ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Защо спермограмата не е достатъчна понякога
Бета-амилоидът се образува заради него
Налагат се заради високите температури

2 припадъка без диагноза

Модератори: админ, консултанти

LukaG
Мнения: 11
Регистриран на: 17 яну 2013 12:01

Re: 2 припадъка без диагноза

Мнение от LukaG » 25 сеп 2013 19:19

Д-р Цончев,трябва ли да настоявам за допълнителни изследвания за подобни образувания другаде в тялото ми?
Благодаря.

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: 2 припадъка без диагноза

Мнение от д-р Цончев » 26 сеп 2013 10:18

Не, не виждам смисъл.

LukaG
Мнения: 11
Регистриран на: 17 яну 2013 12:01

Re: 2 припадъка без диагноза

Мнение от LukaG » 15 апр 2014 21:31

Има развитие по моят случай.
На 07.04.2014 ми направиха операция за премахване на тумора.Минах предоперативно изследване на 8.02.Бях помолен да използвам няколко преперата за дезинфекция на кожата,лигавицата на носа ,косата и устата 3 дена преди самата операция.Операцията мина на пълна упойка.Започна в 07:30 и бе с продъ;жителност 7 часа и 30 мин.При самата операция е направен разрез от средата на челото до долната предна част на ухото, с формата на подкова и с размер около 25-30 см. от дясно на главата.Над самото уко имам временно премахната и в последсвтие поставена обратно част от черепа с формата на кръг с диаметър около 8-10 см.Оперативният екип е извадил на 100% тумор с размери сходни с тези на сфера с диаметър 5-6 см.
Казаха ,че единствената изненада за тях е била особенната твърдост на тумора.Приложили са техника при ,която са дълбали от вътре навън тумора за да го премахнат.
Туморът е бил между двете десни полукълба на мозъка,зад ухото.
Имах дренажна тръба която изваждаше течност от областа на операцията ,която бе махната 16 часа след операцията,когато ,за моя най-голяма изненада бях помолен да стана и да започна да се разхождам.
За по-ясно.Операция в 7:30 понеделник.Събуждане с дренаж и катетър в 17:20.Премахване на катетри и дренажи в 14:30 следобед във вторник и ходене веднага след това.Леко гадене и замаяност но в абсолютни норми,подуване на предната част на лицето ,окото и дясната част на главата но всико това мина до четвъртък,когато бях изписан от болницата!!!!
.Никакви антибиотици или пък стероиди.Нито преди ,нито след операцията.Единствените лекарства ,които взимам и до сега се парацетамол,кодеин при болка,вече го спрях,домперидоне за гадене и обичайният до сега тегретол.Чакам махане на конците сега в четвъртък.
Утре мисля да опиша подронбо симптомите ,които имах преди операцията и сега.

LukaG
Мнения: 11
Регистриран на: 17 яну 2013 12:01

Re: 2 припадъка без диагноза

Мнение от LukaG » 16 апр 2014 10:08

Особенното ,което доби смисъл след като туморът бе локализиран и изваден е едно много особенно и силно натрапчиво чувство ,което имах в областа на главата директно над тумора.Всеки път след тренировка или някакъв въд физ.натоварване една малка част на д дясното ми ухо се потеше по-обилно от останалата част от главата.Точно там чувството на студ също беше по осезаемо отколкото останалата част от главата.Особенно странно се чувствах ако прекялях случайно с люта чушка.В тази малка зона,около 8см в диаметър започвах да се потя и само там ,никъде другаде.Беше дори малко смешно ,като че ли някакъв клапан там се отваряше за да изпусне "парата" :-).
Другото особенно ярко доказателство ,че нещо в дясната част от главата ми не е както трябва беше зрението на дясното ми око.Видимо и в много кратки срокове получих късогледство с него а в последствие и странно сълзене ,болка оформена отзад на очната ябълка и силно озразена умора.Оказа се ,че туморът е лежал върху очният нерв на дясното око.
Ще се радвам ако съм помогнал на други със споделеното от мен.Най-важното за мен е да се помага на лекарите във трудната им борба с тези коварни заболявания.В тази посока положителната нагласа,оптимизмът и увереноста в скорошното ти възстановяване е най-доброто ,което един пациент ,като мен може да предложи.
Успех на всички и скорошно оздравяване.

LukaG
Мнения: 11
Регистриран на: 17 яну 2013 12:01

Re: 2 припадъка без диагноза

Мнение от LukaG » 16 апр 2014 10:15

Д-р Цончев,нормално ли е такъв бърз въстнановителен процес при този род операции на мозъка,както и нормално ли е абсолютното избягване на антибиотици и стероиди ,както преди така и след операцията от страна на лекуващият екип от лекари?
Другото ,което ме учудва е ,че водещият хирург настоява следващият скан да бъде направен не по-рано от 6 месеца след денят на операцията ?!
Предварително Ви благодаря.

д-р Цончев
Мнения: 34571
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: 2 припадъка без диагноза

Мнение от д-р Цончев » 17 апр 2014 13:28

Според мен възстановяването е протекло повече от добре.
Нормално е следващото сканиране да е не по-рано от 6 месеца.

Отговори

Върни се в “Епилепсия. Припадъци. Гърчове”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron