ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест     |     Вход
Аптека онлайн


Форум

 
Начало Въпроси/Отговори Регистрация Влез Разширено търсене
Скокът на грипния вирус ще респектира всеки атлет
При тях подборът на храната е особено важен
Ще отпадне ли нуждата от инжекционно лечение
Доказано: съставка в него действа

Пълна кръвна картина и АСАТ,АЛАТ и Гама ГТ при бебе на 9 месеца

Модератори: админ, консултанти

nikol6789
Мнения: 4
Регистриран на: 06 юли 2017 14:11

Пълна кръвна картина и АСАТ,АЛАТ и Гама ГТ при бебе на 9 месеца

Мнение от nikol6789 » 06 юли 2017 15:16

Здравейте, д-р Цончев. Когато бебчето ни беше на около 6 месеца се появиха бели петна от вътрешната страна на бедрото, а от скоро малко петънце на корема. Дерматолозите изключват да е ВИТИЛИГО или Разноцветен лишей. Предполагат, че е родилен белег, който се е появил след раждането. За това ние решихме да пуснем някои изследвания от които да разберем дали има някакъв проблем с някои органи като черен дроб и т.н. Сега вече е на 9 месеца. Днес пуснахме изследванията и се надявам да ни помогнете в разчитането им. Благодаря!

Ето ПКК и АЛАТ, АСАТ, Гама ГТ.
WBC(левкоцити) 8.36 (4.0-11.0)
RBC(еритроцити) 4.74 (ж:4.0-5.5)(м:4.6-6.2)
HCT(хематокрит) 0.36 (0.35-0.55)
HGB(хемоглобин) 124 (Ж:120-160)(м:140-180)
PLT(тромбоцити) 376 (140-440)
MCV(ср. обем на еритрицита) 75 (82.0-98.0)
MCH(ср.Hbg съдърж. в еритр.) 26.1 (28.0-33.0)
MCHC(ср. Hbg конц. в еритр.) 348 (330-350)
LY# 5.82
MI# 0.62
GR# 1.92
LY% 69.6
MI% 7.4
GR% 23.0
PDW 36.4
MPV 8.8
PCT 0.00
RDW 17.0% (11.6-14,8)

СУЕ 5 (до 50 год. до 12, над 50год до 15)

Глюкоза 4.90 (3.9-6.1)
АСАТ 53 (м до 36,Ж до 27 Д до 52)
АЛАТ 20 ( М до 45, Ж до 29, Д до 23)
Гама-GT 10 (M до 66, Ж до 39, Д до 23)

Поздрави!

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Пълна кръвна картина и АСАТ,АЛАТ и Гама ГТ при бебе на 9 месеца

Мнение от д-р Цончев » 07 юли 2017 07:31

За мен всичко е наред.

nikol6789
Мнения: 4
Регистриран на: 06 юли 2017 14:11

Re: Пълна кръвна картина и АСАТ,АЛАТ и Гама ГТ при бебе на 9 месеца

Мнение от nikol6789 » 17 юли 2017 10:05

Здравейте, доктор Цончев! Благодаря за бързия отговор. Направихме и още някои изследвания, като ANA и резултата е отрицателен. Също направихме и:

Human antitiroglobulin 11.99. (<115)
Anti-TPO 31.42(<34)
Ft4 14.46 (12-22)
TSH. 2.53 (0.27-4.2)

Поздрави!

nikol6789
Мнения: 4
Регистриран на: 06 юли 2017 14:11

Re: Пълна кръвна картина и АСАТ,АЛАТ и Гама ГТ при бебе на 9 месеца

Мнение от nikol6789 » 17 юли 2017 13:54

Здравейте, доктор Цончев! Благодаря за бързия отговор. Направихме и още някои изследвания надявам се и те да са ннаред.
ANA - отрицателно
Human antitiroglobulin 11.99 (<115)
Anti-TPO. 31.42 (<34)
FT4 14.46 (12-22)
TSH 2.53 (0.27-4.2)

Поздрави!

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Пълна кръвна картина и АСАТ,АЛАТ и Гама ГТ при бебе на 9 месеца

Мнение от д-р Цончев » 20 юли 2017 00:03

Наред е, даже не ми е ясно защо сте ги правили тия допълнителните

nikol6789
Мнения: 4
Регистриран на: 06 юли 2017 14:11

Re: Пълна кръвна картина и АСАТ,АЛАТ и Гама ГТ при бебе на 9 месеца

Мнение от nikol6789 » 20 юли 2017 07:45

Благодаря. Направих ме ги за да изключим ВИТИЛИГО.
Поздрави!

д-р Цончев
Мнения: 33268
Регистриран на: 27 юни 2006 14:51

Re: Пълна кръвна картина и АСАТ,АЛАТ и Гама ГТ при бебе на 9 месеца

Мнение от д-р Цончев » 25 юли 2017 20:56

Че то това не го изключва...

Отговори

Върни се в “Децата”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron