от monkris » 04 Апр 2008 18:09
Привет на всички!На35 години съм.От около 7-8 месеца започнаха и вече положението става отчайващо.Преди време след физическо натоварване усетих слабост по време на работа и в поликлиниката се оказа,че имам прескачане на сърцето т.е.камерни екстрасистоли.Казаха ми,че не е нищо сериозно и е следствие на физическата и емоционална преумора.След време започнаха да зачестяват и да ми създават дискомфорт в гърлото и гърдите.Тогава започнаха да се появяват на всички ЕКГ,които съм правил.Преписаха ми бетаблокера Корвитол да пия сутрин и вечер по половин таблетка.Пих го няколко дни,но от него започна да ми забавя пулса и да ми пада кръвното.Работя като строител и работата ми изисква пълна концентрация./работя с машини и на високо от земята/,затова минах на 1/4 таблетка.Пих го почти 5 месеца,но ефекта беше нулев.През това време екстрасистолите нараснаха до 8-10 в минута.Започна да се задъхвам и като,че ли не ми стига въздух,стягането и боцкането в сърдечната област станаха постоянна част от денонощието.Преди две седмици личният ми лекар ме прати на кардиолог.Постави ми холтер и резултатите бяха за 21часа и 35 минути -3876 мономорфни камерни екстрасистоли в дясно .Каза ми,че са доста и ми назначи терапия с Пропастад 150 3пъти по 1 таблетка и за да мога да спя нощем по 1 таблетка атаракс.Иначе от кръвните иследвания имам само по-висок холестерол.Кардиологът ми каза,че няма исхемия,няма проводни нарушения и ритъма на сърцето бил синусов/без да зная какво означава това/.Написа ми диагноза предсърдно мъждене и треперене ,както и първична хипертония.Да пия хапчетата и ще се почувствам добре,но от 10 дена ги пия и ефект няма.Прескачанията нито престанаха нито намаляват,а сърцето прескача на всеки 3-5 удара и всеки път когато прескочи чувствам как под сърцето потреперва.Ако има някой,който може да ми помогне с информация или със съвет какво да правя ще съм му много признателен,защото вече съм отчаян и ми пречи да се радвам на живота.Работата ми е много тежка,но имам малки деца ,за които все пак трябва да се грижа.