ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Как се интерпретират стойностите на ГГТ?
Ако се спазват препоръките на лекаря, детето може да се заболе...
Всеки, който желае провеждането й, трябва да е добре информиран.

Стресови припадъци

Модератори: админ, консултанти

klimircho
Мнения: 10
Регистриран на: 13 сеп 2013 14:22

Стресови припадъци

Мнение от klimircho » 13 сеп 2013 14:48

Здравейте, първо да споделя провокацията за припадъците, на 28 години съм и от март месец до средата на август използвах виагра, която често примесвах с алкохол. На 16-ти август получих пристъп по време на следобеден сън с прехапване на езика, след тежка злоупотреба предната вечер. след няколко дни след звън на телефона ми получих уплах и изтръпване и в дясната част на тялото, последвана от гримасничене и загуба на съзнанието, след свестяването има кратка загуба на памет. След няколко дена след подхлъзване в банята и уплах получих отново припадък. Бях на преглед при невролог в Токуда и ЕЕГ-то и преглед не се откриха отклонения. След ЯМР и още едно ЕЕГ в Иван Рилски не се откриха отклонения, както и при посещението при кардиолог. Изписаха ми трилептал, но ми се случи няколко пъти след уплах пак да ми изтръпне дясната половина но успях да запазя съзнание. След посещение при още един невролог ми изписа неуропан и грандаксин за успокояване. Последваха два нови гърча, първият след удар на статично електричество без загуба на съзнанието, само с гърч в дясната половина и последният днес след стряскане в гръб изтръпване на дясната половина, гримасничене и загуба на съзнание без конвулсии. При припадъците няма изпускане по малка нужда, пяна и ръцете са изпънати напред, а не прибрани до тялото. Последният невролог каза, че в течение на лечението е възможно да има гърчове. След гърчовете имам болка в дясната част на тила. Въпроса ми е, в страничните реакции на виаграта се споменава за възможни гърчове последвани от загуба на памет и намаляване на гърчовият праг. При страничните реакции на грандаксина също се споменава за намаляване на гърчовият праг. Възможно ли е приемането му да засали симптомите? И реално каква причината за гърчовете според вас? Благодаря предварително!

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стресови припадъци

Мнение от д-р Цончев » 14 сеп 2013 12:51

Невролозите каква точно диагноза поставиха?

klimircho
Мнения: 10
Регистриран на: 13 сеп 2013 14:22

Re: Стресови припадъци

Мнение от klimircho » 14 сеп 2013 15:07

Първото от Токуда:
СМРД - няма. ЧМН - без огнищна неврологична симптоматика в момента на прегледа. Латентни парези не се установяват. СНР и сетивност не са нарушени. Координация - динамичните координационни проби изпълнява добре двустранно, Ромберг - стабилен при отворени и затворени очи. ВКФ - б.о.

Проведено електроцефалографско изследване ЕЕГ запис без асиметрия, огнищност, ЕЕГ- основна активност от средноамплитудни нерегулирани 9хц, примесени с ед.дифузни 5-7 хц с невисок волтаж. ОО и ФС- потискат алфа ритъма. Закл. ЕЕГ без асиметрия, огнищност или пароксизмална активност за провеждане на МРТ

Терапия: след изследванията. Дадени указания за спазване на ХДР, без алкохол и шофиране.

МРТ-то беше чисто също.

в Иван Рилски ЕЕГ-то
Основна мозъчна електрическа активност се състои от добре модулиран алфа ритъм с честотта 10.0 - 10.5. Хц, доминиращ двете парието-окципитални области, добре реагиращ с частична или пълна депресия при спонтанно отваряне на очите. Амплитудата бе в диапазона 55 - 75 микроволта, относително симетрична върху двете мозъчни хемисфери. По време на активиционната проба с отваряне/затваряне на очите се наблюдава добре изразена депресия на лафа активността.
Активационният тест "Хипервентилация" проведен в продължение на 3 минути причини леко дифузно забавяне на мозъчната електрическа активност.
ЕКГ: Синусов ритъм честота 72-78 уд/ мин
Заключение: Нормална рутинна ЕЕГ
АЕД Медикаменти: Без лечение

Въпреки това ми изписаха 2 по 300 трилептал за 3 месеца, но ми ги смениха след преглед в Правителствена болница, където казаха че е от стреса и алкохола и ми изписаха неуропан и грандаксин.

klimircho
Мнения: 10
Регистриран на: 13 сеп 2013 14:22

Re: Стресови припадъци

Мнение от klimircho » 14 сеп 2013 15:15

МРТ - Изследване:
Нармално широки субарахноидни пространства.
Мозъчният паренхим е с непроменен сигнален интензитет. Липсват МРТ данни за мезиална глиоза.
Вентрикулната система е с нормални размери, форма и местоположение.
Хипофиза, орбити - в норма.
Субтенториални структури - в норма
На направената МРА (ТОФ) лявата задна мозъчна артерия с нехарактерен ход. Същата образува остър ъгъл отворен окципитално с връх в областта на устието на лявата задна комуникацираща артерия, която изглежда скъсена. Останалите артерии, формиращи кръга на WIllis се изобразяват нормално. Венозните синуси са проходими.

Заключение:
Нормално изобразяване на мозъчните структури. Анатомичен вариант на артериите, формиращи кръга на Willis.

klimircho
Мнения: 10
Регистриран на: 13 сеп 2013 14:22

Re: Стресови припадъци

Мнение от klimircho » 14 сеп 2013 19:47

Като последно мога да опиша пристъпите:
Започват след като някой или нещо ме стресне в гръб и ме изненада без да очаквам:
Или ми изтръпва само дясната част на тялото включително и езика (говора). Или ако не успея да го прокотролирам с дишане, следва гримасничене и загуба на съзнание без гърч, но с последваща кратка загуба на памет. Веднъж се случи и само да изгубя контрол върху дясната половина и тя да направи гърч без да загубя съзнание.

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стресови припадъци

Мнение от д-р Цончев » 17 сеп 2013 14:36

От всичките цитирани документи и изследвания нямам нещо което да може да се свърже с тези оплаквания. С психиатър говорено ли е?

klimircho
Мнения: 10
Регистриран на: 13 сеп 2013 14:22

Re: Стресови припадъци

Мнение от klimircho » 15 дек 2013 23:32

Здравейте, минаха вече 4 месеца... припадъците станаха вече 10 или 12... Обиколих редица невролози и ми направиха още еег-та, всичките в норма... Последния припадък бе днес сутринта след като снощи за първи път от няколко месеца си позволих да пийна повече... Според лекуващия ми лекар става въпрос за химичен дисбаланс на мозъка. Свързах се и с италиански невролог, който е имал подобен случай на младеж употребявал циалис и последвали два припадъка, момчето се било излекувало с терапия на карбамазепин...За съжаление аз злоупотребих доста с циалис-а и го смесвах с алкохол навремето. До скоро бях на неуротоп, но от скоро съм на ривотрил.
Моля ви за каквито и да било мнения и съвети, понеже почнах да изпитвам леко отчаяние вече.

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стресови припадъци

Мнение от д-р Цончев » 16 дек 2013 18:52

Къде се лекувате в момента?

klimircho
Мнения: 10
Регистриран на: 13 сеп 2013 14:22

Re: Стресови припадъци

Мнение от klimircho » 19 дек 2013 22:53

в правителствена болница...защо?

klimircho
Мнения: 10
Регистриран на: 13 сеп 2013 14:22

Re: Стресови припадъци

Мнение от klimircho » 20 дек 2013 12:44

Инак мога да добавя, че припадъците се получават след силен уплах (падане и разбиване на полилей и подобни), последващо изтръпване на дясната половина на тялото и последващ гърч.

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стресови припадъци

Мнение от д-р Цончев » 21 дек 2013 13:45

Доста особен случай, аз единствено мога да препоръчам друг специалист в София, въпреки че вероятно доста сте обиколили...

klimircho
Мнения: 10
Регистриран на: 13 сеп 2013 14:22

Re: Стресови припадъци

Мнение от klimircho » 21 дек 2013 13:58

Да, обиколих доста, (Шотеков, Алексиев, Рашева и тн.) според някой странен вид епилепсия, според други абсолютно нищо... Свързах се и с автора на: http://pubget.com/paper/23896325/tadala ... ar-old-man
Италиански лекар, според него просто трябвало да отшуми натравянето...

клеопатра
Мнения: 21
Регистриран на: 22 авг 2012 14:14

Re: Стресови припадъци

Мнение от клеопатра » 21 дек 2013 20:21

Обърнете се към д-р Минкин в УМБАЛ „Св. Иван Рилски”, той е специалист по хирургия на епилепсията.Много добър е, работи и специализира и извън БГ.
Занесете му ваше ЯМР изследване. Успех!

klimircho
Мнения: 10
Регистриран на: 13 сеп 2013 14:22

Re: Стресови припадъци

Мнение от klimircho » 11 фев 2014 14:05

Здравейте,
Да споделя развитието по въпроса си и да задам няколко въпроса :). След около едномесечен прием на карбамазепин (който продължава), въпросните гърчове продължат, но вече не се генерализират, а има само гърчове и загуба на контрол върху дясната половина на тялото и за по-кратко време. Въпросните гърчове продължават да се наблюдават след стряскане от остър и рязък шум обикновено. Друг момент когато по-често се явяват е когато съм уморен, но никога без задействане от уплах. Случват се с интензитет 2-3 пъти месечно. Изчетох много материали по въпроса и явно глупавата употреба на циалис от моя страна ги е отключила, има няколко подобни описани случая, но те са само с еднократни гърчове. Наблюдавам и известни изтръпвания на крайниците си при събуждане сутрин, което лекаря го отдава на натрупалото се напрежение във вегетативната нервна система. Прати ме на консултация и с психиатър, който ми предписа ривотрил за успокоение на ЦНС. Направените още няколко ЕЕГ-та бяха без отклонение, като всички до момента. Въпроса ми е има ли смисъл да се правят още такива, или нови кръвни картина и ЯМР, които съм правил за последно при началото на тези проблем преди 6 месеца и бяха нормални и без отклонения. Друг въпрос е - дали на мое място бихте направили още консултации с други специалисти?
Благодаря ви предварително за обърнатото внимание. :)

д-р Цончев
Мнения: 34871
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Стресови припадъци

Мнение от д-р Цончев » 12 фев 2014 08:37

ЯМР и кръвни изследвания не виждам нужда да се правят, единствено ЕЕГ и то ако се подозира някаква патология.

Отговори

Върни се в “Епилепсия. Припадъци. Гърчове”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron