Моя лекар не се посвени да се консултира със свои колеги по моя въпрос, когато не можахме да овладеем пристъпите. Просто си му личи как иска да ми помогне, а не като някой да ми изпише някакво хапче за нещо си, и да не го интересува повече.А че е прекрасен като човек, това е безспорен факт. Даже на няколко пъти го глобиха заради надвишен лимит на направленията, точно защото иска да помага на хората а не да отбива номера.
Най-лудото е че след всяка терапия епилепсията ми се "мести"

.Абе, инат мръсен, не се дава.

Първата ми ЕЕГ въобще, преди всички терапии, беше:
Пароксизмална активност в дясно и фронтоцентрално.Редки алфа и тета вълни.
Започнах терапия с Ривотрил и пароксизмалната активност остана само в дясно.
Сменихме терапията с Депакин - пароксизмалната активност се върна както си беше - дясно и фронтоцентрално, с данни за иритативни промени във фронтално - темпоралните зони със склонност към генерализация
Сменихме терапията с Трилептал, припаднах от него и тук идва забавната част

ЕЕГ на следващия ден след истинския припадък след приема на Трилептала:
Средно изразен, високоволтажен алфа ритъм, с висока реактивност при функционалните проби. Полиморфни, заострени тети с висок волтаж и множество делта вълни. Пароксизмална активност не се регистрира

.
ЕЕГ около 30 дни след спирането на Трилептала.
Иритационни прояви от множество остри вълни, фронтоцентрално и париетално.
ЕЕГ около 4 месеца след като спрях всички терапии
Основна активност от тета ритъм.Без дифузни и огнищни промени.Пароксизмална активност:
интермитентна бавновълнова активност и остра-бавна вълна комплекси./странно ми е че този път ме упоиха да заспя за да ми го направят/
Повече не съм ходила на ЕЕГ след това, но доктора ми писка че трябвало пак да ида. Сигурно пак ще е нещо забавно и съвсем различно от предишните.
На ЯМР не съм ходила. Веднъж ходих заради бъбречното заболяване и получих пристъп на клаустрофобия в оня тунел, та вече не смея.