранг/, така и от Д-р Матев в Стара Загора. Въпросите към вас са два
1 - Колоноскопията достатъчно показателен метод ли е, за да отхвърли или потвърди Крон, ХУХК и тем подобни? /както и рак...../
2 - Ако Д-р М........, която ще ми я прави и ми даде диск, то мога ли да се консултирам с вас относно резултата? То само при вас не съм идвала и не съм ви досаждала, защото вашето работно време не пасва в графика ми, но и вие сте в листата с добрите доктори :P
Ако нямам диск, то епикриза ще имам и държа да чуя и вашето мнение. Може ли??
Разбира се, знам, че Д-р Цончев също би дал точен отговор на въпрос №1
Извинете за дългият пост и благодаря!
viki

Dr.Atanassov
Мнения: 711
Регистриран на: 07 дек 2007 01:30

Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев

Мнение от Dr.Atanassov » 02 юни 2014 23:53

Само трябва да ме намерите в болницата и ще обсъдим Вашия случай.

Поздрави!
Доц. Теодор Атанасов, ДМ, FACS
Болница "Софиямед"
http://www.teodoratanassov.com

diana63
Мнения: 13
Регистриран на: 21 дек 2012 20:29

Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев

Мнение от diana63 » 19 окт 2015 11:45

Здравейте Д-р Атанасов и Д-р Цонев! Казвам се Диана Радева на 52г.Въпросът ми е за поставяне на дефибрилатор.Аз имам пластика на митрална клапа преди 2 години направена,сега ми сложиха дефибрилатор от ляво за сърдечна недостатъчност.Но вече втора седмица имам силни бодежи в сърцето от които ми прилошава,проблема е че съм в Германия където дойдох за раждането на внучето ми и по спешност стана всичко.Сега не знаем дали тези силни и постоянни болки и бодежи са нормални и колко ще продължат,по-силни са когато съм седнала и ако легна на ляво.Не мога и да пътувам още и за това моля да ми отговорите, мисля си че сърцето е наранено отвътре толкова е силна болката ми. С уважение“ Д.Радева

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев

Мнение от д-р Цончев » 19 окт 2015 20:50

Аз лично не мисля, че проблемът е от поставянето на електродите на устройството. Доколкото си спомням от анатомията точно там няма рецептори за болка.

mariqiotovska
Мнения: 1
Регистриран на: 14 авг 2015 13:39

Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев

Мнение от mariqiotovska » 30 май 2017 12:07

Здравейте , пиша ви тук , защото не намерих тема за моя проблем ( вероятно има но не я откривам )
Преди четири годи ни и половина ме оперираха от доброкачествено образувание на гърдата дуктален папилом с атипичен характер , но с бебигмена характеристика ( проверих материАла на още едно място за по вече сигурно .
две години по късно под цикатрикса ми се появи киста която следях , но когато стана 13мм я пунктирах , материала излезе доброкачествено . но два месеца след това на преглед се установи че кистата се пълни отново и е 8.5мм , ходих на няколко мнения лекари за мнение и всички са на мнение че е киста , но мен ме притеснява това напълване отново ДА НЕ Е НЕЩО ОБЕЗПОКОИТЕЛНО.
9 месеца вече от пункцията кистата си е върнала размера та даже и повече 9сега е 14 мм ) .
Въпроса ми към Вас е може ли да е нещо лошо тази киста ,след като на пункцията И резултата е добър ? Трябва ли да се оперирам или да продължа да се следя или пак да пунктирам кистата , какво мислите вие ?Лекаря за сега нищо не ми предлага освен да се следя , но аз съм притеснена .
Предварително Благодаря за отговора !

д-р Цончев
Мнения: 33290
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев

Мнение от д-р Цончев » 31 май 2017 20:59

След като хистологията е отрицателна не виждам повод за притеснение. По отношение поведението към кистата - оставете преценката на мамолога или хирурга.

Dr.Atanassov
Мнения: 711
Регистриран на: 07 дек 2007 01:30

Re: Въпрос към Д-р Атанасов и Д-р Цончев

Мнение от Dr.Atanassov » 02 юни 2017 17:45

Здравейте,

кистата спокойно може само да се наблюдава и пунктира периодично. Ако все пак имате притеснения и дискомфорт, може да се премахне оперативно.

Поздрави!
Доц. Теодор Атанасов, ДМ, FACS
Болница "Софиямед"
http://www.teodoratanassov.com

Отговори

Върни се в “Операции”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост